“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

2 Ιανουαρίου 2012

Εγγυητής

Γράφει ο Κάρολος 
Διακινήθηκε προ ημερών οτι το ζήτημα της διαδοχής (που σε οποιοδήποτε κόμμα θα είχε κλείσει εδώ και ένα μήνα) και οι φιλοδοξίες των δελφίνων του ΠΑΣΟΚ καθίστανται πρόβλημα για την κυβέρνηση του κυρίου Παπαδήμου, προς την οποία προσέφερε πλέρια τη στήριξή του ο Πρόεδρος (ΓΑΠ).
Άρα το πρόβλημα δεν είναι το ΠΑΣΟΚ, που δε λύνει το πρόβλημα το οποίο ο Πρόεδρός του δημιουργεί, αλλά οι άλλοι, την ώρα που ο Πρόεδρος στηρίζει την Κυβέρνηση με τα καμώματά τους την υπονομεύουν.
Υπάρχει σχέδιο. Έχει τον κωδικό «Ο ΕΓΓΥΗΤΗΣ» και προβλέπει την παραμονή του ΓΑΠ στο ΠΑΣΟΚ. Το σχέδιο είναι συνεπές με το οικογενειακό δίκαιο. Όπως και με εκκρεμότητες εσωτερικού και κυρίως ...εξωτερικού τύπου. Τα σενάρια for the time being είναι να αγοράσει χρόνο, και βλέπουμε.
Το concept προβλέπει για την ώρα :
-          Ο Πρόεδρος έξω από το κάδρο.
-          Κινήσεις παρελκυστικές, δήθεν συλλογικές, δήθεν δημοκρατικές, αγωνίας και ευθύνης. Όπου ο Κιμ Ιλ Τζώρτζ τους καλεί όλους, διαβουλεύεται, καλεί όργανα και ανόργανα, συσκέπτεται, απομονώνεται στοχαστικά στους γνώριμους χώρους όπου το σώμα συναντά το πνεύμα.
-          Με το δούλεμα θέλει να εκνευρίσει τους δελφίνους, που δεν θένε και πολύ.... Νέοι, άπειροι και βιαστικοί φουντώνουν εύκολα. Ιδιαίτερα η ...κοπέλα, και ας μη το δείχνει, έχει σχέδιο. Αφού βάλει τους άλλους να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά θα κάνει την κίνηση.
-          Το concept «ΕΓΓΥΗΤΗΣ» προβλέπει τη διαμόρφωση κλίματος ότι : «Αυτός δεν υπολογίζει τίποτα». «Τα δίνει όλα». «Όλοι οι άλλοι σκέφτονται μόνο την καρέκλα». «Τα ίδια έκαναν όταν αυτός πάλευε». «Τι μπορούσε να κάνει με όλους αυτούς ;». «Ήταν μόνος όπως και τώρα». «Είναι ο μόνος πρωθυπουργός που έφυγε οικειοθελώς».
-          Στο τέλος θα δείξει κατανόηση για τις θεμιτές φιλοδοξίες που όμως απειλούν την ενότητα. Δεν θα αρνηθεί την ευθύνη, την πρόκληση, την ιστορία. Θα ανταποκριθεί. Θα ΕΓΓΥΗΘΕΙ.
-          Εκείνη τη στιγμή θα σπεύσουν οι εφεδρείες της νομιμοποιημένης «αριστερής αντιπολίτευσης», των βαθειών προεδρικών του βαθέως ΠΑΣΟΚ του Γιώργου να βάλουν πλάτη.
Βέβαια, μας προβληματίζει η λογική όσων δηλώνουν παρόντες που θάταν καλό εκτός από την παρουσία να δηλώνουν και πολιτική, αλλά ας το αφήσουμε αυτό προς ώρας. Το πιο πάνω σενάριο του Εγγυητή δεν αποκλείει και συνεγγυητή ή συνδιαχειριστή, μάλλον το περιέχει.2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εντέλη Γιάννης κερνά και Γιάννης το ένα μέρος πίνη και το άλλο ... χύνη! Η ερωτοαπαντήσεις είναι μια εύκολη μεθοδολογία αποφυγής της δυδκολίας των ποιλικών πραγμάτων, κοινώς στρουθωκαμηλισμός! Πάντοτε ότι δηλώσεις ... είσαι, τώρα τελευταία είναι πολύ μόδα να δηλώνεις Αριστερός και να το παίζεις και ... Αριστερός, αυτό το "ΜΟΔΙΣΤΙΚΟ" το έπιασε και ο Καρατζαφέρογλου πριν χρόνια (έχω στο γραφείο μου τον ... ΤΣΕ!!), αλλά πέρα από όλες αυτές της αρλούμπες, ΕΜΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΑΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΑΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΨΟΥΜΑΙ ΟΛΟ ΤΟ "ΧΡΕΟΣ" ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΙΜΑΤΗΡΟ ΠΕΛΕΚΥ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ !!! ΒΑΖΟΥΜΑΙ ΔΥΣΚΟΛΑ, ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΑΙ !! Διότι η "επιστροφή" στην δραχμή σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο πέρα από την ΟΛΟΣΧΕΡΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, θα παρατηρηθούν πολλά φαινόμενα ομού καννιβαλισμού! Εξάλλου όποιος ζητά επιστροφή στην δραχμή, δεν γνωρίζει το άλλο μέγεθος της ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ που εκκινά! Και τελείως συμπτωματικά βλέπουμαι "συμμαχίες" Πολτπολτιανών (ΛΑΟΣ ;;;-ΚΑΜΠΟΤΖΗ) και Αγράμματων Ακροδεξιών Φασιστοειδών!! Αυτό που λείπει σήμερα στην Χώρα μας είναι η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ! Αλλά άμα χαθείς μέσα στα τζατζίκια στους ταραμάδες και στους λουλάδες, λίγο δύσκολα είναι να κατανοήση κανείς το πλέγμα, το ΔΙΧΤΥ, όπως λέει και ο Γκάτσιος !!
---------------------------------
Συνειδοποιήσαται το αποτέλεσμα της επιστροφής στην δραχμή, έστω και με ολότελη διαγραφή εν κοινή συνενέση του λεγώμενου "χρέους"; Η διαφορά της επιστήμης σε όλους τους τομείς, με τους εποχιακούς τσαρλατάνους, γενικά με τους πληρωμένους ή αφελείς ή πολιτικούς καιροσκόπους "προβοκάτωρες", διαφέρουν ως προς την επιστημονική γνώση του αντικειμένου, οι επιστημόνες ξέρουν και γνωρίζουν το αποτέλεσμα με μαθηματική ακρίβεια και ιδιαίτερα τα κοινωνικοοικονομικά! Αλλά στην Ελλάδα υπάρχουν επιστήμονες; Αυτό είναι το ουσιαστικό ερώτημα, επιστήμονες με εθνική διάσταση και στην πολιτική! Σκεφτείται γιατί αποκαλούμαι μια άλλη μορφή ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ, την επιστροφή στην δραχμή έστω και με ολική διαγραφή του "χρέους"!! Η έλλειψη πατριωτικής επιστημονικής οικονομικής πολιτικής, καταντά πολλούς άν όχι όλους, μπαλάκι τέννις των κοινωνικών εξελίξεων! Και ξαφνικά θα βρεθούν δίπλα-δίπλα με φασιστοειδή στοιχεία, όπως το αυτοαποκαλούμενο "πατριωτικό" ΠΑΣΟΚ μαζί με τον Κύριο που προτείνει της Ελληνίδες μητέρες να σπρώχνουν τα παιδια τους για .... χάδια στους .."που ασκούνται βρίζοντας ξένοι φαντάροι"!!! (αλλά οι πατεράδες τι κάνουν δεν μας είπε!!!). Θα βρεθούν δίπλα σαυτά τα στοιχεία της ΕΘΝΙΚΟΦΡΟΣΥΝΗΣ που κατέστρεψαν την Ελλάδα και τον Ελληνικό λαό, θα βρεθούν δίπλα στους Εφιάλτες, Προδότες, Ανθέλληνες!! Θα βρεθούν δίπλα στους ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ! Εκεί και αυτό θα είναι το αποτέλεσμα! Αυτό θέλεται;;

Fabian είπε...

Ξέσπασμα και αυτό!!!