“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

4 Δεκεμβρίου 2011

Υδράργυρος ο Αμοραλιστής

O υδράργυρος κ. Χρυσοχοϊδης σε συνέντευξη του στο Mega (εδω), ζητά την απομπομπή του κ. Παπανδρέου και την εκλογή νέας ηγεσίας στο Πασοκ. Δεν θα διαφωνήσουμε, παρά το ότι είναι μάταιο να επιχειρείς την ανάσταση του τεθνεώτος Πασοκ. Έχει το δικαίωμα της γνώμης του και πρώτοι εμείς θα του το αναγνωρίσουμε.
Για δύο, βασικά, λόγους θεωρούμε ότι οι αυτονόητες διαπιστώσεις του δεν αποκαθιστούν την αναξιοπιστία του υπουργού Ανάπτυξης.
 Ο πρώτος σχετίζεται με το απύθμενο θράσος του να ζητά να ηγηθεί του Πασοκ, όντας ένας εκ των βασικών υπευθύνων της καταστροφής του Πασοκ και της εθνικής κατωφέρειας. Οι μεγαλοστομίες του για την μείωση των τιμών, για τις ενισχύσεις των επιχειρήσεων και την επικείμενη ανάπτυξη ακόμη ηχούν στα αυτιά των Ελλήνων. Πλήρης η αποτυχία του και ανερμάτιστο το θράσος του ανδρός.
Ο δεύτερος λόγος προκύπτει απο τον τρόπο που ζητά την αποχώρηση του κ. Παπανδρέου. Με ιταμό και ατιμωτικό τρόπο ο σφωγκοκολάριος του πρώην πρωθυπουργού, αποδίδει το σύνολο των ευθυνών της διετούς κυβερνητικής τραγωδίας στον μέχρι χθές "εθνικό ηγέτη". Ο κ. Χρυσοχοϊδης δεν γνωρίζει τίποτα, λες και δεν υπήρξε ισχυρός κρίκος της άθλιας αλλυσίδας του ΓΑΠ. Ενεργός και φανατικός υποστηρικτής του κ. Παπανδρέου,  τώρα που τα "κόζια" άλλαξαν βυσσοδομεί. Η αποθέωση μιας άθλιας εκδοχής του πολιτικού βυζαντινισμού.
Για τον κ. Παπανδρέου δεν ανησυχούμε. Επέλεξε τους φίλους, επέλεξε τους συνεργάτες του. Του αξίζουν. Στην χώρα όμως τέτοιοι αμοραλιστές και ανίκανοι πολιτικοί δεν αξίζουν.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όταν λες την αλήθεια είσαι αμοραλιστής; Ο Χρυσοχοΐδης είπε ξεκάθαρα αυτό που οι υπόλοιποι δεν τολμούν να ξεστομίσουν: ότι στα δύο αυτά χρόνια έγιναν τραγικά λάθη. Όταν παραδέχεσαι το λάθος σου τότε μπορείς να κοιτάς ψηλά.

Ανώνυμος είπε...

Η ατυχία του Σάββα Ξηρού(ελλατωματικό ρολόι-ξυπνητήρι) του έδωσε την "17 Νοέμβρη" του κυρίου Χρυσοχοίδη

όμως ο λαός έχει ξυπνήσει και έτσι δεν χρειάζονται πια τα ξυπνητήρια.
Δεν έχει λοιπόν καμμιά ελπίδα αυτός ο κύριος να ξανασταθεί τυχερός και να γίνει αρχηγός στο ΠΑΣΟΚ

DARE είπε...

@Ανώνυμος 3:ο8. Χρυσοχοϊδης μίλησε για να προλάβει να ξεπλυθεί΄. Ήταν στο κέντρο της εξουσία του ΓΑΠ απο το 2004. Έχει καθοριστική συμβολή σε όλες τις αθλιότητες του Παπανδρεϊσμού. Να θυμίσω και την κατάπτυστη συμεριφορά του στον πολιτικό του πατέρα Σημίτη.Τέλος η παραδοχή του λάθους ούτε αθωώνει, ούτε εξαγνίζει. Σκότωσα,συγγνώμη, λάθος μου, άρα αθώος? Όχι δα.

σκώληξ ο χαμερπής είπε...

μπα , τι βλέπω ?? τα αρούρια άρχισαν να κανιβαλίζουν ?? τυπικά αρούρικη συμπεριφορά ... και μια η θεραπεία για τα αρούρια και την μπατσοκική πανώλη ... ποντικοφάρμακο ...

σκώληξ ο χαμερπής είπε...

Από topontiki.gr

Από το Μαρικάκι

Διαλύεται το ΠΑΣΟΚ; Ειλικρινά στα... παπάκια μας. Έτσι κι αλλιώς αποδείχτηκε ότι αποτελεί συνεπή δύναμη καταστροφής και διάλυσης της χώρας, οπότε τέτοια τεχνογνωσία να πάει χαμένη;

Από μια άποψη είναι κρίμα βέβαια γιατί ο Φώτης ήθελε πάντα να συνεργαστεί με το πάλαι ποτέ ακμαίο κόμμα εξουσίας, αλλά φαίνεται τελικά ότι δεν προλαβαίνει και το επόμενο πρόσφορο σενάριο είναι να αποτελέσει το... plus σε ένα από τα κομμάτια του ΠΑΣΟΚ που οραματίζεται η Αννούλα.


