“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

12 Οκτωβρίου 2011

Και όμως σχέδιο υπάρχει.

O "άφαντος" κ. Παπανδρέου μέσα απο την καλά φρουρούμενη αίθουσα του υπουργικού συμβουλίου, ενημέρωσε τους υπουργούς του ότι «Διαπραγματευόμαστε με κάθε τρόπο για να μειώσουμε το χρέος. Είναι μια μεγάλη διαπραγμάτευση, και εκεί έγκειται το μεγάλο πρόβλημα» . Ο πρωθυπουργός αποπειράται να διαψεύσει την πραγματικότητα που επιμένει να αποφασίζουν άλλοι για εμάς, χωρίς εμάς. Ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί τον κ. Ρομπάϊ και τον κ. Γιούνκερ σε μια απέλπιδα προσπάθεια να αντλήσει πληροφορίες για το τι μας επιφυλλάσει ο Γαλλογερμανικός άξονας. Ακόμα και τώρα τα επικοινωνιακά events απασχολούν τον πρόεδρο του Πασοκ. Ο βασικός σχεδιασμός του Μαξίμου έχει σαφή στόχο. Η επερχόμενη χρεοκοπία της χώρας θα παρουσιασθεί ωσάν επιτυχία μείωσης του χρέους. Μικρότερο χρέος, λιγότερα βάρη για την Ελλάδα θα διατυμπανίζουν οι κυβερνητικοί μηχανισμοί. Την ώρα που η κοινωνία και η οικονομία συντρίβονται απο τις κυβερνητικές επιλογές, την ώρα που το κράτος εμφανίζεται αδύναμο να επιτελέσει βασικές λειτουργίες του, οι ανησυχίες του κ. Παπανδρέου εξαντλούνται στην προσωπική του τύχη. Όλες οι κινήσεις του επιχειρούν να τον κρατήσουν , με οποιονδήποτε τρόπο, μεσα στο πολιτικό παιχνίδι. Αν αντιληφθεί ότι η εξάντληση της τετραετίας είναι αδύνατη, θα επιχειρήσει να "δραπετεύσει" απο τις πολιτικές του ευθύνες. Και τους θώκους? Ναι και απο τον πρωθυπουργικό θώκο. Θα παραμείνει πρόεδρος του Πασοκ για να μπορέσει να διατηρήσει και την θέση του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και την πιθανότητα πολιτικής ανάκαμψης και κυρίως την προετοιμασία παράδοσης του Πασοκ σε έναν η μία  Παπανδρέου. Όχι πάντως την Βάσω. Και οι δελφίνοι? Καλά αυτοί έχουν ήδη "καεί".

2 σχόλια:

kalamas είπε...

ταιριάζουν λοιπόν στον πρωθυπουργό μας οι στίχοι του Καβάφη

Τείχη
Χωρίς περίσκεψιν, χωρίς λύπην, χωρίς αιδώ
μεγάλα κ' υψηλά τριγύρω μου έκτισαν τείχη.

Και κάθομαι και απελπίζομαι τώρα εδώ.
Άλλο δεν σκέπτομαι: τον νουν μου τρώγει αυτή η τύχη·

διότι πράγματα πολλά έξω να κάμω είχον.
Α όταν έκτιζαν τα τείχη πώς να μην προσέξω.

Αλλά δεν άκουσα ποτέ κρότον κτιστών ή ήχον.
Ανεπαισθήτως μ' έκλεισαν από τον κόσμον έξω.

Κωνσταντίνος Π. Καβάφης

Fabian είπε...

Το πολιτικό σύστημα έχει τελειώσει και τώρα οι πρωτοβουλίες πρέπει να εκφραστούν. Σαπίζει η χώρα. Εντάξει, έτοιμες λύσεις, βεβαιότητες και εγγυήσεις δεν υπάρχουν, αλλά ας πέσουμε στη θάλασσα και βλέπουμε. Με ο μπλα-μπλα δεν βγαίνει τίποτα.