“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

24 Φεβρουαρίου 2011

Γιώργος καλεί Κώστα...

Τα προβλήματα συντονισμού της κυβέρνησης του κ. Παπανδρέου σε συνδυασμό με τις χτυπητές πολιτικές αδυναμίες της ηγετικής ομάδας του, εντείνουν την αβεβαιότητα της ελληνικής κοινωνίας και θέτουν σε αναμονή τις ελπίδες για για την είσοδο σε τροχιά θετικών εξελίξεων. Μέρα τη μέρα κατανοείται οτι η αντιμετώπιση-λύση του Ελληνικού προβλήματος επαφίεται στις αποφάσεις της Ευρώπης που διαμορφώνονται, κατά κύριο λόγο, απο τις επιλογές της Γερμανίας.
Η κυβέρνηση του Πασοκ βρίσκεται αντιμέτωπη με τις αντιφάσεις της, τις κραυγαλέες πολιτικές αδυναμίες της και την διαρκώς ογκούμενη λαϊκή δυσαρέσκεια. Η διβουλία της στην εφαρμογή της πολιτικής της, η εμφανής απουσία πολιτικού σχεδίου εξυπηρετείται μεν απο τον επικοινωνιακό λαϊκισμό της, την έχει όμως οδηγήσει  σε πολιτική απομόνωση και στην απουσία της απαραίτητης συναίνεσης για τις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές.
Ίσως αυτή να είναι η αιτία που ο κ. Παπανδρέου επιχείρησε την προηγουμένη εβδομάδα  να αποκαταστήσει τις σχέσεις του με τον κ. Σημίτη. Προς τούτο απέστειλε τον κ. Παπακωνσταντίνου με την δικαιολογία της  εφ΄όλης της ύλης ενημέρωσης. Η συνάντηση αποτέλεσε την ευκαιρία του κ. Παπανδρέου να ζητήσει την πολιτική συνδρομή του κ. Σημίτη τόσο για τις εξελίξεις στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη και ιδιαίτερα τη Γερμανία. Ο κ. Σημίτης δεν περίμενε αυτή τη συνάντηση για να βοηθήσει τη χώρα. Το πράττει όλο το κρίσιμο τελευταίο διάστημα αθόρυβα και με τη γνωστή του μεθοδικότητα. Η άθλια και αναξιοπρεπής αντιμετώπισή του απο τον κ. Παπανδρέου και το σύστημα του δεν τον εμποδίζει να προσφέρει όσο μπορεί και του επιτρέπεται για την χώρα.
Tώρα που οι "λεγεωνάριοι" ( Παναγόπουλος, Παπασπύρου κ.α) βγήκαν στο μεϊντάνι, ο "Καίσαρας" (Παπανδρέου) αναζητά στήριξη σε συμμαχίες σε όσους μέχρι χθές αντιμετώπιζε με τον πιο ύπουλο και ανέντιμο τρόπο.
Τα παπαγαλάκια του Μαξίμου έχουν αναλάβει έργο. Επαινούν βουλευτές ( Φλωρίδης και όχι μόνο) και σχολιάζουν δεξιά και αριστερά για την αναγκαιότητα αξιοποίησης όλων εκείνων των στελεχών που και ικανά και παροπλισμένα, αλλά είχαν στο παρελθόν υποστηρίξει τον κ. Βενιζέλο.
Ο κ. Παπανδρέου πληρώνει πλέον τον πολιτικό αυταρχισμό του και αναζητά απο τους πάλαι ποτέ εκσυγχρονιστές χείρα βοηθείας. Και οι εκσυγχρονιστές τι θα κάνουν? Θα προσέλθουν χωρίς συμφωνίες επι της πολιτικής και θα υπηρετήσουν μια κυβέρνηση που βαδίζει χωρίς σχέδιο και ισχυρή διευθύνουσα ομάδα? Ίδωμεν.

10 σχόλια:

Πυθία είπε...

Ποτέ δεν είναι αργά

Ακόμα και για τον ΓΑΠ

Ειδικά για τον ΓΑΠ...

που μέχρι τα τώρα
μας έχει δείξει
ότι προς χάριν της εξουσίας του
μπορεί να πει το μεγαλύτερο ψέμα
η "να τα βρει" με το μεγαλύτερο εχθρό του
(αρκεί ο "εχθρός" να στηρίζει την εξουσία του)

προβοκάτορας που είσαι πότε -πότε
φίλε Citizen...

