“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

3 Φεβρουαρίου 2012

Η πλειστάκις απατηθείσα πλειοψηφία

Γράφει ο Creedence

 Πως την πατάμε έτσι (και μάλιστα κατ’ εξακολούθηση,) εμείς η πλειοψηφία ? Και το χειρότερο, δεν βάζουμε μυαλό.
Το 2004 μας σαγήνευσε ο πρώτος απόγονος. Και τον ψηφίσαμε διότι «είχε έρθει η ώρα του Καραμανλή». Μετά τον ξαναψηφίσαμε διότι, εδώ που τα λέμε, δεν μας χάλασε χατίρι. Να προσλήψεις, να αυξήσεις, ζωή χαρισάμενη. Όχι, θα ακούγαμε αυτούς που έλεγαν ότι η χώρα θα χρεοκοπήσει.
Το 2007, φροντίσαμε να μη χάσει την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ  ο Γιώργος ο αλλαξεταόλας. Για να μην πέσει το κόμμα στα χέρια των συμφερόντων. Και δικαιωθήκαμε. Ο Γιώργος κατατρόπωσε τα συμφέροντα και το 2009 τον ψηφίσαμε πανηγυρικά ,γιατί λεφτά υπήρχαν και αφού υπήρχαν θα μας τα μοίραζε.
Το 2010 πανηγυρίσαμε γιατί ήρθε το μνημόνιο και σωθήκαμε. Πιστέψαμε τον Γιώργο και τους λοιπούς του «Τιτανικού», ότι θα ήταν υπόθεση για 1-2 χρόνια και μετά θα ήμασταν όπως παλιά. Μετά ξαναπανηγυρίσαμε στο μεσοπρόθεσμο, γιατί ξανασωθήκαμε. Άλλωστε μας διαβεβαίωνε, εκτός από τον ΓΑΠ, και ο Ευάγγελος που επιστρατεύθηκε για τη σωτηρία μας.
Τώρα είμαστε έτοιμοι να πανηγυρίσουμε και πάλι. Γιατί θα γίνει το PSI και θα σωθούμε για τρίτη φορά. Το λένε ο ΓΑΠ, ο Ευάγγελος αλλά και ο Παπαδήμος ( αφήστε που το πιστεύει και ο Καρατζαφέρης, άρα  δεν μπορεί όλοι οι ανωτέρω να έχουν άδικο).
Ασφαλώς πρέπει να δεχτούμε όλα όσα λέει η τρόικα και οι λοιποί δανειστές. Ποιοι είμαστε εμείς (οι διεφθαρμένοι και πελατειακοί  κατά ΓΑΠ τον αποχωρούντα), που θα ορθώσουμε ανάστημα? Άλλωστε διάφοροι έγκριτοι αναλυτές στα media θα φροντίσουν να μας αναλύσουν πόσο αδύναμοι είμαστε να διαπραγματευτούμε οτιδήποτε και πόσο καλό θα μα ς κάνει να πληρώσουμε περισσότερους φόρους και να φτωχύνουμε περαιτέρω. Διότι αν φτωχύνεις, μετά θα ευημερήσεις και αν μείνεις άνεργος μετά θα βρεις πιο εύκολα δουλειά, σύμφωνα με τις δοξασίες Τόμσεν, ΓΑΠ, Ευαγγέλου του σωτήρος,  Ανδρέα του θυσιαζόμενου και λοιπών υποστηρικτών της «ευελφάλειας»
Α, να μην το ξεχάσω. Βεβαίως πρέπει να παραμείνει η κυβέρνηση Παπαδήμου. Εις το διηνεκές, ει δυνατόν. Εκλογές και λοιπές ενοχλητικές λεπτομέρειες δεν χρειάζονται. Διότι προέχει η «σωτηρία της χώρας».
Τι ? Δεν θα σωθείτε εσείς? Ε, μην είμεθα και πλεονέκτες….

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
christof vasiliadis είπε...

ένα ακόμη εξαιρετικό άρθρο