“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

11 Νοεμβρίου 2011

Το μαγαζί είναι γωνία...

Γράφει ο Καραφέσκος.
Τα τραγελαφικά γεγονότα που προηγήθηκαν του σχηματισμού της μεταβατικής κυβέρνησης, δεν πρέπει να άφησαν πλέον καμία αμφιβολία σε κανέναν εχέφρονα άνθρωπο ότι το πολιτικό σύστημα της χώρας, έτσι όπως εκφράζεται σήμερα από την κομματική του γεωγραφία, είναι ένα ετοιμόρροπο κτίριο. Σ’ αυτό συμπεριλαμβάνεται και η παραδοσιακή αριστερά, επειδή η πολιτική του «στρίβειν» δεν αποτελεί συμβολή στην επίλυση των προβλημάτων του τόπου.

Όμως θα έλεγε και ο Α. Σαμαράς «οι μάσκες έπεσαν». Όμως για εντελώς διαφορετικούς λόγους απ’ αυτούς που εννοεί ο ίδιος.
Εδώ πλέον έχουμε μία κλασσική περίπτωση ασύμπτωτου βάσης – εποικοδομήματος. Τα βασικά δεδομένα της βάσης – οικονομίας αλλάζουν με βίαιο τρόπο : ο ξεχειλωμένος Δημόσιος Τομέας συρρικνώνεται, οι κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες χάνουν το οξυγόνο των κρατικών δοσιμάτων, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι από ελάχιστα έως καθόλου ανταγωνιστικές, οι τράπεζες αναγκάζονται να βγάλουν θαλασσοδάνεια – σκελετούς από τα ντουλάπια τους. Έχουν έρθει τα πάνω κάτω. Για να χρησιμοποιήσουμε την παλιά τριτοδιεθνιστική ορολογία «τα καθήκοντα άλλαξαν».
Από την άλλη μεριά έχουμε ένα εποικοδόμημα – πολιτικό σύστημα που θέλει να ζει στον παλιό καλό καιρό. Σχεδόν ουδεμία αντίληψη ότι τα καθήκοντα άλλαξαν. Έτσι είδαμε ότι ενώ γινόταν χαμός, η Ν.Δ. προσπαθούσε απλώς να αποστασιοποιηθεί από «αυτό το κακό που τη βρήκε», ελισσόμενη απλώς να αποφύγει το τρακάρισμα. Ο Σαμαράς τις τελευταίες τρεις ημέρες άλλαξε δέκα θέσεις. Από την άλλη μεριά ο Γ. Παπανδρέου αυτοεκγλωβισμένος στις αδιέξοδες πολιτικές του και στα αντικρουόμενα συμφέροντα της ηγετικής παρέας – ομάδας της κυβέρνησης, αλλού πατούσε και αλλού βρισκότανε. Στο τέλος έφτασε στο ανώτατο στάδιο της ανοησίας: Πρότεινε για πρωθυπουργό τον Φίλιππο Πετσάλνικο. Εδώ οφείλουμε δυστυχώς να μολογήσουμε ότι δεν αποδείχτηκε απλώς η γνωστή πολιτικής ανεπάρκεια του Γ. Παπανδρέου, αλλά και η κραυγαλέα ανεπάρκεια όλων των επίδοξων δελφίνων. Η διαπίστωση αυτή οδηγεί σε μαύρες σκέψεις για το μέλλον του πυλώνα, μέχρι τώρα, της προοδευτικής παράταξης που ήταν το ΠΑΣΟΚ.
Είναι γνωστό ότι όλοι οι Οργανισμοί (κράτος, επιχειρήσεις, κόμματα κ.λ.π.) όταν υπερβούν ένα κρίσιμο μέγεθος δημιουργούν τη δική τους γραφειοκρατία, η οποία αναπτύσσει τα δικά της συμφέροντα, τα οποία υποστηρίζει σθεναρά σε κάθε περίπτωση. Γι’ αυτό οι επικλήσεις (ειλικρινείς ή όχι, αδιάφορο) των τελευταίων ημερών ότι πρέπει τα κόμματα να θυσιάσουν τα επί μέρους συμφέροντά τους για το «γενικό εθνικό καλό» είναι γκλυκανάλατες κουβέντες. Μόνο οι αδήριτες ανάγκες που υπαγορεύει η σκληρή πραγματικότητα αναγκάζουν σε αλλαγές και προσαρμογές. Οι Οργανισμοί που το αντιλαμβάνονται γρήγορα προσαρμόζονται και σώζονται. Οι άλλοι απλώς εξαφανίζονται. Αυτό που φαίνεται να ενδιαφέρει την ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ είναι πώς να κρατήσει το «μαγαζί». Έτσι, τελικά, θα εξαφανιστεί. Τι να κάνουμε, όπως έλεγε και ο Μάρξ «η συνείδηση έρχεται πάντα τελευταία».





17 σχόλια:

the companion είπε...

Καλά μας τα λες,
αλλά στην ανάλυση που κάνεις πρέπει να λάβεις υπ'όψη ένα νέο σοβαρό στοιχείο, που προέκυψε στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό μετά την ορκομωσία της νέας κυβέρνησης.
Ο "δια τούτο λέγω"(λεγε τον Χάρη) σε δηλώσεις του είπε, πως δίχως την υπουργική καρέκλα, αισθάνεται πλέον απελευθερωμένος και θα εργαστεί για την ανασυγρότηση της κεντροαριστεράς.
Παρέα με Παναγιωτακόπουλο,Τζουμάκα,Παπουτσή και άλλους γνωστούς αριστερούς και με ηγέτη τον ΓΑΠ, θα αποκαταστήσουν το σοσιαλιστικό και πατριωτικό Πασοκ
Αυτά σχεδιάζει ο "κόκκινος Χάρης"

Ανώνυμος είπε...

@the companion
Ωχ! και ο Μπένυ τι θα κάνει;
Πίσω στα αμφιθέατρα τον βλέπω με το σενάριό σου...

delinquents είπε...

Καθοριστική η αντίδραση ομάδας βουλευτών του ΠΑΣΟΚ με το βέτο που ουσιαστικά ενέτειναν στην επιλογή του Πετσάλνικου.

Η αντίδραση αυτή δείχνει πως η λογική του "όλοι είναι ίδιοι" είναι καταστροφική για το σκεπτικό του μέσου Έλληνα. Επίσης δείχνει πως μία υγιής αντίδραση μπορεί να εφαρμόσει νέα "ήθη" στην πολιτική ζωή της χώρας, καθώς ένας βουλευτής δεν χρειάζεται να είναι αυτοκόλλητος με την άποψη της ηγεσίας του κόμματος αλλά να διεκδικεί και παράγει ουσιαστική πολιτική.

Αυτή η ουσιαστική αντίδραση έφερε τον Παπαδήμο, τον Γιαννίτση και άλλους αξιόλογους ανθρώπους στο τιμόνι. Ενδιαφέρον είναι πως η αντίδραση επήλθε από άτομα των οποίων τα ονόματα ουδέποτε έχουν αναφερθεί σε αυτό το ιστολόγιο (διορθώστε με αν κάνω λάθος). Αυτό δείχνει ότι όλοι μαζί θα πρέπει να επαναδιαπραγματευτούμε το τι αντιπροσωπεύουμε και να υπάρξει σύγκλιση σε επίπεδο ιδεών, όσο ξένο και να φαντάζει αυτό στο υπάρχον πολιτικό σύστημα.

Ας ελπίσουμε και για νέες παρόμοιες καινοτομίες στο μέλλον, που τόσο χρειάζεται η χώρα για να μπει πάλι σε τροχιά ανάπτυξης.

Ανώνυμος είπε...

@the companion

και δε μας λες αγαπητέ , γιατί ο "κόκκινος" Χάρης "κοκκίνησε" όταν "απελευθερώθηκε" από τα κυβερνητικά του καθήκοντα κι ανακάλυψε το πατριωτικό και σοσιαλιστικό πασόκ και την ανάγκη ανασύνθεσής του ?? Τόσο καιρό αλυσοδεμένο στο κατάρτι τον είχαν κι υπηρετούσε με το φόβο του μαστιγίου ένα άλλο μη σοσιαλιστικό και μη πατριωτικό πασόκ ?? Κι αν ναι , γιατί δεν αντιδρούσε τότε , ως όφειλε ??

ξέρω , ξέρω .. ανάξιες προς απάντηση απορίες ενός χαμαιρπούς κι ελεεινού σκώληκος θα πείτε , άμα τε και ηλιθίου , κατά τον "πανσοφο" αρουραίο citizen ,όμως οφείλετε ίσως μια απάντηση στον μέσο αδαή πασόκο ...
(όχι φυσικά σε μένα που γνωρίζω πολύ καλά την απάντηση , όπως και την καταφανή σας αδυναμία να την δώσετε ...)


@delinquents

εξαίρετη προσέγγιση , εύγε αγαπητέ , συνεκινήθην και αναρρίγησα , ιδιαιτέρως στις σμνές αναφορές σας περί αξιολόγων ανδρών , Παπαδήμου και Γιαννίτση ... και θυμήθηκα την εξαιρετικά επιτυχημένη θητεία του Παπαδήμου στην Τ.τ.Ε. , τότε στις (παρολίγον)ευκλεείς εποχές του χρηματιστηρίου ,(σχετικά άρθρα ανασύρονται ήδη στο διαδίκτυο από την τότε δόξα του ανδρός ) και φυσικά θυμήθηκα επίσης και τη δημιουργική λογιστική του , που οδήγησε στην είσοδο της χώρας με τα σχετικά ταραταντζούμ στην ΟΝΕ για να αποδειχθεί λίγα χρόνια αργότερα το τραγελαφικόν της σημιτικής παπαρολογίας περί ισχυρής Ελλάδας κ.λπ. ... Και θαύμασα το ανάστημα και το μεγαλοφυές της δράσης του ανδρός ... όσο για το Γιαννίτση , τον έτερο φίλο της παρέας Σημίτη , αυτόν πάλι τον θυμάμαι από τις ατυχήσασες προσπάθειες να θέσει σε μια τάξη τα εργασιακά ασφαλιστικά , διότι τον ξέβρασε κυρίως το σύστημα πασόκ ... ίσως για αυτό βέβαια να αξίζει τελικά κάτι ...με κάθε επιφύλαξη φυσικά ...

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε βρες τα άρθρα σου και γίνε επώνυμος όπως είμαστε οι υπόλοιποι που συζητάμε εδώ και έπειτα ίσως αποκτήσει κάποια αξία η άποψή σου.

Έως τότε δες εδώ: Τρολ.

Admin είπε...

@delinquents.
Είσαι σωστός συνομιλητής και αποστωμοτικός στούς πάσης φύσεως ψοφοδεείς.

Admin είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
σκώληξ ο χαμερπής είπε...

λίγες πληροφορίες για τον αξιότιμο κύριο Παπαδήμο , μικρά μου αφελή τρωκτικά ...
Κι επειδή κατανοώ την απαίτησή σας να υπογράφω τις παρεμβάσεις μου θα τις υπογράφω στο εξής !!

μορφωθείτε λοιπόν λίγο ...

-------------------------------
Του Γιώργου Βασσάλου



ΠΑΣΟΚ και ΝΔ συμφώνησαν τελικά, μετά από μαραθώνιες διαβουλεύσεις, να διορίσουν από κοινού τον Λουκά Παπαδήμο ως πρωθυπουργό. Δημοκρατική Συμμαχία και ΛΑΟΣ στήριξαν ενθουσιωδώς τη διαδικασία αυτή, ενώ το ίδιο έκαναν πιο διακριτικά και η Δημοκρατική Αριστερά και οι Πράσινοι. Οι δυνάμεις αυτές συγκροτούν πλέον επισήμως το «κόμμα της τάξης» που βάζει πλάτη για να εφαρμοστεί η θέληση του ελληνικού και ξένου κεφαλαίου, πάνω στον αγωνιζόμενο ελληνικό λαό που ήδη ανέτρεψε με τις κινητοποιήσεις του έναν πρωθυπουργό που δεν τον εκπροσωπούσε πια με καμία έννοια.

Το μέτωπο των πολιτικών αυτών δυνάμεων βάζει στο τιμόνι της χώρας έναν άνθρωπο που με καμία διαδικασία δεν έχει επιλέξει ο ελληνικός λαός.

σκώληξ ο χαμερπής είπε...

........
Ο άνθρωπος αυτός δεν είναι τυχαίος. Είναι μέλος του λόμπι που ονομάζεται Trilateral Commission (Τριμερής Επιτροπή). Πρόκειται για οργανισμό που έφτιαξαν στη δεκαετία του ’70 εκπρόσωποι πολυεθνικών εταιρειών από τα τρία ιμπεριαλιστικά κέντρα της τότε εποχής (ΗΠΑ, Δ. Ευρώπη, Ιαπωνία) και είχε ως ρητό στόχο τον περιορισμό των δημοκρατικών κατακτήσεων των λαών και την αύξηση της εξουσίας των εταιρειών αυτών.

