“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

27 Μαΐου 2011

Κυβέρνηση Εκτάκτου Ανάγκης?

Το πολιτικό παρασκήνιο εν όψει της σύγκλεισης του Συμβουλίου των αρχηγών αποτυπώνει την ανομολόγη συμφωνία των πολιτικών κομμάτων να αποφύγουν το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών.
Ο κ. Παπανδρέου όπως και ο κ. Σαμαράς φοβούνται την ήττα, τα μειωμένα ποσοστά αλλά και την χρέωση μιας εθνικής καταστροφής ενώ τα μικρότερα κόμματα δεν δείχνουν ικανά να απορροφήσουν την κοινωνική αγανάκτηση και προβάλλουν ενα ξεπερασμένο πολιτικό στερεότυπο.
Ο κ. Σαμαράς έχει γίνει αποδέκτης ισχυρών πιέσεων απο διαφορετικές κατευθύνσεις, να συναινέσει επι των μέτρων και της ακολουθητέας πολιτικής. Ένας απο τους διαμεσολαβητές που έχουν ενεργοποιηθεί είναι και ο κ. Αντώνης Λιβάνης. Το παλαιό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και προσωπικός φίλος του μακαρίτη Ανδρέα Παπανδρέου συναντήθηκε με τον κ. Αθανασάκη (κομιστής των απόψεων ΓΑΠ ),  στη συνέχεια με τον κ.κ. Μολυβιάτη και  τον επιχειρηματία κ. Βάρδα (προσωπικό φίλο και σύμβουλο του κ. Σαμαρά ).Το αποτέλεσμα θα φανεί σε λίγο.
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες διατείνονται ότι ο κ. Σαμαράς θα κάνει το άλμα και θα προτείνει κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας και εκτάκτου ανάγκης με τη στήριξη των δύο μεγάλων κομμάτων και εκλογές Σεπτέμβρη-Οκτώβρη. Κοντός ψαλμός αλληλούϊα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: