“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

27 Ιουνίου 2011

Ο βασιλιάς είναι γυμνός

Οι βουλευτές του Πασοκ είναι έτοιμοι να ψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής (ΜΠΔΣ). Θα το ψηφίσουν υπό συνθήκες πολιτικού εκβιασμού. Δεν διαθέτουν πολλά επιχειρήματα για την υποστήριξη του. Δεν πιστεύουν στην οικονομική και πολιτική του απόδοση, αλλά δεν επιθυμούν να οδηγηθεί , με τη ψήφο τους, η χώρα στην πτώχευση. Βέβαια κανένας δεν μπορεί να τους εγγυηθεί, ότι με την ψήφιση του ΜΠΔΣ, η χώρα αποφεύγει την χρεοκοπία. Σίγουρα την μεταθέτει χρονικά. Τίποτα πέραν αυτού. Ίσως τώρα κατανοούν τις επιπτώσεις της ολέθριας καθυστέρησης των αναγκαίων μέτρων, απο την κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου. Ίσως τώρα αντιλαμβάνονται τις καταστροφικές επιπτώσεις απο την απουσία ολοκληρωμένου σχεδίου υπέρβασης της οικονομικής κρίσης. Ίσως τώρα συνειδητοποιούν ότι η υποκατάσταση της πολιτικής από την επικοινωνία και τα συνεχή πολιτικά ψεύδη έχουν κοντά ποδάρια. Τώρα είναι αντιμέτωποι με τη συνείδηση τους, τους ψηφοφόρους τους και την προοπτική της πατρίδας. Τώρα μπορούν να αναφωνήσουν- και αυτοί- ότι "ο βασιλιάς είναι γυμνός." Και ας πράξουν ανάλογα. 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θεσμικά δεν μπορεί να γίνει δεκτό ότι οι βουλευτές εκβιάζονται. Οι βουλευτές συγκροτούν την πλειοψηφία που σχηματίζει κυβέρνηση και άρα μόνο αυτοί είναι σε θέση ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ να εκβιάσουν τον υποτιθέμενο εκβιαστή τους. Αν νιώθουν να εκβιάζονται αυτό βρίσκεται στον ψυχισμό τους και την ηθική, πολιτική και ιδεολογική τους συγκρότηση. Αν είναι ελλιπείς ψυχοδιανοητικές προσωπικότητες(αλήθεια τι είδους βουλευτές μπορεί να είναι ο Μιχελογιαννάκης, η Τσόνογλου αλλά και ο Σαλαγιάννης ή ωραιοπαθής Σοφία Γιαννακά;) δεν τους φταίει το ΠΑΝΙΣΧΥΡΟ ΘΕΣΜΙΚΑ ΑΞΙΩΜΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΗΚΕ Ο ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΤΗΣ ΛΑΟΣ αλλά το φοβισμένο στρουθίο που λέγεται ψυχή τους. Καθένας από αυτούς είναι βασιλιάς για τον λαό που τον διάλεξε αλλά αυτό είναι προσωπική τους μαγκιά να το δείξουν. Αν δεν μπορούν-και μάλλον δεν μπορούν, είναι προφανέστατα δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι, τότε ισχύει καθένα από αυτούς ο υπέροχος στίχος του Βάρναλη: “ήσουν βασιλιάς και ρήγας κι είχες την ψυχή μιας μύγας”. Αυτοί είναι οι σημερινοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. ΟΛΟΙ!

Ανώνυμος είπε...

Ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αποστέλλει η Μυρσίνη Λοΐζου, κόρη του μεγάλου μας αξέχαστου δημιουργού Μάνου Λοΐζου.

Η κ. Λοΐζου με την επιστολή της απαγορεύει στο ΠΑΣΟΚ να χρησιμοποιεί στις κομματικές του εκδηλώσεις το τραγούδι «Καλημέρα Ήλιε», το οποίο αποτελεί έργο του πατέρα της.

Μεταξύ άλλων στην επιστολή της, η Μυρσίνη Λοΐζου απευθυνόμενη προς το ΠΑΣΟΚ, τονίζει χαρακτηριστικά: «Όπως αποδείχτηκε δεν είστε, και ούτε ήσασταν ποτέ μέρος αυτού του Λαού, και δεν έχετε πλέον κανένα δικαίωμα και καμία νομιμοποίηση να συνεχίζετε να τον εξαπατάτε».

