“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

17 Ιουνίου 2011

Μίλτος ο Θλιβερός και Σια...


Γράφει ο Σκευοφύλαξ.
Η κυβέρνηση ανασχηματίσθηκε.  Η σύνθεσή της και η απόδοσή της θα κριθούν με τον χρόνο.
Όμως είναι άξια σχολιασμού και παρατήρησης ορισμένα συμβάντα και συμπεριφορές που διαδραματίστηκαν χθες, με αφορμή τη σύγκληση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ.  Με την ανακοίνωση της σύγκλησης της Κ.Ο. ξαμολήθηκε οργανωμένα ο γνωστός εσμός γελοίων με μυαλό αχιβάδας να καταγγείλει «νέα Ιουλιανά» και να απειλεί όλους όσους τολμούν να διαφωνούν με τον «Πρόεδρο».  Έτσι είδαμε πάλι γραφικούς τύπους όπως τον Μαγκούφη (ναι είναι αυτός που το 1996 ισχυρίστηκε ότι ο Σημίτης δεν μπορεί να είναι πρωθυπουργός επειδή είναι κοντός), κάποιον αγνώστων λοιπών στοιχείων βουλευτή Ηλείας Αντωνακόπουλο, τον ιπποκόμο του Παναγιωτακόπουλου, Χ. Αηδόνη  να απειλούν θεούς και δαίμονες. 

Ιδιαίτερης μνείας όμως αξίζει ο θλιβερός Μιλτιάδης Παπαϊωάννου.  Κατήγγειλε με το μίσος ζωγραφισμένο στο πρόσωπό του τους βουλευτές που παραιτήθηκαν ως «δειλούς & ένοχους».  Παλαιό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ επί σειρά ετών βουλευτής και υπουργός, έχει εξελιχθεί στα γεράματά του σ΄ένα ξετσίπωτο υπηρέτη του ΓΑΠ.  Παραδομένος στις ψυχολογικές του ανάγκες δεν σέβεται ούτε τις απόψεις αλλά ούτε και γενναίες πράξεις, όπως είναι οι παραιτήσεις του βουλευτικού αξιώματος συναδέλφων και συντρόφων του, έστω και αν ο ίδιος διαφωνεί (δικαίωμά του) με την ενέργειά τους (Μιλτιάδη θα τρίζουν τα κόκαλα του Γεννηματά.  Ξέρεις εσύ).
Όμως από τις στάσεις αυτές εξάγονται και ορισμένα γενικότερα συμπεράσματα. Όταν σε τόσο τραγικές για τη χώρα συνθήκες υπάρχουν στελέχη, τα οποία όχι μόνο είναι τυφλωμένα από τον φανατισμό των προσωπικών τους συμφερόντων αλλά είναι έτοιμα να λυντσάρουν μεταφορικά και κυριολεκτικά όποιον διαφωνεί με τις απόψεις τους, σημαίνει ότι είναι μάταιο να περιμένει κανείς το ο,τιδήποτε θετικό απ’ αυτόν τον γυμνό από κάθε ιδεολογία μηχανισμό εξουσίας.  Όπως επίσης είναι δεδομένο ότι ένα μεγάλο μέρος οπαδών, μελών και στελεχών του ΠΑΣΟΚ δεν έχουν τίποτα πια να μοιραστούν μ’ αυτόν τον εξαθλιωμένο μηχανισμό.  Είναι χαώδεις πλέον οι διαφορές σε πολιτικό, ιδεολογικό και πολιτισμικό επίπεδο.  Όσο γρηγορότερα το καταλάβουν τόσο το καλύτερο και καθαρσιακό γι’ αυτούς.






2 σχόλια:

spiben είπε...

ΕΥΓΕ!!!!!
Καιρό είχα να διαβάσω τόσο ωραίο "στόλισμα"

Ήρεμη Δύναμη είπε...

Συμφωνούμε απόλυτα!!! Πρέπει όμως να δούμε τι θα κάνουμε. Πράγματι δεν έχουμε τίποτα κοινό πια μ' αυτούς τους γελοίους, εμετικούς, πλην όμως επικίνδυνους...πρώην "συντρόφους".