“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

27 Απριλίου 2011

Φαρσοκωμωδία και Ευθύνη

Η κυβερνητική πολιτική τείνει να υπερβεί τα όρια της φαρσοκωμωδίας. Η σημερινή, εκτός προγράμματος, συνάντηση του κ. Παπακωνσταντίνου με την κ. Μπιρμπίλη με αντικείμενο συζήτησης την διευθέτηση των διαφορών τους για τις αυθαίρετες κατοικίες, διεξήχθη κατά τον υπουργό Οικονομικών σε θετικό κλίμα. Η χώρα βρίσκεται ολίγο πρίν τη κατάρρευση κι τα παιδία παίζει. Εγωϊσμοί και βυζαντινισμοί διακρίνουν τη συμπεριφορά της παρέας του κ. Παπανδρέου. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός κινείται μακράν των δυσχερειών της κυβέρνησης του και αναλίσκεται σε ανούσιες,γενικού περεχομένου δηλώσεις για το "επιτυχές" κυβερνητικό έργο.
 Η κρίση και κυρίως η αβεβαιότητα έχει οδηγήσει τους Έλληνες σε βαθειά απογοήτευση, σε παραλυτική αναμονή και σε τυφλό μίσος για ότι ο καθένας θεωρεί ότι ευθύνεται για τη σημερινή κατάσταση. 
Ήρθε η ώρα της θετικής σκέψης και δράσης. Ο καθένας με τον τρόπο του και με τις δυνάμεις του. Ας δημιουργηθούν τα ρυάκια ,ας ανοίξουν μονοπάτια και ατραποί,ας προετοιμάσουμε το μέλλον. Είναι ώρες ευθύνης.Γιά όλους.

5 σχόλια:

babis o flou είπε...

Αν δεν φύγει ο ΓΑΠ ούτε ρυάκια ούτε μονοπάτια. Θα μας πάρει το ποτάμι!

Ανώνυμος είπε...

"Ας δημιουργηθούν τα ρυάκια ,ας ανοίξουν μονοπάτια και ατραποί"

Τα ρυάκια υπάρχουν, μονοπάτια και οι ατραποί άρχισαν να ανοίγουν,αλλά τα ποτάμια και οι λεωφόροι που θα τα υποδεχθουν και θα τα οδηγήσουν δεν έχουν φανεί. Κρύβονται; Δυστάζουν;
Η Ιστορία θα είναι αυστηρή γι αυτούς που έχουν ΕΥΘΥΝΗ και δεν την αναλαμβάνουν. Αλλά το τίμημα θα το πληρώσει ο λαός και η πατρίδα.

Ανώνυμος είπε...

-τα ρυάκια τα θέλετε με γάργαρα νερά η ρυάκια δακρύων?
-θέλετε δροσερά μονοπάτια η τη φλόγα και τη φωτιά της "αυτανάφλεξης"?
-τη βουή των ποταμών η τον "πάταγο" των μεγάλων ανατροπών?
-διαλέχτε επιτέλους εσείς αριστεροί

citizen είπε...

Ανώνυμος 28 Απριλίου:"διαλέχτε επιτέλους εσείς αριστεροί".
Είμαστε ,τι είμαστε, τίποτα δεν είμαστε. Καλώς όρισες Νονέ.Μας ενδιαφέρει η γνώμη σου. Πέσ την.

citizen είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.