Ιδού τι λέγεται για το λόμπι αυτό από την Αυστραλή ακαδημαϊκό Sharon Beder:

H Trialteral Commission είναι ένα παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο δίκτυα εταιρειών μπορούν να εντάξουν υψηλά ιστάμενους σε κυβερνήσεις και δημόσιες διοικήσεις μέσα σε συμμαχίες εναντίον της δημοκρατίας. Η Τριμερής Επιτροπή δημιουργήθηκε για να “διαμορφώσει τη δημόσια πολιτική” σε μια εποχή που η δημοκρατία έθετε εξοργιστικά εμπόδια στις πολυεθνικές. Το 1975, η Τριμερής Επιτροπή δημοσίευσε μια έκθεση με τίτλο “Η Κρίση της Δημοκρατίας”. Ανάμεσα στους συγγραφείς της ήταν ο γνωστός αντιδραστικός Samuel Huntington. Η έκθεση διαπίστωνε ότι “κάποια από τα προβλήματα διακυβέρνησης σήμερα οφείλονται στην υπερβολική δημοκρατία”. Η έκθεση είπε επίσης ότι “χρειάζεται πράγματι ένας βαθμός περιορισμού της δημοκρατίας” και ακόμα ότι “η αποτελεσματική λειτουργία ενός δημοκρατικού πολιτικού συστήματος απαιτεί ένα βαθμό απάθειας και μη ανάμειξης ενός μέρους ατόμων και ομάδων”. Ιδού λοιπόν η ομάδα πίεσης της οποίας είναι μέχρι σήμερα μέλος ο κύριος Παπαδήμος και της οποίας ακριβώς την ιδρυτική αποστολή έρχεται να εκπληρώσει στην Ελλάδα: να επιβάλει την απάθεια στον ελληνικό λαό που αγωνίζεται ενάντια στα άδικα μέτρα και να «μετριάσει» το δικαίωμά του να διαλέγει ποιος θα τον κυβερνάει.

Ο ιδρυτής και επίτιμος πρόεδρος της Τριμερούς Επιτροπής David Rockfeller εξήγησε το σκοπό ύπαρξής της, λέγοντας ότι «πρέπει να μειωθεί ο ρόλος της κυβέρνησης. Κάποιος πρέπει να αναλάβει αυτά που έκανε η κυβέρνηση και οι εταιρείες φαίνονται να είναι οι οντότητες που είναι πιο λογικό να το κάνουν αυτό». Αυτό ακριβώς προβλέπει και το πρόγραμμα της Τρόικας που έρχεται να εφαρμόσει ο κύριος Παπαδήμος. Την παράδοση όλων των λειτουργιών της ελληνικής κοινωνίας σε πολυεθνικά αρπακτικά που είναι στην πράξη τα ίδια με αυτά που τον επέβαλαν μέσω του ελέγχου που ασκούν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στην κυρία Μέρκελ και στον κύριο Σαρκοζί.



.

σκώληξ ο χαμερπής είπε...

.......
Στις 7 Νοεμβρίου, οι Financial Times έγραψαν: «...πρωτοκλασάτοι πολιτικοί, επιχειρηματίες και λομπίστες διενεργούν εντατικές συζητήσεις για να εντοπίσουν υποψηφίους για υπουργικές θέσεις στην κυβέρνηση εθνικής ενότητας». Να πώς σχηματίστηκε η κυβέρνηση του κ. Παπαδήμου ερήμην του λαού και με τις μεγάλες εταιρείες να έχουν καθοριστικό ρόλο.



Ο Λουκάς Παπαδήμος είναι επίσης ο πρώην υποδιευθυντής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Ενός μη εκλεγμένου οργανισμού που δεν είναι υπόλογος σε κανέναν και καθορίζει την πολιτική του με βάση τις οδηγίες που παίρνει από σώματα εκπροσώπων του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου. Τέτοια σώματα είναι η Ομάδα των Τριάντα [1] και το Σκιώδες Συμβούλιο της ΕΚΤ (δείτε τα μέλη του στο τέλος αυτού του άρθρου).

Την πολιτική θέληση των τραπεζών που συμμετέχουν σε αυτά τα λόμπι εκπλήρωνε και ο κ. Παπαδήμος όταν ήταν υποδιευθυντής της ΕΚΤ. Αποτελεί λοιπόν δοκιμασμένο μέλος της παγκόσμιας τραπεζικής ελίτ και αυτήν κυρίως αντιλαμβάνεται ως τη «μητέρα-πατρίδα» του.

Δεν πρέπει να αναμένεται λοιπόν ότι ο κύριος αυτός θα «χρησιμοποιήσει τις γνώσεις του και τις επαφές του για να ωφελήσει τον ελληνικό λαό», όπως λένε τα παπαγαλάκια. Πρόκειται για εκπρόσωπο του διεθνούς τραπεζικού και πολυεθνικού κεφαλαίου που έρχεται με τρόπο ανάλογο που τα δύο μεγάλα αστικά κόμματα έφεραν στην εξουσία τον Μεταξά τη δεκαετία του ’30, καθώς και με τη θετική έγκριση των ευρωπαϊκών ελίτ.

