“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

17 Ιουνίου 2011

Τζάμπα μάγκας

Ο νέος αναπληρωτής Οικονομικών Παντελής Οικονόμου με σειρά άρθρων και δημόσιων παρεμβάσεών του είχε ταχθεί ανοιχτά κατά του μνημονίου,προτείνοντας μεταξύ άλλων την καταγγελία της δανειακής σύμβασης που η κυβέρνηση έχει υπογράψει. Οι απόψεις του, οι οποίες μέχρι πρότινος βρίσκονταν δημοσιευμένες στο προσωπικό του σάιτ, ξαφνικά.. εξαφανίστηκαν! Δείτε για να καταλάβετε..
«Το Μνημόνιο δεν είναι επιδεκτικό ούτε στην επικαιροποίηση ούτε στην αναθεώρηση, διότι δεν οδηγεί σε λύση. Έλυσε μεν το πρόβλημα του δανεισμού, αλλά έχει φτιάξει ένα καταστροφικό πρόβλημα χρέους. Μάλλον υπήρχε το πρόβλημα χρέους, αλλά το έκανε μη διαχειρίσιμο. Για να μπορέσουμε όμως να καταγγείλουμε το Μνημόνιο, διότι αυτή είναι η μόνη λύση που υπάρχει, να καταγγελθεί αυτή η σύμβαση, πρέπει μέχρι τον Ιούνιο όπου είναι η Σύνοδος Κορυφής, η οποία θα οριστικοποιήσει τις αποφάσεις και θα πρέπει να ζητηθεί η έναρξη του μηχανισμού όχι το 2013, αλλά το 2012. Η μόνη λύση την οποία μπορεί η κυβέρνηση να κάνει, είναι να καταγγείλει τη δανειακή σύμβαση που έχει και να ενταχθεί στον μηχανισμό τώρα.»
http://www.iefimerida.gr/news/9822/%CF%80-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CF%8C%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%AD%CE%BC%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CF%85%CF%86%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CF%8C%CF%82-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ρε αυτός δεν είναι που ήθελε και επιστροφή στη δραχμή?

Ανώνυμος είπε...

« Η ψήφος εμπιστοσύνης είναι δήλωση υποταγής του νομοθετικού σώματος (Βουλή) στην κυβέρνηση, οτι θα είναι μια πειθήνια βιομηχανία έγκρισης νόμων.
------------------------------
|
Το ΠαΣοΚ ήταν το μεγαλύτερο δυστύχημα που συνάντησε στον δρόμο της η ελληνική κοινωνία, που την διέφθειρε και την μόλυνε μ’ έναν τρόπο που θα πάρει δεκαετίες για να γιατρευτεί.



30 χρόνια κυβέρνησαν, και δεν πρόκαναν, παρά το ότι είχαν συμβόλαιο μαζί μας

-να εθνικοποιήσουν τις τράπεζες
-να εθνικοποιήσουν τους στρατηγικούς τομείς της οικονομίας
-να κάνουν ανάπτυξη
-να βγουν από το ΝΑΤΟ
-να βγουν από την ΕΕ (είχαν υποσχεθεί και δημοψήφισμα)
-να καταργήσουν τις εξετάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ
-να καθιερώσουν την απλή αναλογική
-να σταματήσουν τον κρυφό υπερδανεισμό του δημοσίου
-να διασφαλίσουν τα σύνορα με βάση τις διεθνείς συμβάσεις
-να… να… να…

Και όλα τα είχαν υποσχεθεί. Επαιξαν με τη λαχτάρα ενός ολόκληρου λαού να δει προκοπή. Και τον πρόδωσαν με τον πιο ελεεινό τρόπο. Τον πρόδωσαν συμμαχώντας με τους χειρότερους εχθρούς του. Με τους αιμοπότες του. Και τώρα αυτούς τους εχθρούς του λαού έχουν συμμάχους.

Αποδείχθηκαν οι χειρότεροι ολιγάρχες που μας κυβέρνησαν ποτέ.

Το ΠαΣοΚ ήταν το μεγαλύτερο δυστύχημα που συνάντησε στον δρόμο της η ελληνική κοινωνία. Την διέφθειρε και την μόλυνε μ’ έναν τρόπο που θα πάρει δεκαετίες για να γιατρευτεί.

Το σύνολο των ανώτερων και ανώτατων στελεχών του είναι ένοχο για την μεγαλύτερη πολιτική απάτη. Είναι ένοχο για τα μεγαλύτερα ψεύδη, για το πιο ελεεινά ψεύδη στον ελληνικό λαό, με μόνο σκοπό ΝΑ ΚΛΕΒΕΙ την ψήφο του. Κλέφτες της πολιτικής ισχύος των πολιτών είναι. Και θα έπρεπε ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥΣ να βρίσκονται ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ.

Οι επίγονοι και οι νεώτεροι οπαδοί του ΠαΣοΚ, που μάλλον δεν τα ξέρες ή δεν τα θυμάστε καλά, και έχετε και πολύ “αριστερή φρασεολογία” έτοιμη στο τσεπάκι σας, τυπώστε το “Συμβόλαιο με το Λαό”, που θα μένει για να σας ντροπιάζει αιώνια, αν έχετε την τόλμη βγείτε στις πλατείες των Αγανακτισμένων να το μοιράσετε στον κόσμο. Αυτό το πράγματι επαναστατικό κείμενο.

Τολμήστε. Για να δείτε την οργή του λαού στα μάτια των ανέργων, των κατεστραμμένων επιχειρηματιών, των νέων χωρίς μέλλον, των γερόντων με την λειψή σύνταξη και τα λειψά φάρμακα, των πελατών του ανύπαρκτου ΕΣΥ, της ανύπαρκτης εθνικής ασφάλισης και του φθηνού φαρμάκου. Και του φθηνού ψεύδους των ΠαΣοΚικών ροκ σταρ του μακρινού και του κοντινού παρελθόντος.

Τολμήστε.

Γιατί μάλλον δεν έχετε ιδέα για το τι έχει κάνει το “σοσιαλιστικό σας κίνημα” στην έρμη αυτή πατρίδα.

Που μου ‘χετε ακομη ελπίδες σε μαγειρευτές του Συντάγματος και σε διαγραφείς των ιστοσελίδων τους.

Θραξ Αναρμόδιος

Ρούμπος είπε...

Το σύστημα αξιών που ανέδειξε το Πασοκ είναι πάντα ισχυρό.Άλλο η πολιτική του διαστρέβλωση.
Το κείμενο του ΑΝΏΝΥΜΟΥ έχει εύστοχες παρατηρήσεις αλλά και έχει και λαϊκίσμούς και ισοπεδωτικούς χαρακτηρισμούς.
Για αδικαίωτος Πασοκος μου φαίνεται.