“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

23 Μαΐου 2011

Οι θυσίες των Ελλήνων έπιασαν τόπο

Η μάχη για τη σωτηρία της χώρας συνεχίζεται και στην υπηρέτηση αυτού του πατριωτικού καθήκοντος δεν συγχωρείται λιγοψυχία, τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Ο πρωθυπουργός αρέσκεται σε παιχνίδια κυνισμού και κοροϊδίας σε βάρος του ελληνικού λαού. Τα ίδια ακριβώς ισχυριζόταν πέρισυ, απο το Καστελόριζο, ο μέγας γκουρού του Σοσιαλισμού. Δεν έχουν περάσει τρείς μήνες από τότε που μας εμψύχωνε ότι "οι θυσίες των Ελλήνων έπιασαν τόπο". Και πρίν αλέκτωρ λαλήσαι τρείς, επανέρχεται με πολιτική ιταμότητα στους προσφιλείς του πολιτικούς εκβιασμούς. Η χώρα κινδυνεύει να πτωχεύσει αν δεν καταβληθεί η 5η δόση της δανειακής σύμβασης με την τρόϊκα. Απαιτείται απύθμενο θράσος για να εκβιάζεις ένα λαό με όπλο την αποτυχία της πολιτικής σου.
Ο δε "αχαμνός" κ. Παπακωνσταντίνου, είναι προφανές ότι συνειδησιακά έχει παραιτηθεί του υπουργείου του ,συμπεριφέρεται  σαν απεσταλμένος και γνήσιος εκφραστής  των επιθυμιών των δανειστών. Η ανταμοιβή μια καλή θέση σε διεθνή οργανισμό.
Τα υπόλοιπα "πολιτικά στρουμφάκια", που παριστάνουν τους υπουργούς της "καλλίτερης κυβέρνησης που μεταπολιτευτικά γνώρισε ο τόπος", ψάνουν εναγωνίως  "οδούς διαφυγής".
Ευτυχώς όμως για την χώρα, τη διάσωση της έχει αναλάβει η τρόϊκα που ενδιαφέρεται για το Ευρώ, την Ευρώπη ,τις τράπεζες και το σύνολο των δανειστών μας. Αυτοί ίσως μπορέσουν να κάνουν κάτι.  

6 σχόλια:

GERONTAS είπε...

@citizen

Ε όχι και έτσι!
Γιατί τόση απογοήτευση?
Δεν το περίμενα αυτό από σένα!

Ποτέ ο δανειστής και ιδιαίτερα ο τοκογλύφος δεν ενδιαφέρεται για την τύχη του δανειζόμενου και αυτοί τα λεφτά τους θα τα πάρουν είτε σε χρήμα είτε σε είδος (-ασημικά-αποκρατικοποιήσεις).
Εμείς αν δεν αλλάξουμε μυαλά θα γυρίσουμε στην εποχή του αραμπά και του λαδοφάναρου.
Νομίζω όμως οτι υπάρχουν ακόμα και τώρα ελπίδες αρκει κάποιοι να σηκώσουν το ανάστημα τους και να απαιτήσουν να φύγει τώρα η "παιδική χαρά" , ο λαός ειναι έτοιμος να τους ακολουθήσει και ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Τη χώρα δεν πρόκειται να τη διασώσουν οι δανειστές της, δηλαδή η τρόικα. Όσο κι αν κάνουμε τα καλά και φρόνιμα παιδάκια,ακόμα κι αν φάμε όλο το φαγητό μας.
Έχουμε τρελαθεί εντελώς;

citizen είπε...

Ελάτε παιδιά ξυπνήστε! Ο σαρκασμός και η ειρωνεία δεν πρέπει να σας διαφεύγουν.

nik είπε...

@GERONTAS
"Νομίζω όμως οτι υπάρχουν ακόμα και τώρα ελπίδες αρκει κάποιοι να σηκώσουν το ανάστημα τους και να απαιτήσουν να φύγει τώρα η "παιδική χαρά" , ο λαός ειναι έτοιμος να τους ακολουθήσει και ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ."

Ούτε αυτοί που θα σηκώσουν το ανάστημά τους υπάρχουν, ούτε ο λαός έχει καταλάβει ακριβώς σε τι δεινή θέση βρισκόμαστε...

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχει αναδιαθρωση η αλλες ευκολίες πληρώμης. Κομμένα ολα απο την ΕΚΤ. Αλλιως θα γίνει του Lehman Brother...

Το 'σαραβαλο' θα πρεπει να βγάλει την ανηφόρα μονο τoυ με το Γιωργο οδηγό και ολοι οι υπολοιποι να τον σπρώχνουν καταιδρωμένοι.

Χα, χα.

Ήρεμη Δύναμη είπε...

Οι Ισπανοί ξεκίνησαν....
Οι Έλληνες είναι ακόμα σε κατάσταση ΣΟΚ!!! Μέσα τους όμως βράζουν. Πολύ σύντομα θα γίνει κοινωνική έκρηξη....
Υπάρχουν άνθρωποι αξιόλογοι, με ηθικό & πολιτικό ανάστημα να μπούν μπροστά,να βγούν απ' το περιθώριο, ν' ανοίξουν το δρόμο. Να ζωγραφίσουν τη νέα πραγματικότητα!!!