σκώληξ ο χαμερπής είπε...

.......
Είναι άκρως αυτο-εξευτελιστικό για τις ίδιες τις ευρωπαϊκές ελίτ που αποδέχονται –αν δεν επιβάλλουν– το πρόσωπο αυτό που ήταν επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδος το διάστημα που η Ελλάδα διαστρέβλωσε τα δημοσιονομικά της μεγέθη ώστε να μπει στο Ευρώ. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει πόσο ψεύτική ήταν η –έτσι κι αλλιώς δέκα χρόνια καθυστερημένη– οργή των «ευρωπαίων εταίρων» για τη χάλκευση των στατιστικών, που φυσικά δεν έγινε μόνο στην Ελλάδα. Από κοινού οι ευρωπαϊκές ελίτ με την ελληνική αστική ηγεσία σχεδίασαν την είσοδο της χώρας στο ευρώ, μαζί και τώρα σχεδιάζουν μια νέα αντιδημοκρατική εκτροπή ενάντια στα συμφέροντα του ελληνικού λαού. Βασική αποστολή του Λουκά Παπαδήμου είναι να επιβάλει στον ελληνικό λαό με αντιδημοκρατικό τρόπο την απόφαση της τελευταίας συνόδου της ΕΕ που προβλέπει την εγκατάσταση ελεγκτών της Κομισιόν (βλέπε task force) και της ΕΚΤ σε όλα τα υπουργεία, τη διαχείριση του τραπεζικού συστήματος απευθείας από την Τρόικα καθώς και το αποικιακό σχέδιο «Ήλιος» με το οποίο ξένες πολυεθνικές θα κλέβουν ηλιακή ενέργεια από την Ελλάδα για να καλύψουν ενεργειακές ανάγκες αλλού.

Δεν υπάρχει λοιπόν άλλη αξιοπρεπής πολιτική επιλογή πέρα από την ένταση των κινητοποιήσεων απαιτώντας την άμεση διάλυση της κυβέρνησης αυτής, εκλογές τώρα και απόρριψη της απόφασης της συνόδου

σκώληξ ο χαμερπής είπε...

κάντε τον κόπο να επισκεφτείτε και το παρακάτω λινκ , αν δεν το έχετε ήδη υπόψιν σας , μικρά μου αρούρια ..Η τεκμηριωμένη πληροφόρηση δεν έβλαψε ποτέ κανέναν ...

http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=324953

Ανώνυμος είπε...

Ιστορίες για αγρίους σκώληκα ...

Από που είναι η ιστορία συνωμοσίας που μας παρουσίασες;

christof vasiliadis είπε...

Οι σχολιαστές που γράφουν σχόλια μεγαλύτερα από το άρθρο, κουράζουν και αποθαρρύνουν άλλους σχολιαστές.

Κύριοι, γράφτε την μπούρδα σας σε 5 αράδες. Εχουμε και άλλες δουλειές.

G20-11 είπε...

Εμ οι άνθρωποι είναι σοβαροί. Όχι σαν κάτι ντεμέκ αριστερούς (σκώληξ ...)που κάνουν την επανάσταση με φραπεδιά και πληκτρολόγια.

σκώληξ ο χαμερπής είπε...

@delinquents

δες αυτό το λινκ αγαπητέ για να δεις την προέλευση της θεωρίας συνομωσίας , όπως ισχυρίζεσαι ... δες επίσης τα ενεργά λινκ στα οποία το ίδιο το άρθρο παραπέμπει ...
μετά σκέψου και πάλι αν και πόσο ευσταθεί ο ισχυρισμός σου ...

Τέλος , ψάχνοντας το διαδίκτυο μπορείς σίγουρα να βρεις δηλώσεις του Λουκά Παπαδήμου την εποχή λίγο πριν το κραχ του χρηματιστηρίου και να τις συγκρίνεις φυσικά με όσα επακολούθησαν .. Είμαι σίγουρος πως θα βγάλεις αξιόλογα συμπεράσματα ..


για τους υπόλοιπους δυο κυρίους δεν έχω να πω τίποτε παρά μόνο ότι αν δεν σας αρέσουν όσα αναφέρω απλώς προσπεράστε τα , μιας και σαφώς δεν μπορείτε να τα ανασκευάσετε καθώς φαίνεται ....

καλημέρα σας και με τις υγείες σας μικρά μου αρούρια !!

σκώληξ ο χαμερπής είπε...

ουπς!! ξέχασα το λινκ !!

ιδού λοιπόν ..

http://www.grafida.net/el/index.php?itemID=4&view=4&pageID=32077