Ανώνυμος είπε...

μπορει να μην ειναι προβοκατορας αλλά να γνωριζει οτι διαφοροι ειναι ετοιμοι να συνδραμουν, ειλικρινώς ισως, πιστευοντας οτι θα βοηθησουν τη χωρα.
Επειδή ομως οσα εγιναν για τη (στη ) χωρα έγιναν κατά κυριο λογο από συγκεκριμενη πολιτική επιλογή και με συγκεκριμενη στοχευση και οχι κατα λαθος, από αναγκη, ανικανότητα ή βλακεια,
Ελπιζω να αρνηθούν και να μη νομιμοποιησουν πλεον αυτά που έγιναν και κυρίως αυτά που θα γινουν
Γιατι δεν θα εχουν και το αλλοθι οτι δεν ήξεραν , οπως τουλαχιστον μπορεί να το εχουν οι πρωτοι επιλεγεντες.
Η μη συμμετοχή τους ειναι η μεγαλυτερη προσφορά στη χωρα για να μεινει και καμια πολιτική εφεδρεια για την επομενη ή μαλλον την μεθεπόμενη μερα

Ανώνυμος είπε...

καλε παμε για συνδιασκεψη στις τρεις του Σεπτεμβρη!!!!
http://papaioannou.wordpress.com/2011/02/24/%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CF%86%CE%B5%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B4%CE%B9%CE%AC%CF%83%CE%BA/

κοραλία είπε...

Συμφωνώ απόλυτα με ανώνυμο 11:04. Όποιος νομιμοποιήσει την καταστροφή της χώρας δια της συμμετοχής του, θα είναι και ο ίδιος υπόλογος. Οι φιλοδοξίες μπορούν να περιμένουν. Δυστυχώς για τη χώρα οι αριθμοί δεν βγαίνουν και ο ΓΑΠ, παρά αυτά που λένε τα παπαγαλάκια του, φαίνεται ότι στην ευρώπη δεν έχει επιρροή.

Ανώνυμος είπε...

Δώσαμε πολλά χρόνια στους Άκηδες και στους Μάκηδες νομιμοποίηση να υπονομεύουν τη χώρα και την παράταξη, με την πολιτική της συνεχούς "αναδιανομής" των δανεικών, της πολιτικής ακινησίας, του κρυψίματος των σκουπιδιών κάτω από το χαλί. Συνεχίζουμε να μη τους καταλογίζουμε τις ευθύνες που τους αναλογούν, λες και μεταλlάχθηκαν ή δεν αποτελούν μια ιδεολογική νάρκη που μπορεί να βρεθεί πάλι μπροστά μας.
Δεν είναι δυνατόν, στο όνομα της κριτικής στάσης απέναντι στη φθίνουσα παρέα του ΓΑΠ, να ξεχνάμε αυτούς που οργάνωσαν τον σκληρότερο μηχανισμό, που με όχημα τον λαϊκισμό, οδήγησαν στην "κοινωνικοποίηση" της διαφθοράς και στον προκλητικό πλουτισμό των ηγετών του.

SAM είπε...

Συμφωνώ στην κριτική για τον ΓΑΠ και δεν θα μου άρεσε να τον υποστηρίξουν ικανά στελέχη που τώρα ε'ιναι στο ψυγείο. Ταυτόχρονα προβληματίζομαι ότι ενδεχόμενη άρνηση συμμετοχής συνιστά άρνηση βοήθειας στη χώρα. Δύσκολοι καιροί και δύσκολες οι αποφάσεις.

SAM είπε...

Συμφωνώ στην κριτική για τον ΓΑΠ και δεν θα μου άρεσε να τον υποστηρίξουν ικανά στελέχη που τώρα ε'ιναι στο ψυγείο. Ταυτόχρονα προβληματίζομαι ότι ενδεχόμενη άρνηση συμμετοχής συνιστά άρνηση βοήθειας στη χώρα. Δύσκολοι καιροί και δύσκολες οι αποφάσεις.

ΓΕΡΟΝΤΑΣ είπε...

Δεν πιστευω να θελει κανεις να βοηθησει τον ΠΡΟΔΟΤΗ?
Δεν πιστευω να θελησει κανεις με ανταλλαγμα μια υπουργικη καρεκλα να δωσει ΚΑΛΥΨΗ στον ΠΡΑΚΤΟΡΑ του ΔΝΤ?

