“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

16 Φεβρουαρίου 2011

Η Ελλάδα χρειάζεται πραγματική ηγεσία

«Η Ελλάδα χρειάζεται πραγματική ηγεσία», τιτλοφορείται άρθρο του συντάκτη της Wall Street Journal, Nick Skrekas που δημοσιεύεται στο blog της εφημερίδας “The Source”.

Περιγράφοντας τις παλινωδίες που ακολούθησαν την ανακοίνωση της τρόικας περί αποκρατικοποιήσεων 50 δισ. ευρώ, την περασμένη Παρασκευή, η WSJ καταλήγει: «Για να αποφύγουν μια κοινωνική έκρηξη, οι σοσιαλιστές πρέπει να ξεκαθαρίσουν τα σχέδιά τους, να τα εξηγήσουν με σαφήνεια και να προσφέρουν πραγματική ηγεσία».
Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, η τρόικα απλά είπε φωναχτά και ξεκάθαρα κάτι που επρόκειτο να είναι μια συμφωνία κυρίων ανάμεσα στους αντιπροσώπους της, τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου και τον πρωθυπουργό, Γ. Παπανδρέου.
Περισσότερα: http://www.isotimia.gr/default.asp?pid=24&ct=3&artid=93679
http://blogs.wsj.com/source/2011/02/15/greece-needs-real-leadership/?KEYWORDS=Nick+Skrekas

1 σχόλιο:

firiki2010 είπε...

Aν και εκτός του χώρου πολλές φορές έχω επισημάνει και στο blog μου ,ίσως κι εδώ, ότι το μεγαλύτερο λάθος που κάνει το ΠΑΣΟΚ είναι ότι την πολιτική του (εννοώ την ασκούμενη, όχι την προεκλογικώς εξαγγελθείσα) δεν την υπερασπίζεται αποφασιστικά και συντεταγμένα ως παράταξη και δεν προσπαθεί να πείσει τον κόσμο για την ορθότητα της.
Ετσι φτάνουμε σήμερα να δαιμονοποιούμε την πώληση δημόσιας γης (το πραγματικό θέμα είναι αν , πότε και υπό ποιες προυποθέσεις μπορεί να βοηθήσει)και να εμπνεόμαστε μεταξύ τυρού και αχλαδίου την συνταγματική απαγόρευση της.
Ο κόσμος παίρνει διαρκώς αντιφατικά σήματα από το ΠΑΣΟΚ.
Εκλογικά μπορεί τελικά και να το βοηθήσει αυτή η τακτική. Τον τόπο όμως?