“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

17 Δεκεμβρίου 2011

Ξαφνικός θάνατος

Και ξαφνικά, νυν και πρώην υπουργοί του Πασοκ ανακαλύπτουν τα λάθη του μνημονίου και τις καταστροφικές επιλογές της κυβερνητικής τους διετίας. Διέλυσαν την χώρα, τσάκισαν την κοινωνία, ρήμαξαν τους εργαζόμενους και επιχειρούν μέσα απο ανέξοδες και ανώδυνες ομολογίες να διασφαλίσουν την συνέχεια της πολιτικής τους παρουσίας. Ορισμένοι θα θελήσουν να ηγηθούν του Πασοκ και άλλοι αναλαμβάνουν αυτόκλητοι ανανεωτές της κεντροαριστεράς. Έμπλεοι πολιτικού θράσους και εν μέσω μιας γενικευμένης κατάθλιψης, αναζητούν την ικανοποίηση των ματαιοδοξιών τους με την αναρρίχηση στην προεδρία του τεθνεώτος Πασοκ.
Ζούν στην καρδιά της κυβερνητικής εξουσίας και στο περιθώριο της κοινωνίας. Ο πολιτικός αυτισμός και η μαγεία των οφφικίων δεν τους επιτρέπει να ζήσουν "το τέλος της εποχής". Σύντομα θα τους δοθεί η ευκαιρία να το ζήσουν, γιατί η παρτίδα θα τελειώσει με "ξαφνικό θάνατο". Όπως ακριβώς συνέβη με τον κ. Παπανδρέου.

5 σχόλια:

Πυθία είπε...

Μπα που να φας τη γλώσσα σου Κασσάνδρα

Πυθία είπε...

άκου ξαφνικός θάνατος. τι λε ρε Citizen βάλθηκες να μας αποτρελλάνεις?

the companion είπε...

..."Και περισσότερη τιμή τους πρέπει
όταν προβλέπουν (και πολλοί προβλέπουν)
πως ο Εφιάλτης θα φανεί στο τέλος,
κ' οι Μήδοι επί τέλους θα διαβούνε."

Πυθία βιάστηκες να αποδοκιμάσεις τον Citizen και έτσι ξέχασες τη σοφία των Καβαφικών στίχων

σκώληξ ο χαμερπής είπε...

πάντοτε με βασάνιζε το μεγάλο δίλημμα ? Αραγε ποιος είναι πιο καλός πασόκος ? ο ψητός , ο βραστός ή ο κοκκινιστός ??

(φιλαράκι , που λέει ο λόγος , citizen είναι αργά για δάκρυα τώρα ... τα όσα γράφεις τώρα έπρεπε να τα έχεις γράψει καμιά δεκαετία πριν τουλάχιστον ... τότε θα είχαν κάποιο νόημα .. τώρα δεν μπορούν πια να ανακόψουν τη ροή των εξελίξεων που ενδεχομένως θα αναδιατάξει τα πάντα σ' αυτή τη χώρα ...

σχέτλιος είπε...

citizen καλά τα λες, αλλά δώσε και μια προοπτική....