“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

9 Φεβρουαρίου 2012

Όπισθεν ολοταχώς, προς τη βαλκανική Ελλάδα

Γράφει ο Creedence

 Η συμφωνία των τριών κομμάτων με τις απαιτήσεις των δανειστών ανοίγει το δρόμο για την έξοδό μας από το ευρώ, ενώ γυρίζει τη χώρα και την κοινωνία στα Βαλκάνια.  Μοιάζει σαν να πληρώνουμε πολεμικές αποζημιώσεις. 
Η συμφωνία είναι βγαλμένη από τα πιο τολμηρά όνειρα των ακραίων νεοφιλελεύθερων του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής δεξιάς.
Θα πλημμυρίσουν, βέβαια, τα media από «νουνεχείς». Θα αποθεωθούν οι «υπεύθυνοι πολιτικοί».
Η ιστορία είναι γεμάτη από «δεν γίνεται διαφορετικά», αλλά γράφτηκε πάντα από όσους επέμεναν ότι «και όμως γυρίζει».
Τι κρίμα για το ΠΑΣΟΚ του απερχόμενου, αλλά και του επερχόμενου. Ποιος θα φανταζόταν ότι ένα τμήμα της δημοκρατικής παράταξης θα οδηγούσε τη χώρα στη μεγαλύτερη ήττα και παράδοση άνευ όρων, χωρίς να έχει ηττηθεί σε πόλεμο.
Ποιος θα φανταζόταν ότι πολιτικοί της δημοκρατικής παράταξης θα νομοθετούσαν την αμοιβή των συμπολιτών τους στα βαλκανικά επίπεδα και την κατάργηση του κοινωνικού κράτους?
Ποιος θα φανταζόταν ότι το καταστροφικό πέρασμα του κ. Παπανδρέου, θα έβρισκε «άξιους» μιμητές?
Η ΝΔ επανέρχεται στον φυσικό της χώρο. Ταυτίζεται με τα κοινωνικά συμφέροντα που «οφείλει» να εκπροσωπεί και ενταφιάζει την καρικατούρα της «λαϊκής δεξιάς». Ο «αγέρωχος» αρχηγός της συμφώνησε με όσα κατήγγειλε επί διετία, δοξάζοντας την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος
Η εφαρμογή της συμφωνίας, που υποτίθεται διασφαλίζει το ευρωπαϊκό μας μέλλον θα οδηγήσει την Ελλάδα έξω από την ευρωζώνη. Σε κάποια από τις επόμενες δόσεις είναι πολύ πιθανό να βρεθούμε μπροστά στο δίλημμα: αν θέλετε τη δόση, πρέπει να αποχωρήσετε από το ευρώ.
Ποιοί συμφωνούν και δεσμεύουν τη χώρα? Ο κ. Παπαδήμος, πρωθυπουργός που δεν έχει εκλεγεί. Ο κ. Παπανδρέου, αρχηγός του ΠΑΣΟΚ υπό προθεσμία, με κοινοβουλευτική πλειοψηφία του «λεφτά υπάρχουν», σε πλήρη αναντιστοιχία με το εκλογικό σώμα. Ο κ. Σαμαράς με την κοινοβουλευτική δύναμη που έλαβε ο προκάτοχός του με άλλη πολιτική πλατφόρμα και ο κ. Καρατζαφέρης που ουδείς Έλληνας πολίτης τον εξουσιοδότησε να κυβερνήσει.
Τυπικά, η συνταγματική τάξη τηρείται. Η πολιτική νομιμοποίηση όμως απουσιάζει . Η χώρα υπογράφει μια υψίστης σημασίας συμφωνία, χωρίς να κληθούν οι πολίτες να δώσουν τη συγκατάθεσή τους.
Υπεύθυνη στάση, είναι σήμερα η άρνηση. Η συμφωνία δεν πρέπει να ψηφιστεί. Η χώρα να οδηγηθεί άμεσα σε εκλογές και με νέους πολιτικούς συσχετισμούς να διαπραγματευτεί εκ νέου. Μπορούμε ακόμα να πιέσουμε τους δανειστές. Μετά την εφαρμογή του νέου προγράμματος, θα βρεθούμε σε απελπιστική θέση, με πλήρη αδυναμία διαπραγμάτευσης.
Έχει ρίσκο αυτή η πρόταση? Ασφαλώς. Η άλλη όμως εκδοχή, όσα θα συμβούν στη χώρα κατά την εφαρμογή της συμφωνίας , έχει βέβαιο αποτέλεσμα. Την καταστροφή, την εξαθλίωση και εν τέλει τη χρεοκοπία.


