“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

2 Νοεμβρίου 2011

Μόνο οι εκλογές δίνουν λύση

Γράφει ο Γιάννης Νικολάου.
Η στρατηγική του δημοψηφίσματος εξυπηρετεί μόνο τις προσωπικές πολιτικές επιδιώξεις του κ .Παπανδρέου και των συν αυτώ. Ο στόχος προφανής. Δια της εκβιαζόμενης θετικής ψήφου, ο πρωθυπουργός  πιστεύει ότι θα μπορέσει να παραμείνει στην εξουσία, ερμηνεύοντας το αποτέλεσμα ως επιδοκιμασία για τον ίδιο και την πολιτική του.
Η επιλογή για το δημοψήφισμα αποδεικνύει ότι στην κυβέρνηση γνωρίζουν την έλλειψη λαϊκής νομιμοποίησης. Αντί όμως να πράξουν το αυτονόητο στις κοινοβουλευτικές δημοκρατίες, να ζητήσουν δηλαδή εκλογές, αποφάσισαν την απόπειρα να  υφαρπάξουν την πολιτική συγκατάθεση των πολιτών και να παρατείνουν, δια της τεθλασμένης,  το βίο της κυβέρνησης.
Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση είναι πολλαπλά εκτεθειμένοι. Οδήγησαν τη χώρα στις συμφωνίες με τους δανειστές, χωρίς να επιδείξουν  την προβαλλόμενη οψίμως τώρα, δημοκρατική ευαισθησία.
Τα αποτελέσματα από την εφαρμογή αυτής της πολιτικής είναι  γνωστά και αποδεδειγμένη η πρωτοφανής διαχειριστική ανεπάρκεια του ιδίου του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης.
Υπάρχουν προϋποθέσεις για να είναι αποδοτικό  και να εκφράζει έγκυρα τη γνώμη των πολιτών, οποιοδήποτε δημοψήφισμα. Να είναι αποδεκτή η αναγκαιότητά του από την μεγάλη πλειοψηφία του πολιτικού κόσμου. Να είναι συμφωνημένα και κοινά αποδεκτά τα ερωτήματα. Να μην υπάρχει ευρύτατη καχυποψία για τους στόχους του.
Οι προϋποθέσεις αυτές δεν υπάρχουν. Μεγάλο τμήμα του ΠΑΣΟΚ και σύσσωμη η αντιπολίτευση διαφωνούν με το δημοψήφισμα και προτρέπουν σε εκλογές. Αν η κυβέρνηση επιμείνει, η χώρα κινδυνεύει να μπει σε περιπέτειες διχασμού με απρόβλεπτες συνέπειες.
Το δημοψήφισμα δεν πρέπει να γίνει.  Τις κάλπες των εκλογών δεν θα τις αποφύγει, ούτως ή άλλως η κυβέρνηση. Ας  προσέλθει μια ώρα αρχύτερα, για να δοθεί, χωρίς καθυστέρηση, έγκυρη πολιτική διέξοδος στη χώρα.




2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η κατάσταση με τον Γιώργο ειναι για κλάματα. Δεν υπάρχει πια λογική σε αυτά που κάνει. Αν υπάρχει καποιος λογικός συνεργάτης του που μπορεί να τον προσεγγύσει ας προσπαθήσει να του το εξηγήσει.

Ειναι αδικία για την χώρα. Δεν μπορεί μονος του να πάρει όλη την χώρα στο λαιμό του για να εκβιάσει την παραμονή του.

Δεν ξέρω πια είναι η λύση. Το μονο που ξέρω οτι έτσι που τα έφερε ο ιδιος ο Παπαντρέου, σιγουρα/1000%/εμφατικά/απόλυτα η λύση δεν ειναι αυτός.

Fabian είπε...

Καταπληκτικό κείμενο.