Στο μεταξύ το ΠΑΣΟΚ έχει εξελιχθεί σε... τσόντα: Οι μάσκες έπεσαν, ο βασιλιάς είναι γυμνός, οι πρίγκιπες και οι πριγκιποπούλες το ίδιο, ο ένας προσπαθεί να «πηδήξει» (συγνώμη, να τη φέρει στον) άλλο στη μάχη για την εξουσία, και όλο αυτό, εμείς μες την απελπισία μας είμαστε αναγκασμένοι να το παίρνουμε μάτι μέσα από τηλεοράσεις κι εφημερίδες που αναπαράγουν δηλώσεις και εντρυφούν στις προσωπικές στρατηγικές των επιφανών στελεχών του πασοκιστάν.


Όμως, όλη αυτή η μάχη για την καρέκλα και την εξουσία, το φτύσιμο εκεί που υπήρχε ασύστολο γλείψιμο, συμμετοχή και άρα πλήρης συνενοχή (ναι, για το «χρυσό» παιδί μιλάμε και άλλους σαν και δαύτον), τα συντροφικά μαχαιρώματα και τα τοιαύτα, προς τι;

Κι εξηγούμεθα: αν η κομματική βάση του ΠΑΣΟΚ είναι πλέον μια ανάμνηση, αφού στελέχη και μέλη είτε καταθέτουν τις κομματικές τους ταυτότητες, με το... κίνημα του «Θέλω κι εγώ να διαγραφώ» να πληθαίνει, είτε αποστασιοποιούνται σιωπηρά, ποιου κόμματος πασχίζουν οι δελφίνοι να ηγηθούν και ο ΓΑΠ να ξαναηγηθεί;

Και να μην ξεχνάμε, όλες οι πραγματικές εξουσίες περνούν στα γερμανικά χέρια αναγορεύοντας σε μαριονέτα οποιοδήποτε «πολιτικό» πρόσωπο εντός της χώρας. Μήπως αυτό είναι αδιάφορο για τα κυβερνητικά στελέχη;

Μήπως οι εγγυήσεις των δανειστών που έλαβαν ως αντάλλαγμα σε όποιες «εμπράγματες εγγυήσεις» έχουν παραχωρήσει, διασφαλίζουν ότι μέχρι να γίνουν οι δουλειές, το... οικοδόμημα ΠΑΣΟΚ θα μπορεί να υπάρχει χωρίς βάση, μόνο με τη σκεπή και βεβαίως χωρίς πολιτική άλλη πλην της επιτήρησης της φάσης όπου το κράτος και η κοινωνία καταργούνται ολοκληρωτικά (και με ολοκληρωτικό τρόπο);

Προς τι όμως η έγνοια να επενδυθεί όλο αυτό από ορισμένους με την αγωνία για την ανασύσταση της κεντροαριστεράς – διαφοροοποιούμενοι δήθεν από την κυβέρνηση σταγονιδίων. Αρκούν οι πολιτικές «οραματικές» φανφάρες ύστερα από τη σύμπραξη στην καταστροφή να ξεπλύνουν πεπραγμένα ιστορικής σημασίας;

Το ερώτημα ισχύει και για τη δήλωση των δηλώσεων: «Η διετής κυβέρνηση η δική μας οδήγησε σε αδιέξοδα. Οικονομικά, εθνικά, κοινωνικά. Οδήγησε σε φτώχεια και αποσύνθεση, εθνική ταπείνωση και εθνική αναξιοπρέπεια και τέλος οδήγησε σε εθνική αποδιοργάνωση» (Χρυσοχοΐδης).

Σε ποιον απευθύνονται όλα αυτά; Έχει απομείνει σώφρων άνθρωπος που να περιμένει κάτι από τυχόν αναδιάταξη δυνάμεων στο ΠΑΣΟΚ; Υπάρχουν άνθρωποι που θα φάνε τη φόλα;

Όχι γιατί, αν υποψιαστώ ότι ύστερα από το έγκλημα και το ξεφτιλίκι που ξετυλίγεται τώρα, το ΠΑΣΟΚ θα καταφέρει, αν όχι να αναγεννηθεί εκ της τέφρας του, να επιβιώσει με διάφορες μορφές και σχήματα... σας το λέω θα φαρμακωθώ!!!

Heliotypon είπε...

'Οταν διαπιστώνεις ότι έκανες (κι εσύ μαζί με τους άλλους) τρομερά λάθη, που στοίχησαν την εθνική κυριαρχία και έφεραν τραγική φτώχεια στον λαό, σηκώνεσαι και φεύγεις από το πολιτικό προσκήνιο (αν όχι και από τη ζωή, όπως ο μυθικός Ιούδας). Δεν διεκδικείς αρχηγία, για να συνεχίσεις τα λάθη σου που μόλις παραδέχτηκες! Αν έφευγε δεν θα είχα τίποτε να του ψέξω. Και τα λάθη ανθρώπινα και συχνότατα συγνωστά, αν συνοδεύονται από ειλικρινή μετάνοια και πράξεις μετάνοιας. Και η μοναδική πράξη μετάνοιας στην περίπτωση είναι η αποχώρηση, κι όχι η διεκδίκηση ακόμη υψηλότερου τίτλου. Φελός και αρχομανής ο εν λόγω, όπως όλοι του είδους του (και του κόμματός του).