“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

24 Μαΐου 2011

Άϊ χάσου ΥΔΡΑΡΓΥΡΕ.

«Ουσιαστικά αποφασίστηκε η αποσοβιετοποίηση του κράτους και η δημιουργία ενός νέου ισχυρού οικονομικού προτύπου με χαρακτηριστικά του την εξωστρέφεια, τον δυναμισμό και την καινοτομία», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας τη Δευτέρα στην ανοιχτή γενική συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος.
Ο πολιτικός αυτός άνδρας, με περισσή υποκρισία και απύθμενο θράσος, προσέθεσε: " Είμαστε όλοι παιδιά αυτού του συστήματος". Θέλησε να ξεπαστρέψει με μιάς απο τις πολιτικές του ευθύνες για τη "σοβιετοποίηση" της χώρας. Με το γνωστό υπεροπτικό του ύφος ,ο κ. Χρυσοχοϊδης θέλησε να παρασύρει το Έθνος σε μιά νέα πορεία αναγέννησης.
Ξεχνά ο υπουργός οτι συμμετέχει στο κεντρικό πολιτικο παιχνίδι εδώ και 15 χρόνια. Έχει συμβάλλει και έχει προσυπογράψει τα μύρια όσα. Ξεχνά ο "αέρινος" ότι υπήρξε ο εκλεκτός πασών των εξουσιών. Ξεχνά ο υπουργός ότι "με τον Άκη έπαιζε και με τους εκσυγχρονιστές εχαριεντίζετο".
Τώρα θέλει να μας πείσει ότι έχει αναλάβει σταυροφόρος της Εθνικής αναζωογόνησης.
Άϊ χάσου ΥΔΡΑΡΓΥΡΕ.

18 σχόλια:

kalamas είπε...

O ανθρωπος που "επέπλευσε" με όλες τις καταστάσεις ξέραμε οτι τα κατάφερε γιατί ήταν φελλός.
Το ότι "προσαρμόστηκε" με όλες τις καταστάσεις(πήρε δηλ τη το σχήμα τους) μόνο ως υδράργυρος θα μπορούσε να το καταφέρει.
Σωστός ο Citizen...

Ήρεμη Δύναμη είπε...

Αυτό το " αϊ χάσου " πολύ μου άρεσε βρε παιδιά. Ένοιωσα ένα ξαλάφρωμα.
Μόνο που χρειάζεται και σε άλλους, που εξακολουθούν να επιπλέουν με όλες τις καταστάσεις. (και με τσι δεξιοί και με τσ' αριστεροί).
Με το Σημίτη ήταν πρωτοπαλήκαρα!!! Με τον Καραμανλή γλύφανε κατουρημένες ποδιές για να πιάσουν καρέκλα (βλ. Εθνική Τράπεζα).
Στο Βενιζέλο πουλήσανε στήριξη και πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις, τον άδειασαν.....
Τώρα επιβιώνουν στο σύστημα ΓΑΠ, (ως γνήσιοι οσφυοκάμπτες) ενώ ταυτόχρονα έχουν από κοντά και την Αννούλα (πού ξέρεις,στο μέλλον;;;)

GERONTAS είπε...

ΕΓΩ ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑ ΤΟ....

ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ..... ΧΡΥΣΟΧΟΊΔΗ!

nik είπε...

@gerontas

και γιατί όχι... άντε γειά πασοκ;

GERONTAS είπε...

@nik

εδω και πολυ καιρο ....αγορι μου

frank είπε...

γιατί έχετε αλλη πρόταση? η los ksaplotoura???αυτο δεν ειναι πασοκ παλληκάρια μου και γεροντες μου.συμφωνώ.αλλά μετα.... με τα γρουμπουσκουλα?

GERONTAS είπε...

@frank

κοιτα για ποιό ΠΑΣΟΚ μιλάς
εδώ μας φέρανε

"Λήγουν CDS από τις 16 Μαΐου έως τα τέλη Ιουλίου περίπου 1,2 με 1,5 δις δολάρια όπερ σημαίνει ότι αν μέχρι τότε δεν υπάρξει μια σημαντική εξέλιξη θα υποχρεωθούν είτε να κλείσουν θέσεις είτε να ανανεώσουν πληρώνοντας σε τρέχουσες τιμές τα hedge funds και γενικώς τα χαρτοφυλάκια που έχουν ακολουθήσει ακραίες κερδοσκοπικές τακτικές. Αυτό το χρονικό διάστημα ίσως συμβούν πολλά που απαιτούν τεράστια προσοχή από τους εμπλεκόμενους. "

"Στην τρίτη κατηγορία εντάσσονται όσοι κατέχουν μόνο CDS naked CDS τα γυμνά CDS δηλαδή αγοράστηκε το παράγωγο χωρίς ομόλογο.
Σε αυτή την κατηγορία εντάσσεται το 30% των CDS. "

" ο θεσμικός το hedge fund που κατέχει naked CDS έχει κάθε συμφέρον να χρεοκοπήσει η χώρα καθώς έχει ασφαλίσει ομόλογα που δεν κατέχει άρα θα πάρει το 60% της αξίας των ομολόγων που αντιστοιχούν στα CDS. Τα ομόλογα όμως δεν τα κατέχει άρα το κέρδος είναι εντυπωσιακό."

