“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

16 Νοεμβρίου 2011

...μόνο η εξουσία μας

Γράφει ο Μηνάς Κ. Σταυρακάκης.
Όλα αυτά τα χρόνια που η Ν.Δ. με παράλογη, αλλά όχι δυσεξήγητη πια, πολιτική κακεντρέχεια δυσφημούσε την ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ με την πράξη αυτοχειριασμού της δημοσιονομικής απογραφής, έμεινε από το ΠΑΣΟΚ αναπάντητη. Ποτέ το ΠΑΣΟΚ  δεν υπερασπίστηκε την πολιτική των κυβερνήσεών του που όμως αφορούσε και την τιμή της χώρας. Όπως ως Κυβέρνηση αυτά τα δυο κρίσιμα χρόνια εξακολούθησε να μην υπερασπίζεται την επιτυχία της ΟΝΕ, δεν ανέχθηκε μόνο την δυσφήμιση και τον διασυρμό της χώρας στην Ευρώπη και τον Κόσμο, αλλά ενίοτε τα προκάλεσε και διότι η σιωπή του τα ενθάρρυνε αλλά και διότι όταν αυτή (η δυσφήμιση) διαρκεί για χρόνια ισοδυναμεί με επιβεβαίωση των κατηγοριών.
Η υπεράσπιση εκείνης της περιόδου (πορείας προς την ΟΝΕ) θα προϋπέθετε και θα προκαλούσε τον έπαινο προς το Σημίτη αλλά και τον Α. Παπανδρέου (επί των ημερών του, με ΥΠΕΘΟ τον αείμνηστο Γ. Γεννηματά, θεμελιώθηκε η οικονομική πολιτική που οδήγησε στα πρωτογενή πλεονάσματα). Προκειμένου να αποφευχθεί η αναγνώριση του πρώτου κατέστη ανεκτή και η δυσφήμιση του δεύτερου.
Το 2004 με την απογραφή η Ν.Δ. θέλησε να δυσφημίσει, ως το πολιτικό ισοδύναμο της ένταξης στην ΕΟΚ το επίτευγμα της ΟΝΕ, θέλησε να το αποσβέσει από τη συλλογική μνήμη ώστε ως μείζον να απομείνει μόνον η ένταξη στην ΕΟΚ. Μη λησμονούμε όμως οτι η επιτυχία της ΟΝΕ συμβαίνει παράλληλα με την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Τον Οκτώβρη του 2009 η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αντί να δράσει επανέλαβε τη δική της απογραφή, αναπαράγοντας την εικόνα της αλχημείας, διαιωνίζοντας της εντύπωση της αναξιοπιστίας. Όσα ακολούθησαν μέχρι σήμερα στην Ευρώπη αναπαράγουν την εικόνα μιας Ελλάδας κατ’επάγγελμα εκμεταλλευτή, αναξιόπιστης και καθ’ έξην ψευδόμενης, που κοροϊδεύει τους πάντες! προκαλώντας οργή και σκληρότητα που δεν ακουμπά την εξουσία (η οποία με την ανικανότητά της την προκάλεσε) αλλά το λαό. Το ΠΑΣΟΚ δεν υπερασπίστηκε ούτε την ιστορία ούτε τις αρχές του. Τα εγκατέλειψε.
Ορθά και δίκαια, ασκώντας ιστορικό δικαίωμα και υποχρέωση έναντι της χώρας και της κεντροαριστεράς ο τ. Πρωθυπουργός κ. Κ. Σημίτης(εδω), με την παρέμβασή του στην Monde βάζει τα πράγματα στη θέση τους απαντώντας στον πρόεδρο της Γαλίας, αποκαθιστώντας την αλήθεια και την τιμή της χώρας βελτιώνοντας τη θέση της, κάνοντας εκείνο που θα έπρεπε να κάνει ο κατ’ευθείαν θιγόμενος.
1 σχόλιο:

delinquents είπε...

Έχετε συνειδητοποιήσει πως ο μέσος Έλληνας δεν έχει ιδέα για τα δημόσια οικονομικά της περιόδου Σημίτη; Το άρθρο λέει πως υπήρχε πρωτογενές πλεόνασμα ωστόσο υπάρχει απουσία αρθρογραφίας πάνω στο θέμα.

Οι υπεύθυνοι της οικονομικής πολιτικής εκείνης της περιόδου δεν έχουν την υποχρέωση να αρθρογραφήσουν για το συγκεκριμένο ζήτημα, ιδιαίτερα τώρα που το ενδιαφέρον της κοινωνίας έχει στραφεί σε αυτό το θέμα;

Η απουσία τέτοιων επιχειρημάτων, ειδικότερα σε όσους έχουν ευήκοο ου, δημιουργεί κενό που καλύπτουν λαϊκιστικές απόψεις όπως αυτές του Κεφαλογιάννη και λοιπών βουλευτών της ΝΔ χτες στην Βουλή.