“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

10 Νοεμβρίου 2011

Τη λύση θα δώσουν οι κάλπες

Γράφει ο Γιάννης Νικολάου
Μετά την απόπειρα του κ. Παπανδρέου να μας καταστρέψει ολοσχερώς με το δημοψήφισμα και την προσπάθειά του έστω και την υστάτη ώρα να τοποθετήσει πρωθυπουργό το φίλο του, ορκίζεται αύριο η μεταβατική κυβέρνηση υπό τον κ. Παπαδήμο.
Είναι χρήσιμο να θυμηθούμε ότι η κατάσταση που ζούμε διαμορφώθηκε από την πολιτική που ακολούθησε η κυβέρνηση του  κ.Παπανδρέου τη διετία που πέρασε και την πρωτοφανή διαχειριστική της ανεπάρκεια.
Η ύφεση, η εκτόξευση της ανεργίας, οι μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, οι έκτακτες εισφορές, η πλήρης διάλυση του κρατικού μηχανισμού είναι μερικά από τα κύρια καταστροφικά αποτελέσματα της διετούς διακυβέρνησης του κ. Παπανδρέου. Ο ίδιος  βέβαια συνεχίζει να πανηγυρίζει για το «έργο του» και σχεδιάζει τη μακροημέρευσή του στα πολιτικά πράγματα της χώρας.
Η διασφάλιση της παραμονής μας στο ευρώ και η επαναλειτουργία της χώρας, είναι άμεσες προτεραιότητες για τη μεταβατική κυβέρνηση, αλλά και γι αυτή που θα προκύψει μετά τις εκλογές.
Οι εκλογές τώρα, ήταν ασφαλώς η καλύτερη λύση. Θα έδιναν αυθεντική απάντηση στο πολιτικό πρόβλημα, θα εξέφραζαν τους υπάρχοντες πολιτικούς συσχετισμούς και θα οδηγούσαν στις απαραίτητες διεργασίες για να προσπαθήσει η χώρα να βγει από το αδιέξοδο. Η πολιτική ζωή πρέπει να αναπνεύσει, οι πολίτες να εκφράσουν τη γνώμη τους και να αποκατασταθεί η πολιτική νομιμοποίηση των κοινοβουλευτικών συσχετισμών και της κυβερνητικής πολιτικής. Γι αυτό και η κυβέρνηση που ορκίζεται αύριο πρέπει να είναι  βραχύβια και μεταβατική.
Η χώρα χρειάζεται αλλαγές, αλλά το πρόγραμμα των δανειστών την οδηγεί στην οικονομική και κοινωνική καταστροφή. Τα προβλήματα είναι μπροστά μας και σε συνδυασμό με τις εξελίξεις στην Ευρώπη μπορεί να μας σπρώξουν πολύ εύκολα στη δραχμή και το περιθώριο.
Χρειάζεται συνεπώς καινούργια πολιτική πλειοψηφία που θα επιχειρήσει να διαπραγματευθεί και να διευρύνει τα περιθώρια για να ασκηθεί διαφορετική πολιτική.
Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι και στην Ευρώπη οι πολιτικοί συσχετισμοί δεν θα μείνουν αναλλοίωτοι.




13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η Ελλλάδα δεν έχει κανένα όρο να θέτει θέμα επαναδιαπραγμάτευσης. Θα την πατήσουμε πάλι όπως την πάτησε ο Μπένυ.Να σταθούμε στα πόδια μας, να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία μας και στη συνέχεια και ανάλογα με το πολιτικό κλίμα της Ευρώπης συζητάμε επαναδιαπραγμάτευση.

Αρχολίπαρος είπε...

Ψυχάκηδες πασοκοι έχετε τρελαθεί εντελώς ,Τελος το Πασοκ ρε,τέλος είπαμε.

Ανώνυμος είπε...

σωστότατος ο αρχολίπαρος!! συμφωνώ κι επαυξάνω !! κι ιδού γιατί όχι μόνο θα διαλυθεί το εκτρωματικό αυτό κόμμα που λέγεται πασόκ , αλλά και επίσης θα οδηγηθούν στο σκαμνί επί εσχάτη προδοσία όλοι οι σπουδαρχίδηδες που το στελέχωσαν σε κυβερνητικές θέσεις στην αλήστου μνήμης κυβέρνηση ΓΑΠ...

Ξεστραβωθείτε μικρά μου τρωκτικά , έστω και τώρα ...

(και πριν βιαστείτε να το σβήσετε το μήνυμά μου , διαβάστε το λινκ στο οποίο παραπέμπω κι αν έχετε άντερα απαντήστε στα όσα υποστηρίζει ... )

http://xrimanews.gr/oikonomia/19061-oi-pio-kala-krymmenes-alhtheies-ths-ellhnikhs-krishs-no1

Ντιριντάουας είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ντιριντάουας είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ντιριντάουας είπε...

Άντερα δεν έχουμε διαταραγμένε ανώνυμε 10.38. Έχουμε άλλα πράγματα που θα σε ενδιαφέρουν έτσι που περπατάς.

Ανώνυμος είπε...

