“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

25 Νοεμβρίου 2011

Άγονες πολιτικές σε στείρο περιβάλλον

Η Ευρωπαϊκή  Ένωση αντιμετωπίζει την πρόκληση της σωτηρίας του ευρώ και της δημιουργίας των προϋποθέσεων για την έξοδο της Ευρώπης απο την οικονομική κρίση. Ο γαλλογερμανικός άξονας αδυνατεί να διαμορφώσει ένα αποδεκτό πλαίσιο για την ευρωπαϊκή αναγέννηση, ενώ η λουθηρανικής έμπνευσης πολιτική της κ. Μέρκελ εμφανίζεται ανίκανη να προσφέρει την ελπίδα ενος καλύτερου ευρωπαϊκού μέλλοντος. Ο ευρωπαϊκός Αρμαγεδδών μας κατευθύνει σε μια πολιτικά ασθενή Ευρώπη και σε ένα ασθενέστερο ευρώ.
 Η Ευρώπη των τραπεζών και του πανγερμανισμού δεν  είναι η δική μας Ευρώπη, δεν είναι η Ευρώπη της αλληλεγγύης, της ευημερίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης.
Μεσούσης της ευρωπαϊκής κρίσης η Ελλάδα αποπειράται να δώσει τη μάχη της παραμονής στο ευρώ, με επικεφαλής ενα σοβαρό πρωθυπουργό, που ηγείται ενός πολυπληθούς και διαχειριστικά ανεπαρκούς υπουργικού συμβουλίου, προϊόν μιας νόθας συναίνεσης ενός ξεπερασμένου πολιτικού συστήματος.
Η τραγική εικόνα των πολιτικών σχηματισμών, η μετριότητα των ηγεσιών τους, η αυτιστική πολιτική τους συμπεριφορά και η ανερμάτιστη κομματική ιδιοτέλεια, μας υπόσχονται μια αδύνατη Ελλάδα και ενα σκληρό μέλλον.
Οι χειμαζόμενοι Έλληνες αναζητούν αξιόπιστες πολιτικές εκφράσεις, αποτελεσματικούς διαχειριστές, πολιτικούς με έρμα, γνώση, σοβαρότητα, ευθύνη, αίσθημα δικαίου και όραμα.
Ήρθε η στιγμή να αποφασίσουμε να απαλλαγούμε απο όλα όσα μας καθηλώνουν και μας εγκλωβίζουν σε ενα στείρο παρόν και μέλλον.
Ας μην αναζητήσουμε σωτήρες. Εραστές του μέτρου και του δικαίου ας αναδείξουμε.
Ας μην αναλωθούμε σε άγονες αντιπαραθέσεις. Να επιδιώξουμε την συγκλειση και τους κοινούς τόπους.
Ας στρέψουμε την πλάτη στους ηγεμονισμούς. Να μην αποφύγουμε τις νέες συλλογικότητες και τα πεδία συνεννόησης.
Αξίζουμε μια καλύτερη ζωή. Ας το επιχειρήσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: