“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

25 Μαΐου 2011

Ωρα να φύγουν

Εντυπωσιακή η προσέλευση νέων κυρίως πολιτών στη πλατεία Συντάγματος. Οι ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, λεπτό το λεπτό αυξάνονται με εντυπωσιακό τρόπο. Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν οτι ο αριθμός των ειρηνικών διαδηλωτών προσεγγίζει τις 10.000 άτομα.
Είμαστε ξύπνιοι. Τι ώρα είναι; Ώρα να φύγουν!» είναι το κεντρικό πανό γραμμένο στα ελληνικά αλλά και στην ισπανική γλώσσα.
Τα νεανικά πρόσωπα, που συντριπτικά κυριαρχούν στη συγκέντρωση, δίνουν αέρα αισιοδοξίας για το μέλλον της χώρας μας. Κάτι κινείται .

7 σχόλια:

nik είπε...

Για να υπάρχει αέρας αισιοδοξίας, απαιτούνται αρκετά. Δεν αρκούν οι σιωπηλοί περίπατοι στις πλατείες. Και η νέα γενιά δεν πείθει σε τίποτα πως αντιλαμβάνεται το πρόβλημα, ή μπορεί να παράγει πρόταση ουσίας... Εξάλλου, παράγωγο είναι και αυτή μιάς κοινωνίας (των γονέων της) βαθύτατα διαβρωμένης...

Ανώνυμος είπε...

Το προβλημα ειναι οτι η Ελλαδα δεν παράγει και καταναλώνει. Συγνώμη καλες και οι διαδηλώσεις μεσω Facebook αλλα δυστηχώς θα φέρουν νεες δουλειες μονο στο Farmville.

Πρεπει να δημιουργηθει η σταθεροτητα εκεινη για να στρωθει η Ελλαδα στην δουλεια και να γινουν επενδυσεις.

Ολα τα αλλα ειναι μη ουσιωδη και δευτερεοντα.

citizen είπε...

@nik & Ανώνυμος. Για σταθείτε φίλοι μου.Οι Αγανακτισμένοι είναι μια πρωτόλεια απόρριψη του πολιτικού συστήματος, μια έκφραση αγανάκτησης για όσα συμβαίνουν.Δεν έχουν σχέδιο,δεν έχουν άρτια και ολοκληρωμένη πρόταση.Διαθέτουν φρεσκάδα καιτους βαραίνειη ωραιότητα της αθωότητας. Θέλουν ένα καλλίτερο κόσμο και το λένε απλά.Δεν επιχειρούν για να σώσουν τη χώρα.Ναι να μη τους μυθοποιήσουμε αλλά όχι και να τους αγνοήσουμε.

citizen είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
frank είπε...

Αυτά περι ΄΄αγανακτισμένων΄΄ πολιτών ειναι αποπροσανατολιστικές γιαλαντζι μαγκιές.Ταρζανιές χωρις διέξοδο.Αγωνιστική γυμναστική διαπιστώσεων αφερεγγυότητας του πολιτικού κατεστημένου.Δηλαδή χρειαζόταν το κίνημα αυτό να δηλωθεί η αγανακτιση?Ο παραγωγικός ιστός της χωρας που εχει κάτσει,το δημόσιο που εχει κατεβάσει στιλο...χρειαζονται οι αγανακτισμένοι.. για να το αναδείξουν.Δεν ειναι προβοκάτορες οπως ελεγαν κάποιοι... κάποτε για το πολυτεχνειο, αλλα ειναι αδιέξοδοι και χωρις σαφή προσανατολισμό, που κατα την γνώμη μου ενισχύουν την τακτική όσων επιθυμουν να πεταχτει η μπάλλα εξω απο το γήπεδο.Και εδω που τα λέμε δεν εχει φανει και κάτι η κάποιος φέρελπις .Η μαμά άραγε το εχει σκεφτεί????

nik είπε...

@citizen

Δεν τους αγνοούμε, απλά δεν συνιστούν αέρα αισιοδοξίας... Αφήστε που, έχω την υποψία, αν κάναμε ανάλυση των συμμετεχόντων χθες ίσως βρίσκαμε ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά που πιθανώς να δημιουργούσαν έκπληξη... (π.χ., όσους ξέρω πως πήγαν έχουν άμεση σχέση με το Δημόσιο...)

firiki2010 είπε...

Την χθεσινή συγκέντρωση μπορεί να την προτιμώ από μια διαδήλωση που περιλαμβάνει σπάσιμο, ξύλο και πυρπολήσεις αλλά μέχρι εκεί. Αν δεν υπάρχει μια εκ των προτέρων γνωστή πρόταση, μια κατεύθυνση δεν υπάρχει νόημα. Το πιθανώτερο στο τέλος να υπάρξει κάποιου είδους καπέλλωμα.
Οπως είπε ο Ανώνυμος 2.50 "....Πρεπει να δημιουργηθει η σταθεροτητα εκεινη για να στρωθει η Ελλαδα στην δουλεια και να γινουν επενδυσεις..." Δεν είμαι πολύ σίγουρος αν οι αρμόδιοι κινούνται σ΄ αυτή την κατεύθυνση.