Ολόκληρη η επιστολή της Μυρσίνης Λοΐζου

Ανοιχτή Επιστολή στον Πρωθυπουργό, και την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ Κυρίες και Κύριοι της Κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ.

Γνωρίζω εκ των προτέρων, ότι αυτή η κίνησή μου είναι συμβολική, εν τούτοις η συνείδησή μου, και η αξιοπρέπειά μου ως ενεργού πολίτη μου επιβάλλει να σας γνωστοποιήσω τα εξής:

Ο πατέρας μου Μάνος Λοΐζος αγωνίστηκε με τον δικό του τρόπο, για αξίες όπως η Ελευθερία, η Δημοκρατία, και η Κοινωνική Δικαιοσύνη. Προσπάθησε να υπηρετήσει μέσω της τέχνης του, τα οράματα και τις αξίες ενός καταπιεζόμενου Λαού, ο οποίος με πολύ κόπο, αίμα και δάκρυα αγωνίστηκε για την Δημοκρατία, την οποία τόσο βάναυσα του την στερούσαν.

Αφού αυτός ο Λαός κατοχύρωσε με πολλούς αγώνες τα στοιχειώδη Δημοκρατικά δικαιώματα τα οποία στην Ευρώπη είχαν κατακτηθεί χρόνια πριν, έρχεστε σήμερα και όπου Δικαιώματα βάζετε ευκαιρίες.

Τα Δικαιώματα στην εργασία, την υγεία, την Παιδεία, την ποιότητα ζωής, τον πολιτισμό, τα έχετε κάνει ένα απέραντο fast track έξυπνων επενδύσεων, ξεπουλώντας όχι μόνο τον Δημόσιο πλούτο αυτή της χώρας, αλλά και την ίδια την ανθρώπινη ύπαρξη.

Τόσα χρόνια σας ακούω να χρησιμοποιείτε το "Καλημέρα Ήλιε" στις Κομματικές σας συγκεντρώσεις.

Παλιότερα, απλά με ενοχλούσε αισθητικά καθώς και με πλήγωνε, εξαιτίας αφενός της υποκρισίας σας, -διότι οι δικές σας αξίες επέβαλαν και έναν βαθιά εξουσιαστικό τρόπο ζωής, και δημιούργησαν σκλάβους αντί για ελεύθερους ανθρώπους, και ενεργούς πολίτες- και αφετέρου διότι οι δικές σας αξίες δεν έχουν καμία μα καμία σχέση με αυτό που προσπαθεί να πει το συγκεκριμένο τραγούδι.

Τώρα όμως πλέον εξοργίζομαι, γιατί δείχνει ότι δεν έχετε καταλάβει τίποτα από τους αγώνες του Λαού και των εργαζομένων, πράγματα τα οποία ενέπνευσαν τον πατέρα μου, και του έδωσαν και μια αντίστοιχη στάση ζωής στην καθημερινότητά του ως πολίτη, και στις σχέσεις του με τους συνανθρώπους του.

Το τραγούδι αυτό καλημερίζει τον Ήλιο, την ελπίδα, την αλληλεγγύη, και την προσμονή ενός ολόκληρου Λαού, για Δημοκρατία και Ελευθερία.

Εσείς όμως, είστε υπεύθυνοι για την πιο βαθιά, πνευματική, αξιακή, ηθική, και πολιτισμική καταχνιά που θα μπορούσε να έχει ποτέ αυτός ο τόπος.

Ως εκ τούτου, σας απαγορεύω ρητά και κατηγορηματικά, να χρησιμοποιείτε έργο ή μέρος του έργου του Μάνου Λοΐζου, σε οποιαδήποτε κομματική σας εκδήλωση ή δραστηριότητα.

Βέβαια ίσως να απαντήσετε ότι το έργο του Μάνου Λοΐζου ανήκει στον Λαό. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο όμως και η συγκεκριμένη πράξη εκ μέρους μου.

Ο Ήλιος άλλωστε, είναι δικός μας, και όχι δικός σας.

Δεν μπορεί κανείς να μας τον πάρει. Και δεν θα μας τον πάρει.

ΠΗΓΗ: Η κόρη του Λοΐζου απαγορεύει το «Καλημέρα Ήλιε» στο ΠΑΣΟΚ ~ Το Τεφτέρι