“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

7 Ιουνίου 2011

Αποφάσεις τώρα

Μετά 10 ώρες συνεδρίασης του άτυπου υπουργικού συμβουλίου (χθές), μετά τον συνεχιζόμενο (μέχρι τώρα), Κοινοβουλευτικό τομέα εργασίας του Πασοκ, προκύπτουν αβίαστα κάποια συμπεράσματα. Ο κ. Παπανδρέου δεν είναι σε θέση να πείσει τους υπουργούς του για την ορθότητα των επιλογών του και αναλίσκεται σε γενικές σωτηριολογικού τύπου επισημάνσεις και αβάσταχτης ελαφρότητας πολιτικές προτάσεις (δημοψήφισμα). Ο κ. Παπανδρέου δεν είναι σε θέση, δεν αντέχει να αντικρύσει και να συζητήσει με τους βουλευτές του και αναθέτει την ευθύνη στο "αχαμνό" κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος παρά την συνεπικουρία των κ.κ. Ραγκούση, Ρέππα κ.α., αδυνατεί να πείσει τους βουλευτές του Πασοκ για την ορθότητα της πολιτικής του. Ας μην παραβλέψουμε το γεγονός, ότι η αποδοκιμασία του υπουργού οικονομικών, δεν τον οδηγεί σε οικειοθελή έξοδο αλλά τον κινεί σε "διαπραγμάτευση" για το πολιτικό του μέλλον (sic).
Παράλληλα, οι πλατείες γεμίζουν απο ετροκλήτων πολιτικών επιθυμιών αγανακτισμένους, οι οποίοι σε ένα συγκλείνουν και συμφωνούν, στην αποδοκιμασία του πρωθυπουργού ,της κυβέρνησης και του όλου πολιτικού συστήματος.
Η χώρα όμως είναι σε βαθειά κρίση,απαιτούντα αποτελεσματικές πολιτικές και οικονομικές λύσεις. Εδώ και τώρα. Η αδυναμία του πρωθυπουργού , το κυβερνητικό αλαλούμ και η αδράνεια του συνόλου των πολιτικών θεσμών σε συνδυασμό με την "τυφλή" αγανάκτηση έχουν αναδείξει το έλλειμα πολιτικής νομιμοποίησης των κυβερνητικών επιλογών.
Η χρησιμότητα ενος κυβερνητικού σχήματος έκτακτης ανάγκης και εθνικής σωτηρίας δεν αναγνωρίζεται απο το φθαρμένο πολιτικό σύστημα, το απαιτούν όμως οι επείγουσες ανάγκες της χώρας. Μήπως ήρθε η ώρα των εκλογών?

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν είμαι ούτε ήμουν ποτέ ΠΑΣΟΚ.
Σας παρακολουθώ, γιατί με ενδιαφέρουν οι απόψεις ΙΔΕΟΛΟΓΩΝ, ακόμα και αν δεν συμφωνώ μαζί τους.
Χρειάζομε αυτές τις απόψεις για να δικιμάζουν τις δικές μου απόψεις.
Σε ένα συμφωνώ μαζί σας ΑΠΟΛΥΤΑ.
ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΜΕΣΑ !!!
Ο λαός τώρα ξέρει.
Είναι υποψιασμένος.
Δεν ξαναξεγελιέται.
Καλύτερα μια οποιαδήποτε κυβέρνηση από την σημερινή 'μη κυβέρνηση'.
ΠΡΟΤΑΣΗ - ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ!
Μήν αποκαλείτε 'αχαμνό' τον ΑΝΟΗΤΟ ΚΑΛΑΜΟΚΑΒΑΛΑΡΗ.

GERONTAS είπε...

@ανωνυμο

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΑΧΑΜΝΟΣ, ΟΥΤΕ ΚΑΛΑΜΟΚΑΒΑΛΑΡΗΣ, ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΦΙΛΕΛΛΗΝΑΣ?
ΔΕΝ ΤΟ ΝΟΜΙΖΩ! Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΚΤΕΛΕΙ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ!

GERONTAS είπε...

"Η χρησιμότητα ενος κυβερνητικού σχήματος έκτακτης ανάγκης και εθνικής σωτηρίας δεν αναγνωρίζεται απο το φθαρμένο πολιτικό σύστημα, το απαιτούν όμως οι επείγουσες ανάγκες της χώρας. Μήπως ήρθε η ώρα των εκλογών?"

ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ?
ΠΟΣΟ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΑΚΟΜΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΝΑ ΑΝΤΕΞΕΙ?
ΚΑΙ ΠΟΣΗ ΖΗΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ?

citizen είπε...

@ Ανώνυμος.
"ΠΡΟΤΑΣΗ - ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ!
Μήν αποκαλείτε 'αχαμνό' τον ΑΝΟΗΤΟ ΚΑΛΑΜΟΚΑΒΑΛΑΡΗ."
Επιλέξαμε να τον αποκαλούμε "αχαμνό", λόγω έλλειψης πολιτικού, ιδεολογικού και δεοντολογικού αναστήματος. Πρόκειται για χαρακτηρισμό έναντι των μεγάλων προβλημάτων της πατρίδας.

ΒΙΚΤΩΡΙΑΝΟΣ είπε...

κάτι φαίνεται να κινείται στην χώρα υπάρχει έντονος προβληματισμός ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ και αυτό είναι μια ευκαιρία για να ξαναβρεθούμε, ο πολίτης δεν ασχολείται με τις υπάρχουσες πολιτικές δυνάμεις ή όπως τελικά αυτές έχουν διαταχθεί από τις ηγεσίες τους ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ με τα πρόσωπα ούτε με τον παπακωνσταντίνου ούτε με τον ραγκούση κ.α δεν ξέρω τι θα μείνει από αυτόν τον θίασο τελικά...