Να φαει πρωτα τις κλωτσιες του ΑΥΤΟΣ και ΟΛΗ η "ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ " του
και μετα θα δουμε.

diaskronos είπε...

Πρόταση προς όλους τους BLOGGERS
Προτείνουμε:
Στις 2 Μάρτη Τετάρτη από τις 3μ.μ. μέχρι τις 11μ.μ. να αναρτήσουμε όλα τα blog ανάρτηση με τον ίδιο τίτλο και το κάθε blog τις δικές του απόψεις ως περιεχόμενο. Ως τίτλο:
Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ - ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΧΡΕΟΣ – ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ Δ.Ν.Τ - ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ – ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ.
Προτείνουμε ακόμα μια φωτοσύνθεση του χάρτη της Ελλάδας με στάμπα « ΟΧΙ, ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ» μια φωτοσύνθεση είναι στην αρχική σελίδα του blog όποιος θέλει μπορεί να την πάρει .
Με αυτό τον τίτλο που είναι φανταζόμαστε λίγο πολύ αποδεκτός από την μεγάλη πλειοψηφία των bloggers και φυσικά ο καθένας μπορεί να αναπτύξει τα δικά του επιχειρήματα και απόψεις αλλά και να δώσει και άλλες προτάσεις. (Στην ανάλυση προφανώς δεν γίνεται όλοι να συμφωνήσουν με ένα κείμενο ή τουλάχιστον προς το παρών είναι πάρα πολύ δύσκολο και θέλει προετοιμασία.)
Α) Είναι ένας τρόπος να ακουστούμε από όλους ,πιο μακριά και πιο έντονα.
Β) θα είναι μια δοκιμή και για επόμενη μαζική διαμαρτυρία ή προβολή κάποιου εθνικού ή κοινωνικο-πολιτικού ή οικονομικού ζητήματος.
Γ) Η φωνή μας θα φτάσει και στο εξωτερικό και στις Βρυξέλλες πιο δυνατή.
Δ) Εάν κάποιος διαφωνεί ή τώρα ή σε επόμενη παρόμοια κίνηση είναι ελεύθερος προφανώς να μη συμμετέχει είναι πέρα για πέρα επιλογή και δικαίωμα του καθενός .
Όλοι μας να ενημερώσουμε όλα τα φιλικά μας blogs αλλά και όσα μπορεί ο καθένας για την κίνηση αυτή. Είναι μια πρόταση που δεν κρύβει καμία ύπουλη σκοπιμότητα παρά αυτά και μόνο που γράφουμε. Την πρόταση την κάνουμε με ειλικρίνεια και χωρίς άλλο στόχο ή σκοπό. Θεωρήσαμε σωστό να την διακινήσουμε μέσω σχολίων γιατί δεν βρίσκουμε άλλο τρόπο. Συνάδελφοι (αν στέκει ) bloggers η Χώρα μας πνίγεται …κάτι μα κάτι πρέπει να γίνει.
Ευχαριστούμε κι ελπίζουμε το e-mαιl: diaskronos@gmail.com
Η ομάδα του galaxiako.blogspot.com : diskronos, anarxos, antromeda, kiklonas, anarxosimoritis
ΥΓ Εάν κάποιος (οποιοσδήποτε) θέλει το ονοματεπώνυμο μας θα το δώσουμε με το e-mail. Δεν υπάρχει πρόβλημα και μάλιστα χωρίς να ζητήσουμε το δικό του για να μην υπάρχουν αμφιβολίες.
galaxiako.blogspot.com 27/02/2011

ΓΕΡΟΝΤΑΣ είπε...

@citizen

ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΟΤΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΚΑΡΠΑΖΙΕΣ ΕΓΙΝΑΝ ΧΑΣΤΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΚΛΩΤΣΙΕΣ (δημοσιευματα σε FT KAI Moody's )
ΚΑΤΙ ΘΑ ΕΓΡΑΦΕΣ
ΑΛΛΑ......ΑΥΤΗ Η ΣΙΓΗ ...ΑΣΥΡΜΑΤΟΥ ΜΕ ΠΡΟΒΛhΜΑΤΙΖΕΙ......

*** ΛΕΣ ΝΑ ΦΤΑΙΕΙ Η ΜΟΥΣΚΕΜΕΝΗ ΛΑΓΑΝΑ?