“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

14 Οκτωβρίου 2011

Συνήγορος του διαβόλου

Του Ι.Κ. Πρετεντέρη


Λέω να κάνω τον συνήγορο του διαβόλου. Κι αφού συμφωνήσω κι εγώ ότι είναι απαράδεκτο να παίρνει ο Φωτόπουλος της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ (και ο κάθε συνδικαλιστής...) τον νόμο στα χέρια του, να αναρωτηθώ: σε ποια χώρα πήρε τον νόμο στα χέρια του;


Να θυμίσω, λοιπόν, σε ποια ακριβώς χώρα ο αγωνιστής Φωτόπουλος επιδίδεται σε αντιποίηση αρχής.

Στη χώρα όπου η κυβέρνηση, που έλεγε «λεφτά υπάρχουν!» και τώρα κόβει μισθούς και συντάξεις, βρήκε και μοίρασε μέσα σε δυο χρόνια μυστικά κονδύλια πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ μόνο στο υπουργείο Εξωτερικών. Και έως τώρα κανένας εισαγγελέας δεν έχει κινηθεί να ελέγξει πού πήγαν τα λεφτά μας...

Στη χώρα όπου ο ανακριτής άφησε ελεύθερο τον Ψωμιάδη κι ακόμη τον ψάχνουμε. Ουδείς έως τώρα έχει ελέγξει τον ανακριτή, ο οποίος παραμένει ανενόχλητος στη θέση του προφανώς για να ολοκληρώσει το θεάρεστο έργο του.

Στη χώρα όπου αποφυλακίστηκαν οι κατηγορούμενοι για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα, επειδή ολοκληρώθηκε ο χρόνος της προφυλάκισης χωρίς να έχει ακόμη εκδικαστεί η υπόθεσή τους λόγω αδιανόητων καθυστερήσεων της Δικαιοσύνης έως ότου φτάσει η υπόθεση στο ακροατήριο.

Στη χώρα όπου δικαστήριο αθώωσε κατηγορούμενο για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά αστυνομικών επειδή (όπως εξήγησε ο εισαγγελέας...) ο κατηγορούμενος τράβηξε μεν πιστόλι εναντίον δυο αστυνομικών μόνο που «δεν είχε πρόθεση να εμπλακεί σε ανταλλαγή πυροβολισμών, αλλά να απειλήσει». Ελα μωρέ το παιδί - το παρεξηγήσαμε!

Στη χώρα όπου δυο 15χρονα κορίτσια έπεσαν σε κώμα από χρήση κοκαΐνης στη διάρκεια κατάληψης σχολείου αλλά κανείς εισαγγελέας δεν έδωσε εντολή στην Αστυνομία να παρέμβει στο σχολείο και καμία Αστυνομία δεν κινήθηκε από μόνη της.

Στη χώρα όπου αρεοπαγίτης δικαστής είναι επικεφαλής της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ που αθώωσε τον διαβόητο Μποροβήλο, τον Κομπότη και όλο το κύκλωμα εκείνων που κατηγορούνται για στησίματα αγώνων.

Στη χώρα όπου ο ίδιος αρεοπαγίτης που έβγαλε λάδι τον υπόκοσμο του ποδοσφαίρου έχει τοποθετηθεί πρόεδρος του πενταμελούς Δικαστικού Συμβουλίου που θα εξετάσει την υπόθεση των γερμανικών υποβρυχίων και την εμπλοκή του Ακη Τσοχατζόπουλου - ε ρε γλέντια ο Ακης!

Τα παραδείγματα είναι όλα πρόσφατα και εντελώς ενδεικτικά. Αλλά νομίζω ότι προσφέρουν μια πολύ καλή εικόνα της κατάστασης. Διότι - είτε μας αρέσει, είτε δεν μας αρέσει - αυτή είναι η χώρα στην οποία οι συνδικαλιστές παίρνουν τον νόμο στα χέρια τους.

Να δεχτώ ότι κακώς το κάνουν, αλλά βρίσκουν και το κάνουν. Διότι προφανώς τον νόμο δεν το έχουν στα χέρια τους εκείνοι που θα έπρεπε να τον έχουν.
http://www.tanea.gr/empisteytika/?aid=4664980

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ρε συ ΓΙΑΝΝΗ παλια ξυνα σταφυλια αγορίιινα μου

kalamas είπε...

Καλά φίλε Ανώνυμε παραείσαι ισοπεδωτικός αδερφέ μου.

Δηλαδή "παλιά ξυνά σταφύλια" είναι οι καταλήψεις και αποκλεισμοί των υπουργείων(σήμερα και το Εθν.Άμυνας αποκλείστηκε!!) και των οργανισμών(π.χ ΔΕΗ)?

Τα έχεις δεί πολλές φορές αυτά τα τελευταία χρόνια?

Τα τελευταία 20-30 χρόνια δηλαδή στη χώρα μας, είχαμε κάθε λίγο και λιγάκι τέτοιες καταλήψεις (το όνειρο του κάθε επαναστάτη-κατάληψη της καρδιάς του κράτους)που "ξύνισαν" σαν παλια σταφύλια?

Άσε μεγάλε...

Ο Citizen,συμφωνούμε η διαφωνούμε μαζί του, έδωσε τη δική του ερμηνεία στα φαινόμενα αυτά.
Με πολύ ενδιαφέρον θα βλέπαμε και τη δική σου
Ποιά όμως θα μπορούσε να είναι η άποψή σου ,όταν τα γεγονότα και τα φαινόμενα αυτής της περιόδου τα θεωρείς"παλιά ξυνά σταφύλια"?

Περιμένουμε με αγωνία και ενδιαφέρον την αποψή σου λοιπόν,γιατί στο ΥΠΕΡ ΠΑΣΟΚ δεν μας αρκούν οι "έξυπνες-ανέξοδες" ατάκες

arkas είπε...

Είναι κοινό μυστικό οτι οι βασικοί πυλώνες της δημοκρατίας δεν λειτουργούν στην χώρα μας.
Ή Αθηναϊκή Δημοκρατία στηριζόταν σε κυβέρνηση νόμων και όχι προσώπων.Ή ισότητα όλων των Αθηναίων πολιτών απέναντι στον νόμο, κατοχύρωνε την ισοπολιτεία και πα­ρείχε τον σεβασμό τής αξιοπρέπειας των πολιτών. Έτσι απεφεύγετο η διαφθορά και ο εκφαυλισμός τους.
Το κράτος δικαίου,αναδυκνειόταν μέσα από την δημιουργία πνεύ­ματος ελευθερίας, δικαιοσύνης, πολιτικού ήθους και ευθύ­νης.Το πλαίσιο το έχουμε κληρονομιά απλά δεν το εφαρμόσαμε ποτέ.