“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

23 Ιουνίου 2011

Το μέλλον είναι κοντά...

Η ψήφος εμπιστοσύνης που έλαβε η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου, είναι ψήφος ανοχής απο του βουλευτές του Πασοκ. Ενδεχόμενες νέες κοινοβουλευτικές απώλειες θα εκδηλωθούν στην ψήφιση του Μεσοπροθέσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής στρατηγικής και του εφαρμοστικού νόμου. Παράλληλα οι αντιδράσεις κομματικών στελεχών θα συνεχίζονται και θα εκφράζονται με ποικίλες πολιτικές μορφές, πράξεις και συμπεριφορές. Το κέρδος χρόνου που προέκυψε για τον πρωθυπουργό μετά τον ανασχηματισμό θα εξανεμισθεί σχετικά σύντομα. Η επιστροφή στην σκληρή πραγματικότητα θα τσαλακώσει τις ελπίδες που γέννησε η υπουργοποίηση του κ. Βενιζέλου.
Η αλήθεια είναι ότι η κυβερνητική πλειοψηφία δεν  έχει πλέον γερές βάσεις. Οι βουλευτές διαφωνούν με την κυβερνητική πολιτική για τελείως διαφορετικούς λόγους. Άλλοι για το μνημόνιο, άλλοι για την κακή εφαρμογή του, άλλοι για την έλλειψη  σχεδίου και ελλειπούς πολιτικής διεύθυνσης, άλλοι για την καθυστέρηση των μεταρρυθμίσεων και των δομικών αλλαγών, άλλοι γιατί δεν υπουργοποιήθηκαν κ.ο.κ..
Αυτός ο πολιτικός πολτός προσωρινά συνέχεται απο την ανάγκη διατήρησης στην εξουσία και μεσοπρόθεσμα και αυτό το στοιχείο θα εξασθενίζει σε ευθεία αναλογία με την παγίωση και την αύξηση της δημοσκοπικής πρωτιάς της Ν.Δ..
Η κυβερνητική αστάθεια θα καταστεί σταθερά της πολιτικής ζωής που ευθέως θα απειλεί την οικονομική επιβίωση της Ελλάδας. Οι πρόωρες εκλογές θα αποκτήσουν λυτρωτικό χαρακτήρα για τον κ. Βενιζέλο και θα σημάνουν την αρχή του τέλους για τον κ. Παπανδρέου αλλά και το υπάρχον πολιτικό σκηνικό. Όχι γιατί οι "πλατείες" θα επιβληθούν αλλά κυρίως διότι μιά "ικανή κοινωνική πλειοψηφία" θα υπερβεί τα υπάρχοντα πολιτικά σύνορα και θα διεκδικήσει την "ουτοπία" της μέσα από νέα πολιτικά μορφώματα και σχηματισμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: