“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

26 Μαΐου 2011

Ετοιμαστείτε...

Εκτακτο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών συγκάλεσε για αύριο Παρασκευή στις 12:30 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έπειτα από αίτημα του Πρωθυπουργού.
Όπως ανακοινώθηκε πριν απο λίγο από την Προεδρία της Δημοκρατίας το θέμα της σύσκεψης είναι .Όπως και ο χρόνος του. « η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα θέματα της οικονομίας».
Στη σύσκεψη, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, «ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει για τις συζητήσεις ενόψει των αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της πορείας της χώρας».
Κυρίες και κύριοι, ξεσκονείστε τα εκλογικά σας βιβλιάρια. Ο "χαοτικός" κ. Παπανδρέου δεν έχει τις δυνάμεις, το σχέδιο και την ομάδα που θα υλοποιήσει μια πολιτική εξόδου απο την κρίση. Οι Ευρωπαίοι δεν τον παίζουν ,παρ΄ότι την επιμήκυση του δανείου των 110 δις την έχουν αποφασίσει.
 Την πολιτική διαφυγή  μέσω εκλογών ο πρωθυπουργός τη μελετάει εδώ και καιρό. Οι πληροφορίες για επικείμενη  εκδήλωση πολιτικής αντίδρασης βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που προέρχονται απο το φιλοπαπανδρεϊκό στρατόπεδο, ενισχύει το σενάριο της προσφυγής σε πρόωρες εκλογές.
Μετα τις κραυγαλέες ανοησίες περι δημοψηφίσματος και τις απειλές περί επιστροφής στη δραχμή απο τον "λαγό" Δαμανάκη, οι υποστηρικτές του κ. Παπανδρέου λιγόστεψαν. Όπως και χρόνος του. 

7 σχόλια:

ΜΠΕΣΚΟΣ είπε...

Σύσκεψη έχει συγκαλέσει ο κ. Γ. Παπανδρέου στο γραφείο του στη Βουλή με τους κ. κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, Δ. Ρέππα, Ι. Ραγκούση, Π. Γερουλάνο, Γ. Πεταλωτή και τους συνεργάτες του κ. κ. Ν. Αθανασάκη και Κ. Θέο.

Στη σύσκεψη παιρνουν μέρος και κομματικοι παράγοντες του ΠαΣοΚ.
Νατες νάτες οι εκλογές!!!!

frank είπε...

Αξιότιμοι κύριοι,εκτιμώ οτι δεν θα παει σε εκλογές.Ας πουμε οτι το ειδα όνειρο.Θα επιθυμούσα να σχολιάζαμε την άναρχη και ανεύθυνη στάση όλων ακόμα και των αχαμνών....σύμφωνα με προσφιλείς χαρακτηρισμούς.geronta κάνε κανένα σχόλιο ενημέρωσης... εκτίμησης.....

nik είπε...

Εκλογές αυτή τη στιγμή θα είναι καταστροφή για τον τόπο. Αν και τίποτα δεν με εκπλήσσει πιά στο ελληνικό πολιτικό σύστημα, δε νομίζω πως θα φτάσουμε εκεί.

GERONTAS είπε...

ΕΡΩΤΗΣΗ

MIA NEA KΥΒΕΡΝΗΣΗ ή ΜΙΑ "ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΩΝ" μπορεί να προχωρήση σε απολύσεις 50000 - 100000 χιλιάδων Δημοσίων Υπαλλήλων?
ΑΝΤΕΧΕΙ ΤΟ "δικομματικό ΣΥΣΤΗΜΑ"
να χρεωθεί τετοιες και αλλές πολλές σκληρές αποφάσεις?
ΕΑΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ τι θα υπάρχει μετά?
ΑΡΑ............

GERONTAS είπε...

«Δώστε μας ένα μεγάλο νησί για εγγύηση για να σας δώσουμε νέο δάνειο». Όσο και αν ακούγεται παράξενο, αυτό ζήτησε η αντιπροσωπεία της
Τρόικας στις διαπραγματεύσεις που είχε με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου για τα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου
και τις αποκρατικοποιήσεις των 50 δις. ευρώ.
BANKINGNEWS.GR

ΕΔΩ ΜΑΣ ΕΦΤΑΣΕ Ο ΓΑΠ
Μετά γκρινιαζει ο citizen που λέω για ΝΕΟ ΓΟΥΔΙ

nik είπε...

@gerontas

Δεν θεωρώ πως τα περί "δώστε μας ένα νησί" συνιστούν αξιόπιστη πληροφορία... πιό πολύ στο συναίσθημα δείχνουν να στοχεύουν κάτι τέτοιες αναφορές/διαρροές, μην μπαίνουμε στη λογική αυτή...

Ναι, η απόλυση δημοσίων υπαλλήλων είναι πιθανώς στο τραπέζι και πίσω από την αυριανή σύσκεψη...

Η ουσία είναι πως οι Ευρωπαίοι βλέπουν την κωλυσιεργία και ασκούν πίεση αφενός, αφετέρου προσπαθούν να λύσουν το γρίφο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η πτώχευση της Ελλάδας εξακολουθεί να είναι ένα μεγάλο ρίσκο αλλά από την άλλη η αντιμετώπιση της κατάστασης παραμένει ένα δυσεπίλυτο, πολυπαραμετρικό πρόβλημα...

gerontas είπε...

@NIK

ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΔΕΝ ΞΕΧΡΕΩΝΕΣΑΙ ΑΔΕΡΦΕ

ΚΑΙ ΞΕΡΕΙΣ ΟΙ ΜΑΦΙΟΖΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ
Οι πολιτικοί αρχηγοί αν συμφωνήσουν αυριο ότι απλά διαφωνούν, η χώρα δεν έχει άλλη επιλογή από τις εκλογές.
Σε αυτή την περίπτωση το χάος με όρους χρηματιστηριακούς θα κυριαρχήσει.
Τι σημαίνει χάος διάσπαση των 1000 μονάδων στο ΧΑ, spreads 1800 μονάδες, CDS 2000 μονάδες και βεβαίως η χώρα σε selective default από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης.
ΤΟΤΕ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΣΑΜΠΑΝΙΕΣ ΤΑ HEDGE FUNDS και .... καποιοι άλλοι.