ΑΛΗΘΕΙΑ ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΠΟΙΟΙ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ HEDGE FUNDS?
MHΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ "ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ"?

firiki2010 είπε...

Αυτό περί "αποσοβιετοποίησης" πολύ μου άρεσε. Αν μάλιστα σκεφθώ ότι σήμερα η Γιαννακά απευθυνόμενη στον εκπρόσωπο του ΚΚΕ του είπε " θέλετε να συνεχίσουμε να είμαστε σοβιέτ" ενώ κι άλλη μια φορά του μίλησε για "θεωρίες των σοβιέτ" καταλήγω στο συμπέρασμα ότι έχει διαμορφωθεί μια νέ τακτική "επιθετικής άμυνας" απέναντι σε κάποια τμήματα της Αριστεράς. Ενα πρώτο καλό βήμα.

frank είπε...

@ GERONTA μου,συμφωνώ μαζί σου.Σύντροφοι? δεν υπάρχουν τους πάτησε το τραίνο.Κάποιοι απο όλο τον συρφετό,μετα βεβαιότητος ονειρεύονται παντελόνιασμα......Η μαμά το ξέρει άραγε?
Απλά υπαρξιακά διλλήματα εκφράζω.!!
Διάβασα επίσης διαρροή του Λαζαρίδη για τον ΚΟΤΖΙΑ...και εχω πάθει σοκ αλλα οχι δέος. θυμό,αγανάκτιση και απελπισία νοιώθω.thnks

christof vasiliadis είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
christof vasiliadis είπε...

ναι.

είναι προφανές ότι πρόκειται για την εκκίνηση της εσωκομματικής μάχης.

τίποτε δεν διδαχθήκατε από το 2007?

Δηλαδή ο Μπένι σε τι διαφοροποιείται από την κυβερνητική πολιτική?

citizen είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
citizen είπε...

@Chris vasiliadis. Ποιός νοιάζεται για τον Μπένι.Τον στηρίξαμε αλλά μέχρι εκεί.Τώρα είναι πλήρως εσωματωμένος και περιμένει την κατάρρευση του ΓΑΠ.Κρίμα. Αλλά σε κάθε περίπτωση δεν σχετίζεται με τον υδράργυρο,ούτε η στάση του Βενιζέλου αθωώνει τον τυχοδιώκτη Χρυσοχοϊδη. Μην το κάνουμε σαν το ανέκδοτο....."και εσείς που σκοτώνετε τους μαύρους"

christof vasiliadis είπε...

Κρίμα δεν λες τίποτε.

Τόση ανάγκη είχε η ομάδα τα Υπουργεία?

citizen είπε...

@chris vasiliadis.
Τόση ανάγκη είχε η ομάδα τα Υπουργεία?
Δεν σε καταλαβαίνω.Σκέψου καθαρά, φράγε ευθέως...εκτός εάν εξ ιδίων......

citizen είπε...

ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ
@chris vasiliadis.
Τόση ανάγκη είχε η ομάδα τα Υπουργεία?
Δεν σε καταλαβαίνω.Σκέψου καθαρά, γράφε ευθέως...εκτός εάν εξ ιδίων......

christof vasiliadis είπε...

πιο καθαρά δεν γίνεται.

η «ομάδα», αν μπορούσε να δει μακρυά (δηλαδή τι μακρυά, 2-3 χρονάκια το πολύ), έπρεπε να πει ΟΧΙ σε συμμετοχή σε Υπουργεία.

Και έπρεπε να ασκεί κριτική.

Ειδικά το Εργασίας και το Υγείας έπρεπε να το δώσει στη Μπιρμίλη και το Γερουλάνο και όχι στον Λοβέρδο...

:)

citizen είπε...

Ο Βενιζέλος εκ της πολιτικης φύσεως του δεν αντέχει να συγκροτήσει ομάδα. Είναι ένας ευφυής πρίγκηπας.Ευφυής μεν, πρίγκηπας δε. Και αυτό ερμηνεύει τη πορεία του.