5 σχόλια:

ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΣ είπε...

Αυτή η Βουλή δεν νομιμοποιείται να παίρνει αποφάσεις που θα καθορίσουν την πορεία της χώρας για τα επόμενα 30 χρόνια και πάνω. Η κοινοβουλευτική πλειοψηφία του ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν έχει τη νομομοποίηση της λαϊκής βάσης που την εξέλεξε.Δεν μιλώ για τη Ν.Δ.που θριαμβολογεί στα αποκαϊδια κατακτήσεων εκατονταετίας και πάνω του εργατικού κινήματος, ούτε φυσικά για τα φασιστοειδή παντός είδους του πατριδοκάπηλου Καρατζαφέρη. Μιλώ για τους "συντρόφους" μου μέχρι χτες, που προσπαθούν απεγνωσμένα να διασωθούν από τη "σφαγή" στις επερχόμενες εκλογές, καταγγέλοντας όλους τους άλλους λες και χωρίς καμία αυτοκριτική διάθεση για όσα συνέβησαν τα τελευταία 2 χρόνια. Επιτέλους! αν σας έχει μείνει λίγο φιλότιμο(?) ο μόνος δρόμος είναι η παραίτηση και οι εκλογές. Δεν εκφράζουν παρα μόνον τους εαυτούς τους, ας το καταλάβουν επιτέλους κι ας χαθούν από προσώπου γης, αρκετά μας "έσωσαν"...

σκώληξ ο χαμερπής είπε...

δεν ξέρω για σας ,σύντροφοι ανανήψαντες πασόκοι , όμως εγώ εδώ και καιρό , γυαλίζω καθημερινά την καραμπίνα μου.. και , όποιον πάρει ο χάρος !! κυριολεκτικά και μεταφορικά ...

(@ελπιδοφόρος
η παραπάνω παρέμβασή σου θα είχε ουσιώδες νόημα αν γινόταν κανα δυο χρόνια πριν , όταν ψηφίζονταν το πρώτο μνημόνιο , κατά παράβαση κάθε έννοιας συνταγματικής και κοινοβουλευτικής νομιμότητας ...όταν κάποιοι γραφικοί τύποι όπως εγώ είχαμε ανεβεί στα κεραμίδια και πετάγαμε πέτρες στα κεφάλια των πασόκων , και όχι μόνο ...

σήμερα ηχεί ως κακοφωνία παράταιρη η οργισμένη αντίδρασή σου ....

Βέβαια , ακόμη κι έτσι καλοδεχούμενη .. πες μας όμως , τι προτίθεσαι να κάνεις στο εξής και κυρίως , τι προτίθεσαι να χάσεις για να δώσεις στα προδοτικά σκυλιά αυτό που τους αξίζει ?? περιμένω εναγωνίως την απάντησή σου κι όλων των συναγωνιστών πασόκων του μπλογκ επίσης ... ελπίζω να είστε σαφείς ... τα τελευταία φύλλα συκής του πολιτικού συστήματος έχουν άλλωστε πέσει προ πολλού .. και την Κυριακή σαφώς θα ψηφιστεί το νέο έκτρωμα από την πλειονότητα των κυβερνητικών νενέκων κι ασπόνδυλων ...

Εσύ όμως Ελπιδοφόρε και οι λοιποί συνμπλογκίτες τι ακριβώς θα κάνετε επί του πρακτέου από τη Δευτέρα ??

Ρούντι Βιβάλτι είπε...

...εγώ πάντως απο Δευτέρα θα πάω χωριό. Εκει έχω ξυλά να καίω και θα ζεσταθώ. Μέχρι να στείλει ο Τσάβες το πετρέλαιο δεν γυρνάω. Εκτός αν ο Τσίπρας με το άλλο το φτωχαδάκι τον Αλαβάνο ξεκινήσουν την επανάσταση. Τότε θα γυρίσω αμέσως να τεθώ υπο τις οδηγίες του κομαντάτα Νταβανέλου.

Ανώνυμος είπε...

@ Ρούντι ούτε καυσόξυλα δεν θα βρίσκεις και η Παπαρήγα θα σου πάρει και το σπίτι.

Ανώνυμος είπε...

Μόνο τις αλυσίδες μας! τι άλλο μας έχει μείνει πλέον για να χάσουμε σκώληκα κι εμένα κι εσένα και σε όλους όσους παρά τις διαφωνίες μας αγαπάμε τη χώρα μας.