...να συμπεράνω μικρέ μου Ντιριντάουα ότι η πενταπλή επανάληψη του βαθυστόχαστου μηνύματός σου έγινε για λόγους εμπέδωσης του πασοκικού ανδρισμού σου ?? Μα γιατί μικρό μου ποντικάκι αυτή η ανασφάλεια ?? έχεις μήπως αμφιβολίες επ' αυτού?? Σε κατανοώ βέβαια καθώς συνέβη το δυστυχέστατο λίαν προσφάτως : η πιο ξέφτιλη ηγεσία των τελευταίων δεκαετιών στας ευρώπας , γνωστή κι ως Μερκοζί , το δίδυμο της συμφοράς, σας ευνούχισε οριστικά κι αμετάκλητα κι έτσι είστε πια αυτό που πάντ υποστήριζα , το πρώτο κόμμα τραβεστί ... Με τις υγείες σας ... όχι δεν θα κλάψω μαζί σας ... μάλλον θα γελάσω ...

Ανώνυμος είπε...

...αλήθεια , γιατί οι μικροί πασόκοι , όταν στριμώχνονται ,καταφεύγουν σε επίδειξη βαρβατοσύνης ?? Να υποθέσω πως αποτελεί κατάλοιπο της αυριανικής παιδείας τους ή μήπως του συνδρόμου εξουσίας και της μικρονοικής αντίληψης ότι γ@μούν και δέρνουν τους πάντες ως καθεστωτικό σύστημα μπατσόκ ?? Λίαν συντόμως φοβάμαι θα δοκιμάσουν εξαιρετικά δυσάρεστες εκπλήξεις , καθώς , όπως έχω ξαναπεί , τους περιμένει στη γωνία ένας ολόκληρος λαός με το πουλί στο χέρι ... Οψόμεθα ...

Αρχολίπαρος είπε...

Ανώνυμε 10.38.
Μη με πιάνεις στη γραφίδα σου. Και εσύ ψυχάκιας είσαι.Πασοκος είσαι που ρίχτηκες στη μοιρασιά και τώρα το παίζεις γενίτσαρος.Να προσέχεις τα ηλεκτρονικά σου ίχνη, φαίνονται σαν πατούσες.

Ντιριντάουας. είπε...

Διαταραγμένε ανώνυμε ο τρόπος που σκέφτεσαι προδίδει τη διαταραχή σου.Αποδίδεις την επιθυμία σου στα λόγια των άλλων.Αν σε βασανίζει τόσο η κρυφή πληγή σου να επισκεφθείς ειδικούς.
Επι τη ευκαιρία η μόνη σχέση που είχα με το πασοκ ,είναι με μια πασπίτισα στα φοιτητικά μου χρόνια.
Και επιπλέον ξερω οτι η δική μου αλήθεια δεν είναι η μοναδική. Συνυπάρχω με τις αλήθειες των άλλων.Και ακριβώς εδώ είναι η διαφορά μας.Εγω δεν είμαι φασίστας.

Ανώνυμος είπε...

να ξεκαθαρίσω κάτι σε όσους δεν το έχουν ήδη αντιληφθεί :

- προφανώς και διασκεδάζω τα μάλα μαζί σας , ιδιαίτερα όταν χάνετε την ψυχραιμία σας καθώς δεν μπορείτε και δεν τολμάτε να επιχειρηματολογήσετε απέναντι σε όσα τεκμηριωμένα σας καταλογίζω ..
Αφού λοιπόν είστε πρακτικά ανίκανοι για διάλογο , τότε είστε κατάλληλοι για διασκέδαση σ' αυτους τους χαλεπούς καιρούς που δύσκολα γελάει το χείλι μας..

- προς τον φίλτατο αρχολίπαρο : το ποιος είμαι εγώ το γνωρίζω εγώ και όσοι με γνωρίζουν προσωπικά .. εσύ μόνο εικασίες μπορείς να κάνεις και καλό θα ήταν να μην είσαι τόσο σίγουρος προκαταβολικά .. όσο για τα ηλεκτρονικά μου ίχνη , δεν με ενδιαφέρει να τα σβήσω , ακριβώς γιατί δεν έχω τίποτε να κρύψω , εν αντιθέσει ίσως με πολλούς άλλους σπουδαιοφανείς σπουδαρχίδηδες .. εγώ απλώς διασκεδάζω σπάζοντας πλάκα με τους μικρονοικούς πασόκους του χώρου .. Λες για αυτό να με εγκαλέσει ο εισαγγελέας ?? Μπορώ να σε πληροφορήσω πως μερικοί φίλοι μου εισαγγελείς είναι ήδη φανατικοί αναγνώστες μου , σκασμένοι στα γέλια ....

- ο φίλος ντιριντάχτας , και ερασιτέχνης ψυχαναλυτής , ας δοκιμάσει τις δυνάμεις του στην ψυχανάλυση πασόκων .. έχουν απείρως μεγαλύτερη ανάγκη ψυχανάλυσης από εμένα ... Αλλωστε βρε κουτα, δεν έχετε καταλάβει πως είστε η αγαπημένη ψυχοθεραπεία μου ?? (χο , χο χο !!)

Σϊσανος είπε...

Ανώνυμε παίξε ...παίξε...παίξε....στην απέξω μια ζωή... έρπων σκώληξ..σκουπίδι της ιστορίας...χαμερπής και πάνω απ΄όλα πισωγλέντης.

citizen είπε...

Τέρμα η ενασχόληση με τους ηλίθιους.