“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

28 Απριλίου 2011

Μονόδρομος η αναδιαπραγμάτευση

Γράφει ο John Meynard Γρύπας

 Στο ΥΠΕΡΠΑΣΟΚ αυτόν τον κρίσιμο χρόνο έχουν γραφεί μεγάλες αλήθειες, έγιναν σωστές προβλέψεις από πολλούς που κατά καιρούς γράφουν και κυρίως από τους κύριους συντελεστές του Blog, γι’αυτό τους συγχαίρουμε.

Επιτρέψτε μας να υπενθυμίσουμε γιατί είμαστε βαθειά ενοχλημένοι από αυτούς που «κυβερνούν». Όσοι πέρισυ τέτοια εποχή κτυπιόμαστε για τα spreads που έφευγαν πάνω από το 400, θεωρηθήκαμε υποκινούμενοι, υπονομευτές και κακόπιστοι. Σήμερα που είμαστε πάνω από 1300 δεν μιλάει κανείς. Η Κυβέρνηση πήρε μέτρα χωρίς αποτέλεσμα, μέτρα κοινωνικά άδικα που απέτυχαν και συνεχίζονται. Η κοινωνία πληρώνει και οι πλούσιοι καταδιώκονται ... από την τηλεόραση.
Ετοιμάζονται και άλλα μέτρα και κυρίως ετοιμάζονται μεγάλοι αντιπερισπασμοί εν όψει της «εκποίησης». Αλήθεια, τι θα εκποιηθεί ; Από ποιούς θα εκτιμηθεί η αξία τους ώστε να γνωρίζουμε τη σχέση αξίας και τιμής πώλησης ; Ποιοί μηχανισμοί-θεσμοί θα εκποιήσουν ; Πού αναζητούνται οι πιθανοί αγοραστές –επενδυτές ; Θα είναι έλληνες κλεπτοκράτες που θα επαναπατρίσουν τα κλεμένα από τις ελβετικές τράπεζες, θα τα ξεπλύνουν, θα αγοράσουν δημόσια περιουσία και θα επιβραβευθούν και ως ευεργέτες ή θα είναι ευγενείς κερδοσκόποι (όπως ο κ. Soros συνομιλητής του κ. Πρωθυπουργού) ;
Είμαστε σε δεινή κατάσταση. Όταν χρωστάς τα μαλιά της κεφαλής σου και κάποιος σου πληρώνει τους τόκους (όχι τα χρέη, αυτό δε γίνεται) και την ίδια ώρα σου πληρώνει την τροφή, το φως, το νερό, τηλέφωνο, τότε αυτό τι είναι ; δεν είναι ο ορισμός της χρεωκοπίας; Είναι, και μάλιστα οι ψύχραιμοι επιχειρηματίες πριν φθάσουν σ’αυτό το σημείο κάνουνε «ρύθμιση». Μέχρι να φθάσουν σ’αυτήν κάνουν αναδιαπραγμάτευση, διευθετούν τα ληξιπρόθεσμα, αναδιαρθρώνουν τα χρέη και παίρνουν και κάποιο κεφάλαιο κίνησης για να ξαναγίνουν αξιόχρεοι.
Φέτος λοιπόν, δικαιούμαστε να πούμε χωρίς φόβο ότι μετά ένα χαμένο χρόνον ανικανότητας, ατολμίας, αυτοσχεδιασμού και ψεύδους, που είναι εύκολα για τους ανώνυμους που κυβερνούν (κατ’ επιλογήν του επώνυμου), είναι μονόδρομος η αναδιαπραγμάτευση. Είναι φανερό ότι μπαίνουμε σε μια περίοδο που όλα πια γίνονται πιθανά και μην λησμονείτε ότι για τις υπόκωφες δυνάμεις της ιστορίας δεν υπάρχουν προβλήματα άλυτα.




2 σχόλια:

nik είπε...

H αναδιαπραγμάτευση είναι μόνοδρομος, αλλά χωρίς μείωση του πρωτογενούς ελλείματος είναι χωρίς αντίκρυσμα. Ο κύριος στόχος αυτή τη στιγμή πρέπει να είναι η μείωση του πρωτογενούς ελλείμματος, αλλά, δυστυχώς, λίγοι το επισημαίνουν και λίγοι το καταλαβαίνουν.

Fabian είπε...

Το πρόβλημα της χώρας είναι πολιτικό. Ολίγος ο αρχηγός και η παρέα που μας κυβερνούν.Καιρός να φύγουν.