“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

9 Οκτωβρίου 2011

Έχει ...ο Θεός?

Οι δηλώσεις Σαρκοζί και Μέρκελ μετά τη συνάντηση τους στο Βερολίνο δεν μας διαφωτίζουν ιδιαίτερα για τα μελλούμενα (εδω). Ωστόσο είναι σαφές ότι ο Γαλλογερμανικός άξονας έχει αποφασίσει για βασικές αλλαγές στο Ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο, που θα διασφαλίζει την ηγεμονική παρουσία στο Ευρωπαϊκο περιβάλλον. Ταυτόχρονα είναι εμφανής η πρόθεση τους να θωρακίσουν τις τράπεζες της Ευρώπης έναντι πιθανών εξελίξεων που θα κλονίσουν το ευρωπαϊκό οικοδόμημα άρα και τις Εθνικές οικονομίες των χωρών των δύο ηγετών. Και για την Ελλάδα? Η απόφαση τους είναι ξεκάθαρη. "Κούρεμα" των ελληνικών ομολόγων  πλέον του 21% που προέβλεπε η συμφωνία του Ιουλίου. Το ύψος του κουρέματος δεν συμφωνήθηκε. Θα παραμείνει ανοικτό για το επόμενο εικοσαήμερο και θα κριθεί τόσο απο τις τελικές αποφάσεις για την προστασία των τραπεζών, όσο και από την έκθεση της τρόϊκα. Η στρατηγική Μέρκελ (κατά κύριο λόγο) και Σαρκοζί έχει την οπτική της στον επόμενο αναπτυξιακό κύκλο, που αποτελεί άλλωστε και το πεδίο συγκρουσης και ανταγωνισμού με τις Η.Π.Α..
  Η υπεράσπιση του Ευρώ περιλαμβάνει πέραν της προστασίας της Ευρωζώνης και της Ευρώπης των 27, την θέληση των Γερμανών να έχουν ισχυρό νόμισμα και υψηλά αποθέματα, χρήσιμα και τα δύο στην προσπάθεια τους να ανταγωνιστούν τον Αμερικάνικο παράγοντα.
Χαρακτηριστική είναι η ολοκληρωτική απουσία της Ελλάδας απο όλες τις σχετικές συζητήσεις. Άφαντη η κυβέρνηση, άφαντος ο κ. Παπανδρέου. Η "παραίτηση" του πρωθυπουργού απο την υπεράσπιση αξιοπρεπούς εθνικής επιβίωσης συνοδεύεται απο απο επισκέψεις σε ιερούς τόπους. Πιθανόν ο κ. Παπανδρέου να έχει εναποθέσει τις ελπίδες του στον Ύψιστο. Πιθανόν ο Ύψιστος να μην διαθέσει χρόνο για την Ελλάδα. Το βέβαιο είναι οτι οι εξελίξεις δεν θα σεβαστούν τη ραστώνη και την αχρηστία των κυβερνώντων και ο αυτοκαταστροφικός ελληνικός λαός θα αναγκαστεί να αναζητήσει τις λύσεις σε αυτό που ο ορθός λόγος και η κοινή λογική επιβάλλουν. Ενα κυβερνητικό σχήμα εκτάκτου ανάγκης.

1 σχόλιο:

arkas είπε...

O αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης,στην ομιλία του στην ΔΕΘ επικαλέσθηκε την βοήθεια του Θεού,ο Πρωθυπουργός στις 9 του μήνα
περευρέθη στο Αγιο όρος για να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις για τα 20 χρόνια από την ανάληψη των πατριαρχικών καθηκόντων του Πατριάρχη Βαρθολομαίου και επι τη ευκαιρία να ζητήσει Θεία φώτιση.
Έχει ο Θεός ; Μάλλον όχι.