“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

21 Δεκεμβρίου 2011

Κενό αποφάσεων

Γράφει ο Καραφέσκος
Η  τοποθέτηση του Λ.Παπαδήμου στην πρωθυπουργία αντιμετωπίστηκε θετικά από την κοινωνία. Πολύ περισσότερο που η κατάρρευση του Γ.Παπανδρέου ηταν δεδομένη και η ΕΕ στα "κάγκελα" εναντίον του. Επίσης ισχυροί οικονομικοί κύκλοι της χώρας θα ήθελαν να δουν στο πρόσωπό του τον σοβαρό τεχνοκράτη που θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα και γιατί όχι να αποτελέσει την μελλοντική πολιτική επιλογή στην ηγεσία της χώρας. Ευσεβείς πόθοι.
Ολοι όσοι εξ αρχής διατηρούσαν επιφυλάξεις δικαιώνονται πολύ γρήγορα. Ηδη η κυβέρνηση βρίσκεται σε κενό αποφάσεων. Αυτό δεν αφορά προσωπικά τον κ.Παπαδήμο ο οποίος μπορεί να είναι ένας αξιόλογος επιστήμονας και σοβαρός άνθρωπος .Το πρόβλημα είναι επειδή η εξουσία της κυβέρνησης του είναι δοτή.Ετσι βλέπουμε τον υπ.Μεταφορών να απειλεί ότι αν δεν αλλάξει το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των ταξί θα παραιτηθεί,τον υπ.Ανάπτυξης να καταγγέλει συνολικά το Μνημόνιο,τον υπ.Οικονομικών να δηλώνει ότι τα νέα οικονομικά μέτρα που θα ληφθουν  το νέο έτος πρέπει να είναι δουλειά κυβέρνησης με νωπή λαϊκή εντολή,τον υπ.Υγείας να δηλώνει ότι η κυβέρνηση προχωρά αργά και πρέπει να γίνουν σύντομα εκλογές,ενώ η υπ.Παιδείας δηλώνει ότι η κυβέρνηση πρέπει να μακροημερεύσει και η ΝΔ απειλέι ότι θα καταψηφίσει νομοσχέδιο για την μείωση των επικουρικών συντάξεων.Τα παραπάνω αποτελούν ένα απλό εράνισμα από τις πολλές δηλώσεις
Την ίδια στιγμή ο Γ.Παπανδρέου και η αυλή του όλο και περισσότερο θυμίζουν τις πιο παρακμιακές περιόδους χρεωκοπημένων καθεστώτων τα οποία για να επιβιώσουν μετέρχονται των πιο γελοίων επικίνδυνων και ανεύθυνων μεθόδων. Ετσι επιβαρύνεται ακόμη περισσότερο το πολιτικό αδιέξοδο.Το μόνο όπλο που διαθέτει ο Πρωθυπουργός είναι η απειλή παραίτησης του. Κανένα άλλο.
Εύκολη και τελεσίδικη απάντηση για το δέον γενέσθαι δεν υπάρχει. Συγκριτικά η λυσιτελέστερη λύση είναι οι εκλογές το συντομότερο δυνατόν.Το εκλογικό σώμα πρέπει να εκφρασθεί και να πάρει τις ευθύνες του. Ο σημερινός πολιτικός συσχετισμός δυνάμεων στη Βουλή δεν εκφράζει την πραγματικότητα.Πρέπει να αποτυπωθεί η νέα έστω και αν αυτή δεν μας αρέσει. Χωρίς φιοριτούρες τα επόμενα χρόνια  για την Ελλάδα θα είναι πολύ δύσκολα. Ειναι γελοίο και ανεύθυνο υπουργοί και δημοσιογράφοι να υποστηρίζουν ότι η χώρα θα εξέλθει της κρίσης μετά το 2015 και θα δανείζεται φυσιολογικά από τις αγορές. Οι επώδυνες αλλαγές που απαιτούνται στο σύνολο της Ελληνικής κοινωνίας δεν μπορούν να αντιμετωπισθουν από μια αρρωστημένη κατάσταση.

ΥΓ: Ο ΓΑΠ αφού ανέβαλε τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου για μετά τα Χριστουγεννα,ανήγγειλε ότι σ΄αυτή θα συμμετάσχουν οι υπουργοί, οι υφυπουργοί ο πρόεδρος της Βουλής,ο γραμ.της Κοινοβουλευτικής Ομάδος,και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι. Συνολικά καμμιά πενηνταριά νοματαίοι.  Νομίζω όμως ότι δεν τελειώσαμε.Ειναι πολύ πιθανόν ως τότε να καλέσει τους θυρωρους και τους καφετζήδες της Ιπποκράτους.Τζόγος να γίνεται.’’Γειά σου απίθανε’’ όπως έλεγε ο αμίμητος Αθ.Προύσαλης στην ταινία Μιά Ιταλίδα από την Κυψέλη.

1 σχόλιο:

kalxas είπε...

bleναι βρε παιδια αλλα με τι κράτος θα τα κάνουμε ολα αυτά ...αυτό διελυθει και εχει υποστεί μη αντιστρεπτή βλάβη.........θέλει παρα πολυ χρόνο,οι δημόσιοι υπαλληλοι να ειναι δημόσιοι και οχι αυτό που είναι τωρα(λογω συντομίας δεν αναφέρω τι ειναι).Καλη η νεα συμφωνία ειναι μια αρχή αλλα έχω την αίσθηση οτι δεν προλαβαίνεις να κάνεις βήμα..εκτός εαν τα κλείσεις ολα και τα ξαναφτιάξεις!!!!!μπρρρρρρρρρ