“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

7 Μαΐου 2011

Κυριακή κοντή γιορτή.

Μετά τη βροχή κατηγορηματικών διαψεύσεων για το δημοσίευμα του Spiegel περί πιθανής οικειοθελούς αποχώρησης της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ, ένα άλλο μυστήριο προκύπτει με αφορμή τις αναφορές του γερμανικού περιοδικού περί έκτακτης «μυστικής συνάντησης» στο Λουξεμβούργo το βράδυ της Παρασκευής.
Το Bloomberg αναφέρει ότι η «σύναξη του Λουξεμβούργου» (στον Πύργο του Σένινγκεν, σύμφωνα με τον Guardian) πιθανόν αφορά το θέμα της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του ανταποκριτή του πρακτορείου Bloomberg στο Βερολίνο, οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι συζητούν επί εγγράφου που έχει συντάξει η κυβέρνηση του Βερολίνου και το οποίο περιλαμβάνει τις εναλλακτικές εκδοχές αντιμετώπισης του «ολοένα διογκούμενου ελληνικού χρέους, το οποίο έχει πυροδοτήσει φημολογίες από επενδυτές ότι μια αναδιάρθρωση είναι μια πιθανή εξέλιξη».
Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένονται ανακοινώσεις από τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ σχετικά με την συνάντηση του Λουξεμβούργου.
Το όλο μυστήριο τροφοδοτούν οι ίδιες οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις -της ελληνικής συμπεριλαμβανομένης- οι οποίες αρνούνται να επιβεβαιώσουν, να διαψεύσουν ή τέλος πάντων να σχολιάσουν ο,τιδήποτε αφορά τη σύνθεση και το αντικείμενο της «σύναξης του Λουξεμβούργου».
Νωρίτερα, Γερμανοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν στο Reuters ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε βρίσκεται στο Λουξεμβούργο για να λάβει μέρος σε συζητήσεις που αφορούν και την Ελλάδα. http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231107152

Ο Γαλλογερμανικός άξονας, εδω και καιρό,ασχολείται εντατικά με τη αντιμετώπιση του συνεχώς διογκούμενου ελληνικού χρέους. Οι  ΗΠΑ κινούνται παρασκηνιακά προς βοήθεια του καλού τους φίλου, του Έλληνα πρωθυπουργού κ. Παπανδρέου. Μετά τη πρόσφατη επίσκεψη στην Ελλάδα του Αμερικανού υφυπουργού Οικονομικών,ακολούθησε επίσκεψη στη Γερμανία. Μέχρι στιγμής οι Αμερικανοί έχουν πετύχει να πείσουν τους Γερμανούς για την  επιμήκυνση του συνόλου του ελληνικού χρέους. Ο κ. Παπανδρέου χρειάζεται πολιτική βοήθεια προκειμένου να επιβάλλει στους Έλληνες τα μέτρα έντασης της δημοσιονομικής προσαρμογής, την ταχύτερη προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών και τις αποκρατικοποιήσεις. Αυτή την βοήθεια του την προσφέρουν  άπαντες. Η σημερινή συνάντηση στο Λουξεμβούργο (με την παρουσία του "αχαμνού" κ. Παπακωνσταντίνου) θα επικυρώσει κατ΄ άρχήν την επιμήκυνση και θα αποπειραθεί να προσεγγίσει τους πρόσθετους όρους(haircut κλπ) και τα μέτρα της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους
 Πολιτικά και πέραν της πολύ σημαντικής βοήθειας που προσφέρουν στο κ. Παπανδρέου, Ευρωπαίοι και Αμερικανοί δεν εκτιμούν ιδιαίτερα την αξιοπιστία του Έλληνα πρωθυπουργού και έχουν αναπτύξει ουσιαστικές σχέσεις με τον κ. Σαμαρά, σε μια προσπάθεια προετοιμασίας μιας δεύτερης λύσης. Η μεγάλη ωστόσο επιθυμία τόσο των Εταίρων μας, όσο και εγχώριων οικονομικών, τραπεζιτικών και εκδοτικών παραγόντων είναι η συγκρότηση οικουμενικού κυβερνητικού σχήματος με έντονη την συμμετοχή εξωπολιτικών παραγόντων. Προς τουτο διερευνητικές επαφές έχει αναπτυξει τον τελευταίο καιρό πολιτειακός παράγοντας. Κυριακή κοντή γιορτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: