“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

29 Φεβρουαρίου 2012

ΑΝΟΧΥΡΩΤΗ ΧΩΡΑ

 Του Βασίλη Κόκκα
Χειρουργού Οδοντίατρου

Ο φόβος,
όνομα ουσιαστικόν,
στην αρχή ενικός αριθμός
και μετά πληθυντικός:
οι φόβοι.
Οι φόβοι
για όλα από εδώ και πέρα.
Κική Δημουλά

Ελλάδα καταχρεωμένη. Πολιτικό σύστημα χρεοκοπημένο. Θεσμοί αναξιόπιστοι. Κοινωνία που πελαγοδρομεί ανάμεσα σε κρίση αμεριμνησίας και βαθιά ανησυχία. Η χώρα κινδυνεύει να γίνει κομμάτια και θρύψαλα…
Έχουμε δύσκολα μπροστά μας. Θα φάμε γερές θάλασσες… Χρειαζόμαστε επειγόντως αυτοσυνειδησία που προϋποθέτει έναν ανελέητο αυτοέλεγχο και μία κριτική ματιά που δεν χαρίζεται σε κανέναν και σε τίποτε!
Η πληγωμένη Ελλάδα δε γιατρεύεται με το να κρύβει με σεμνότητα ή αναισχυντία της πληγές της. Καταντήσαμε καρπαζοεισπράχτορες και delivery boys…
Φθάσαμε εδώ… Δεν πρόκειται για φυσικό φαινόμενο! Ήταν μια διαδρομή… Μια τρελή πορεία παρασιτικού καταναλωτισμού και ενός «επαίσχυντου κοινωνικού συμβόλαιου» που συνομολόγησαν τα μεγάλα κόμματα εξουσίας με ένα πλαδαρό κοινωνικό σώμα που διαπαιδαγωγήθηκε να τρώει τις σάρκες του, συχνότατα και τα περιττώματα του… Το φυτίλι της βόμβας της ήσσονος προσπάθειας, του λαϊκού καρκατσουλιού και της πλήρους ασυδοσίας μεγάλου μέρους της επιχειρηματικής τάξης, έκαιγε για πολύ καιρό…
Βρεθήκαμε στις «μέρες της αρμύρας», στη δίνη της μεγάλης κρίσης για όλη την Ευρώπη, όχι μόνον πλήρως απαράσκευοι και απροετοίμαστοι αλλά κυριολεκτικά βυθισμένοι σε χειμερία νάρκη, χορτασμένοι από ισχυρές δόσεις εθνικής αυταρέσκειας και ψευδαισθήσεων…
Η πλειονότητα του πολιτικού προσωπικού της χώρας, όλες αυτές οι μετριότητες, υπομετριότητες και ανθυπομετριότητες που συναπαρτίζουν τον Ελληνικό πολιτικό και παραπολιτικό κόσμο, όλοι αυτοί που σήμερα κουνάνε το δάχτυλο στην κοινωνία, επί χρόνια τηρούσαν αιδήμονα σιωπή, έκαμαν πως δεν έβλεπαν, δεν ήξεραν, δεν άκουγαν, δεν αισθάνονταν ότι πλησιάζει η ώρα που «τα σαρώνει και μας σαρώνει / και θεατρίνους και θεατρώνη»…
Όμως, σε μία εθνική πανωλεθρία, δεν υπάρχουν ΑΘΩΟΙ! Αναμφίβολα, οι μεγάλες ευθύνες ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ και τη Ν. Δ. που «οργάνωσαν δημοκρατικά!!!» τη διανομή «ξένου χρήματος» και εξασφάλισαν τη μακρόχρονη ιδεολογική συναίνεση της κοινωνίας σε μία πορεία η οποία οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια στο γκρεμό!
Δε φταίνε όμως μόνο αυτοί. Φταίνε και αυτοί που αποτελούν τους μόνιμους τροφοδότες της κοινωνικής πλειοδοσίας και της οικονομικής αμεριμνησίας. Εκείνοι που συντηρούν στην Ελληνική κοινωνία μια διαρκή ψευδαίσθηση ευκολίας και αφασίας... Σε κάθε περίπτωση Αριστερά δε σημαίνει ότι στηρίζεις αυτόν που «κάθεται» και περιμένει να τα κάνουν όλα οι άλλοι… Αριστερά δεν μπορεί να σημαίνει ότι ταυτίζεσαι με το μοντέλο του νεοέλληνα ραγιά που μπροστά στη δική του εξυπηρέτηση είναι έτοιμος να καταπατήσει κάθε έννοια δικαιοσύνης, αξιοκρατίας, ισονομίας!
Δυστυχώς ενώ κινδυνεύουμε να γυρίσουμε στην εποχή του λύχνου και της ασετιλίνης, δε διακρίνεται πουθενά στο πολιτικό σύστημα της χώρας ένα αίσθημα ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ, περισσεύει η υποκρισία και ο μεταμορφισμός που είναι συνώνυμα της αναξιοπιστίας και της παρακμής…
Είναι τραγελαφική η αγωνιώδης προσπάθεια αυτοσυντήρησης οικτρά αποτυχημένων ιστορικά, διευθυντικών ομάδων και προσώπων… Όλοι θέλουν «να μηδενίσουν το κοντέρ»… Όλοι δείχνουν έτοιμοι και πρόθυμοι για νέες «επανεκκινήσεις»…
Η αντιστροφή της λογικής και η κατάλυση της σε όλα τα κοινωνικά επίπεδα, φαίνεται ότι είναι πρώτιστο «καθήκον» εκείνων που μονοπωλούν το δημόσιο λόγο, εκείνων που ασκούν την εξουσία και των φερεφώνων τους.
Η αλήθεια είναι ότι οι ομάδες και τα πρόσωπα που ήταν εκφραστές και φορείς μιας τραγικά αποτυχημένης πολιτικής, δεν μπορούν να γίνουν εκφραστές του «ΝΕΟΥ» παρ’ όλες τις μεταλλάξεις τους.
Το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ. φέρουν ακεραία την ευθύνη για το ότι μας παρέδωσαν άνευ όρων στη φαυλότητα μιας πολιτικό – οικονομικής – δημοσιογραφικής ελίτ που λεηλάτησε τη χώρα, ενώ μας κολάκευε με παραμύθια περί «ισχυρής Ελλάδας» και «θωρακισμένης οικονομίας» και μας εξαγόραζε με δανεική ευημερία…
Δε δικαιούται κανείς από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. σήμερα, να κλαίνε πάνω από τις στάχτες της φωτιάς που αυτοί ανάψανε!!!
Για την απουσία κάθε στρατηγικής σκέψης, για την ανεπάρκεια και την ανικανότητα τους, για τον αμοραλισμό και την παταγώδη αποτυχία τους, για τα ανομήματα τους μπορεί να συγχωρηθούν μόνο από τον Θεό… Από εμάς ΠΟΤΕ ΠΙΑ!!!
Τα δύο μεγάλα κόμματα, αυτά τα κλειστά συστήματα εξουσίας δεν έχουν πλέον ΤΙΠΟΤΑ να προσφέρουν στην κοινωνία και τη χώρα. Αντίθετα, συνιστούν πηγές κακοδαιμονίας. Το να διατηρείται πεισματικά στην κορυφή, η ίδια πολιτική τάξη που οδήγησε την κοινωνία στη χρεοκοπία και την οικονομία στην κατάρρευση είναι ηθικά δυσάρεστο και πολιτικά προβληματικό.
Η συγκρότηση νέων πολιτικών σχημάτων στη σημερινή Ελλάδα δε συνιστά απλά αίτημα δημοκρατίας και ελευθερίας αλλά όρο επιβίωσης της κοινωνίας και του λαού μας.
Η σημερινή αδιέξοδη πορεία δε γίνεται να συνεχισθεί για πολύ ακόμα. Όσο θα αδυνατούν οι κυρίαρχοι θεσμοί να προτείνουν στην κοινωνία ένα συλλογικό όραμα και μια αξιόπιστη φερέγγυα πρόταση κινητοποίησης του παραγωγικού δυναμικού της χώρας, τόσο θα θεριεύει ο κίνδυνος η κρίση χρέους να εξελιχθεί σε εθνική καταστροφή…
Είμαστε ΑΝΟΧΥΡΩΤΗ ΧΩΡΑ! Δε μας λείπει μόνο το χρήμα, αλλά και το ηθικό. Η Ελλάδα μεταβάλλεται σταθερά σε χώρα με περιορισμένα κυριαρχικά δικαιώματα. Ο Ελληνικός λαός αντιμετωπίζει καθημερινά διλήμματα, αντικειμενικά τρομακτικά και ψυχολογικά αφόρητα… Η υπέρβαση των διλημμάτων, η ανατροπή των σημερινών δυσβάσταχτων συσχετισμών απαιτούν την εκτέλεση ενός ηράκλειου άθλου για τον οποίο το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ απλά δεν διαθέτουν τα κότσια.. Η ελληνική κοινωνία δε μπορεί άλλο να καμώνεται την «ωραία κοιμωμένη» και να συνεχίσει να χώνει το κεφάλι της στην άμμο..
ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΕΞΩ! Να εισπνεύσουμε το οξυγόνο νέων ιδεών, να εμπιστευθούμε φωνές - νησίδες λογικής και ευθυκρισίας, να αξιοποιήσουμε συγκροτημένα και νουνεχή μυαλά που αντέχουν να σηκώσουν στις πλάτες τους το βαρύ φορτίο ιστορικών ευθυνών.
ΝΑ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ! Με τη Γκραμσιανή απαισιοδοξία της λογικής και την αισιοδοξία της βουλήσεως. Ας γυρίσουμε οριστικά την πλάτη σε όλους αυτούς που ενορχηστρώνουν την πολιτική άπνοια, την πνευματική οξείδωση και την ιστορική αμνησία..
Όπως στρώνει καθένας, έτσι και κοιμάται… Ας συνειδητοποιήσουμε επιτέλους ότι τα δίκαια της Ελλάδας δεν συγκινούν κανέναν όσο συμπεριφερόμαστε ως ένας παρίας με διαρκώς απλωμένο το χέρι, κάποιος που ζει από δάνεια, επιδοτήσεις και προγράμματα στήριξης… Ας πούμε καθαρά ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να υπάρχει αύριο δεν είναι απλά η λογιστική ρύθμιση τους χρέους, αλλά η λύση του προβλήματος της εθνικής βιωσιμότητας σε παραγωγική βάση. Ας αρχίσουμε να σκεφτόμαστε πέρα και απέναντι από τις «αυτονόητες αλήθειες των ειδημόνων» και ας χαράξουμε ΕΜΕΙΣ τη μεγάλη ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ απέναντι στην κοροϊδία των μονόδρομων που με περίσσεια ευκολία μας πλασάρουν οι κάθε λογής πανηγυρτζήδες και καραγκιοζοπαίχτες του δημόσιου βίου που είχαν την αφέλεια ή το θράσος να καλωσορίσουν το θηρίο στο κλουβί με ξεφωνητά ενθουσιασμού!!!
Η Δημοκρατία, η ευημερούσα κοινωνία δεν δημιουργείται από το αόρατο χέρι της αγοράς ούτε από το «ιππικό» του Δ.Ν.Τ και της τρόικας, αλλά από πραγματικά χέρια… Η πραγματική Δημοκρατία ΚΑΤΑΚΤΑΤΑΙ, δεν χαρίζεται!!! Όχι με σκιαμαχίες, μάχες οπισθοφυλακής και γελοίες ρητορικές εξάρσεις, όχι παραμένοντας δέσμιοι των δικτύων συνενοχής και του παρασιτισμού, αλλά με εθνικό σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.
Ασφαλώς δε φταίμε όλοι το ίδιο και δε φταίμε όλοι για τα ίδια… Οι λαοί πετυχαίνουν, όταν καταφέρνουν η αλήθεια να ταυτισθεί με την κοινή λογική . ΠΑΣΟΚ και ΝΔ οδηγούν τη χώρα και τον Ελληνικό λαό σε συλλογική αναζήτηση της ιστορικής ευθανασίας… Είναι χρέος όλων να μην το επιτρέψουμε, να μην παρασυρθούμε, να αντισταθούμε. Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο τις πολιτικές offshore που κανοναρχούν τον τόπο και κατασπατάλησαν ανερυθρίαστα όχι μόνο δημόσιο χρήμα, αλλά και ιδέες, αρχές και αξίες…
Δεν οχυρωνόμαστε στις πικρίες μας, στη διάψευση των ελπίδων μας, στη βαθειά απογοήτευση..
Δεν κλεινόμαστε στο κάστρο της μοίρας μας..
Ας σταθούμε ΟΡΘΙΟΙ, με ψηλά το κεφάλι και τώρα στα δύσκολα. Ψάχνοντας τη σκέψη, το όραμα, την αγάπη, την ευγένεια, την καλλιέργεια, τις πυξίδες και τους οδοδείκτες που δείχνουν προς ένα πέρασμα, προς τη γεωγραφία της αληθινής ζωής…
Ψάχνοντας το απροσδόκητο γρασίδι που βλέπουμε κάποτε να ραγίζει το τσιμέντο…
                       

16 σχόλια:

δεσποινις είπε...

ακομα ενα εμπνευσμενο κειμενο που αναρτα το yperpasok. Μπραβο, γιατι τουλαχιστον πρεπει καποιοι απο εμας να μεινουν οχι μονο ρεαλιστες αλλα και αισιοδοξοι και με διαθεση να συνδραμουν σε καλυτερες μερες για τον τοπο. Γιατι προς το παρον επικρατει ο φοβος και η οργη.

σκώληξ ο χαμερπής είπε...

σωστός ο οδοντογιατρός!!ας ξεκινήσουμε λοιπόν βγάζοντας τα δόντια όλων όσοι ασέλγησαν επάνω στο κορμί της χώρας , κυριότατα των πασοκονεοδημοκρατών .. Αυτό αποτελεί την απαραίτητη προυπόθεση για να υπάρξει ελπίδα στο εξής ..

στόχος 1ος : το ήδη μετατραπέν σε απόκομμα επονείδιστο μπατσόκ να πέσει κάτω από το 5% στις επερχόμενες εκλογές ..
στόχος 2ος: ο επίδοξος μεσσήνιος επιβήτορας της εξουσίας και του έθνους να πάρει ποσοστά αντάξια της πάλαι ποτέ ΠΟΛ.ΑΝ. και να επιστρέψει έτσι σε διαρκή πολιτικό χειμώνα ..
στόχος 3ος: επειδή η αριστερά δεν χρειάζεται ιδιαίτερη βοήθεια για να τα κάνει σκ@τά , μπορεί θαυμάσια και μόνη της να διασπαστεί σε ακόμη 100 γκρουπούσκουλα , ας την αφήσουμε στο χάλι της..
κι ας αποφασίσουμε την αυτοοργάνωση από τα κάτω , ανα δεικνύοντας νέα , άφθαρτα πρόσωπα , και νέες πολιτικές δυνάμεις .
Αυτό θα αποτελέσει την αρχή αντιστροφής της διατεταγμένης πορείας προς την καταστροφή ..

και να μην ξεχάσω το τελευταίο και φαρμακερό: αφού επαναδιαταχθούν οι πολιτικές ισορροπίες τότε θα μιλήσει και η πραγματική δικαιοσύνη , όπως θα την εκφράσει αμεσοδημοκρατικά ο λαός , ενδεχομένως τότε θα στηθούν και αγχόνες για πολλούς από τους σημερινούς δικτατορίσκους που κουνάν απειλητικά το δάχτυλο στο λαό μέσα από την ασφάλεια του κυνοβουλίου τους ...

σας φαίνονται όλα αυτά ουτοπικά ?? τότε αφεθείτε στη μοιρολατρία , επιτρέποντας σε ανεπάγγελτους τζουτζέδες να αποφασίζουν για εσάς και να σας παίρνουν μέτρα ...

καλημέρα σας !!

σκώληξ ο χαμερπής είπε...

δείτε και στον παρακάτω σύνδεσμο μερικές πολύ ενδιαφέρουσες ιδέες , με τις οποίες προσωπικά συμφωνώ 100% , για το πως η σημερινή ανοχύρωτη χώρα , όπως λέει ο τίτλος του αρχικού αρθρου , μπορεί από προτεκτοράτο και πεδίο βολής φτηνό που υπήρξε ως τώρα να γίνει κάποτε οχυρωμένη και σοβαρή χώρα ...


http://www.zougla.gr/apopseis/article/eine-apolitos-dinati-i-antimetopisi-tou-komatos-tou-mnimoniou-tis-katastrofis

Ανώνυμος είπε...

Ρε "ΑΡΗανέ" χαμερπή, έχεις δουλέψει ποτέ??, γιατί για εισοδηματίας ή για δημόσιος υπάλληλος μου κάνεις με τέτοιες μπούρδες που γράφεις.
Και τι θα ταίζεις το λαό ρε όσο θα κάνεις αυτοοργάνωση και μέχρι να εκφραστείς "αμεσοδημοκρατικά" ρε γατί??
Τράβα ρε σε καμιά πλατεία με τους λοιπούς "αγνοούμενους¨ να απορείτε για το τι έγινε με την επανάσταση και ασε εμάς να σας ταίζουμε και να σας φτιάχνουμε τη δημοκρατία που γουστάρουμε... Μυρωδιές είσαστε ρε, και το ξέρετε, ίδιοι και χειρότεροι από αυτούς που βρίζεις και ψάχνεις να βρεις άλοθι.
Τουλάχιστον εγω είμαι συνυπεύθυνος με τα λαμόγια, γιατί εγω τα ψηφίζω, ενω εσυ είσαι ΠΟΥΘΕΝΑΣ...

ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΓΑΤΕ

σκώληξ ο χαμερπής είπε...

@ανώνυμος 11:22 μ.μ.

1ον: μην μπερδεύεις τα σκουλήκια με τους γάτους , παρόλο που κατά βάσει έχεις δίκιο .. είμαι πράγματι γάτος , όχι σκουλήκι , μολονότι μου αρέσει να υποδύομαι ρόλους ...
2ον: θα ηθελα να είμαι εισοδηματίας , αλλά φευ , είμαι μισθωτός και μάλιστα του ιδιωτικού τομέα , συνάμα κι ελευθεροεπαγγελματίας ... επίσης δεν μάσάω να τα παρατήσω όλα και να πάω και στο χωριό να φυτεύω μαρουλάκια και να βόσκω προβατάκια ...έχω ήδη έτοιμες εναλλακτικές προσωπικές εντός κι εκτός συνόρων ... έχω επίσης και καλογυαλισμένη καραμπίνα ...
3ον: όμως δεν θα κάνω τη χάρη σε πολλούς να φύγω πριν το παλέψω καιπριν επιδιώξω να τους δω όμορφα σφάγια κρεμασμένα στα τσιγκέλια ... προσωπική διαστροφή , αν θέλεις...ή για να λάβουν τα όνειρα εκδίκηση , που λέει κι ο ποιητής , αμφιβάλλω βέβαια αν γνωρίζεις άλλον ποιητή πέραν του Φοίβου ...

4ον:οι παπαρολογίες σου περί διατροφής του λαού μπορούν εύκολα να απαντηθούν , αν κάνεις τον κόπο να περιδιαβείς σχετικές ιστοσελίδες , όπου εγκυροι οικονομολόγοι , όχι αργυρώνητα πετσάφια - παπαγαλάκια των κυρίων τους , μπορούν να σου εξηγήσουν με λεπτομέρειες πως μπορούν να αντιμετωπιστούν συγκεκριμένα κι επείγοντα ζητήματα...
Μπορείς όμως να μας εξηγήσεις πειστικά πώς θα τραφεί στο εξής ο λαός , αν εφαρμοστούν τα συγκεκριμένα μέτρα που επαγγέλλονται τα λαμόγια που ψήφισες όπως κι εκείνα που θα έρθουν τον Ιούνη ??ή μήπως οι αριθμητικές σου γνώσεις σταματούν στην τρίτη δημοτικού ?? με κόστος ζωής Λονδίνου , με ενοίκιο χαλαρά στα 300 ευρά μίνιμουμ , με τιμή βενζίνης στα 2 ευρά κ.λπ. θεωρείς ανόητε ότι στο τέλος του μήνα θα σου έχει μείνει δίφραγκο για στραγάλια ?? Αν ναι , αντί να ονειδίζεις εμένα , φρόντισε καλύτερα να το τεκμηριώσεις για να γίνεις στοιχειωδώς πιστευτός στα τυχόν βλήτα που μπορεί να σε ακούσουν ..

5ον: το ότι είσαι συνυπεύθυνος με τα λαμόγια που ψήφισες είναι γεγονός , επίσης εύλογο συμπέρασμα είναι το ότι αφού επιμένεις να στηρίζεις λαμόγια , είσαι και εσύ λαμόγιο κρατικοδίαιτο ή wannabe ...όπως και να'χει σε έχουμε χεσμένο και θα μας βρεις μπροστά σου σύντομα , με ελάχιστη ευγένεια απέναντι σου όπως και στο συνάφι σου ...

6ον: δεν είμαι ο πουθενάς , είμαι ο κανένας που μαζί με εκατομμύρια άλλους θα αποτελέσει την κόλαση των βεβαιοτήτων της λαμογιάς σου στο αμέσως προσεχές διάστημα ...

σκώληξ ο χαμερπής είπε...

κι ένα γλαφυρό αφήγημα για να χαλαρώσουμε λίγο :

" 3/02/2012 09:30:00 μμ | Posted by Oneironaut |
3
Πρέπει να’ σαι λέρα για να κυβερνάς γαλέρα

Πρέπει να’ σαι λέρα για να κυβερνάς γαλέρα

Το φοινικικό εμπορικό πλοίο αποτελεί συνεταιριστική επιχείρηση(*). Μόνο που ο πονηρός καπετάνιος έχει συνάψει συμβόλαιο με ψιλά γράμματα, καθιστώντας τους “συνεταίρους” του, μόνιμους κωπηλάτες της γαλέρας του. Κάτι σαν τον Ευρωπαϊκό Συνεταιρισμό που αυτοαποκαλείται “Ευρώπη των Λαών”. Ή σαν να λέμε “λαϊκή κυριαρχία” στην Ελλάδα της Μεταπολίτευσης.

Δεν υπήρξε ποτέ ιστορικό προηγούμενο όπου μία χώρα κατάφερε να αντιμετωπίσει με επιτυχία μία οποιαδήποτε κρίση, είτε πόλεμος λέγεται αυτή, είτε οικονομική ή ακόμη και φυσική καταστροφή, χωρίς την αυτόβουλη συμμετοχή του υποκειμένου που λέγεται κοινωνία. Δεν υπήρξε πόλεμος που να κερδήθηκε από σκλάβους και καμία δικτατορία του τρόμου δεν πήγε μακριά.


Στην ελληνική γαλέρα βιώνουμε την εξής τριπλέτα καταστροφής, ανεξαρτήτως οικονομικού συστήματος:

1. Αναξιόπιστη κυβέρνηση, που στηρίζεται σε ένα κόμμα το οποίο εξαπάτησε προεκλογικά τους ψηφοφόρους του και συνέχισε να κυβερνά στηριγμένη στην απάτη. Ένα αναξιόπιστο μοντέλο που κληροδοτήθηκε και στο διάδοχο, δοτό, σχήμα Παπαδήμου.

2. Αποσαθρωμένους κοινωνικούς δεσμούς. Δεν υφίσταται καν κοινωνία, παρά μία αποσυντονισμένη οχλαγωγία ομάδων που τελούν υπό τρομοκρατία, συκοφαντία και ανασφάλεια. Όσοι το βουλώνουν μη χάσουν τη δουλίτσα τους είναι ήδη τρομοκρατημένοι και άβουλοι. Για τους υπόλοιπους, που δεν έχουν τίποτε να χάσουν, φροντίζει η επίσημη και ανεπίσημη κρατική τρομοκρατία. Το μόνο κοινό δεδομένο για τα λαϊκά στρώματα: είναι όλοι κωπηλάτες.

3. Ανυπαρξία σχεδίου αναδιάρθρωσης τόσο της οικονομίας όσο και της παραγωγής. Αντ’ αυτού προτιμήθηκε η τυφλή υποταγή σε χιλιοδιατυπωμένα νεοφιλελεύθερα μοντέλα πτωχοποίησης, ανισοτήτων και κοινωνικής εξουθένωσης

Πρέπει να’ σαι λέρα για να κυβερνάς γαλέρα


Οι πιθανότητες επιτυχίας τείνουν στο μηδέν. Κι όταν λέω επιτυχία δεν εννοώ την ανάκαμψη του εμπορικού ισοζυγίου, ή την επιστροφή του δείκτη ανάπτυξης σε θετικό πρόσημο. Δεν είναι το εμπόρευμα το πιο πολύτιμο αγαθό, αλλά η ζωή και ο άνθρωπος. Κάτι που τα τραπεζικά ρομπότ και ο συρφετός που τα ακολουθεί αγνοούν επιδεικτικά.

Και οράματα θα σας χτίσουμε

«Κερδίσαμε χρόνο» φωνάζουν τα μνημονιακά φερέφωνα. «Είναι η τελευταία ευκαιρία» επαναλαμβάνουν για νιοστή φορά, ωσάν τις ξανθιές από το γνωστό ανέκδοτο. Έχετε την κοινωνία απέναντι αγαπητοί. Κι αυτό δεν αλλάζει με κανένα μνημόνιο, κανένα νομοθέτημα και καμία άνωθεν εντολή. Εξαπατήσατε, συκοφαντήσατε, τρομοκρατήσατε, αδιαφορήσατε, απαγορέψατε, επιβάλατε. Και τώρα τολμάτε να μιλάτε για συλλογική προσπάθεια ανάκαμψης. Αμ δε…

σκώληξ ο χαμερπής είπε...

... (η συνέχεια και το τέλος)

" ...Πριν από κανένα χρόνο, όταν ο Γιώργος Παπανδρέου μπορούσε ακόμη να πουλάει την ταμπέλα του οραματιστή, σε μία χούφτα εκσυγχρονιστικά χάπατα, είχε μιλήσει για “αφήγημα” (σ.σ. και τα χάπατα πολύ χάρηκαν για την τόσο εύηχη μαρκετινίστικη μπαλαφάρα). Στο πολιτικό σύστημα που λειτουργεί σαν συνοικιακή εταιρεία επικοινωνίας, η επαφή με τη λαϊκή βάση περιορίστηκε σε μία σειρά επαρχιακού τύπου διαφημιστικά μότο. Είκοσι προτάσεις, δέκα λέξεις, μηδέν νόημα. Υπήρξε τόσο αποτυχημένη η επιχείρηση “συμμετοχική δημοκρατία” που έχασε ακόμη και την επαφή με το ίδιο το ερασιτεχνικό της μάρκετινγκ. Πράγματι χρειαζόταν αφήγημα, προκειμένου να παρατείνει την εξαπάτηση των ιθαγενών και να τους κάνει συμμέτοχους στην αυτοκατατροφή τους. Αλλά ούτε καν γι’ αυτό δεν υπήρξε ικανό το πολιτικό σύστημα. Ούτε για ένα όραμα σε μορφή μακέτας που θα λειτουργούσε σαν τις χάντρες για τους ιθαγενείς της Αμερικής.

Και αδιάβαστοι και αγράμματοι

Τι έμεινε από όλο αυτό το σούργελο; Δέκα πληρωμένα παπαγαλάκια της μιντιακής διαπλοκής και άλλοι τόσοι αγράμματοι, ανιστόρητοι και ανόητοι οπαδοί. Ελεϊνά φερέφωνα μίας αποτυχημένης επικοινωνιακής καμπάνιας που αναμασούν τις ίδιες δέκα λέξεις σαν τα ρομπότ, στα πρότυπα της ρομποτικής φιγούρας του Λουκά Παπαδήμου.

Αρνούμενοι ακόμη και να αναγνώσουν το νέο μνημόνιο, είναι αναγκασμένοι να καταφεύγουν σε ευχολόγια και εύπεπτους -πλην βλακώδεις- διαχωρισμούς: λαϊκιστές-μεταρρυθμιστές, προοδευτικοί-συντηρητικοί, ευρωπαϊστές-δραχμολάγνοι. Πίτουρα για τις κότες και όχι λέξεις από ανθρώπους.

Από όλα τα καταστροφικά που επέφερε αυτή η θεσμική ανοησία, εκείνο που πρέπει να προβληματίζει περισσότερο είναι η οριστική διάρρηξη των κοινωνικών δεσμών. Η μετατροπή της ημιπαράλυτης ελληνικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας στο μοντέλο διοίκησης της φοινικικής γαλέρας του Αστερίξ, δεν έχει κανένα μέλλον, επιπροσθέτως διότι Οβελίξ να αναλάβει τους πειρατές δεν υπάρχει. Οι κωπηλάτες άργησαν μεν, κατάλαβαν δε ότι όχι μόνο δεν είναι συνέταιροι στη γαλέρα, αλλά μόνιμοι δούλοι που κατάντησαν να διεκδικούν το δικαίωμα στο κουπί. Είτε είσαι φιλελεύθερος, είτε όχι, φίλε αναγνώστη, καταλαβαίνεις ότι θαύματα από τέτοιους κωπηλάτες δεν γίνονται. Και όσο ο καπετάνιος θεωρεί ότι το πιο πολύτιμο πράγμα στο καράβι είναι το εμπόρευμα, ούτε καν μέλλον δεν υφίσταται.

Εύχομαι, κάποια στιγμή στο σύντομο μέλλον, οι κωπηλάτες να καταφέρουν να συνεννοηθούν μεταξύ τους και να διεκδικήσουν και το πλοίο και το εμπόρευμα και το κουπί. Να κρεμάσουν στο πιο ψηλό κατάρτι τις λέρες που κυβερνάν γαλέρες.

Πηγή: Πρέπει να’ σαι λέρα για να κυβερνάς γαλέρα - RAMNOUSIA"

σκώληξ ο χαμερπής είπε...

και για να τελειώνουμε , καληνύχτα , καλό μήνα , καλή άνοιξη και καλή λευτεριά ... κι ένα τραγουδάκι αφιερωμένο εξαιρετικά σε όλους τους κρυφούς και φανερούς υπερπασόκους και τον προηγούμενο ανώνυμο με την ωραιότατη παρέμβασή .. έτσι για να ευθυμήσουμε ...ακούστε το προσεκτικά και στοχαστείτε στα διδάγματά του !! φιλάκια !!

http://www.youtube.com/watch?v=qViXJ2EqfjM

delinquents είπε...

Εχεις καταντησει βαρετος φιλε.

Helen Roth είπε...

Μέγα το κόμπλεξ του ερπετού.Για όλα έχει την ίδια απάντηση. Άπαξ Κνίτης...εφ΄άπαξ κνίτης.Να μην ασχοληθούμε άλλο μαζί του και οι διαχειριστές να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Ανώνυμος είπε...

και το καλαμπούρι είναι ότι
ο μπακαλόγατος -τρόφιμος του δημόσιου τομέα
μας το παίζει καταπιεσμένος εργαζόμενος του ιδιωτικό τομέα

σκώληξ ο χαμερπής είπε...

σας τσούζει μικρά μου ?? πάρτε ανάσα βαθιά , μόλις ξεκινάει το πανηγύρι , δείτε τι έπαθε σήμερα το μέχρι χθες φιλαράκι σας , η μοχθηρή νυφίτσα εκ Κοζάνης στη Θεσσαλονίκη ...

τα όργανα μόλις άρχισαν να παίζουν ...

σκώληξ ο χαμερπής είπε...

και το τραγικό για εσάς είναι πως θα σας κανιβαλίσουν πρώτοι οι μάζες των φτωχομπινέδων που εξέθρεψαν το πελατειακό και παρασιτικό πασοκοκράτος σας...και καθώς θα περνάει ο καιρός , συνεπικουρούμενο από την οργή που θα τρέφει η εξαθλίωση , θα καταστεί περίπου ιδιώνυμο αδίκημα τιμωρούμενο με αυθόρμητο λυντσάρισμα η ιδιότητα του νυν ή πρώην μπατσόκου της γειτονιάς στα μάτια του τρελαμένου από απόγνωση άνεργου και εξαθλιωμένου ... και δεν θα έχετε μέρος να κρυφτείτε μικρά μου πασοκάκια...

Σίμος είπε...

Ρε μανία με τον κανιβαλισμό. Το σκουληκάκι ειναι βέβαιον οτι πολύ μικρό το βάτεψαν. Έτσι εξηγειται και ο μισανθρωπισμός του. Ακόμα πονάει.

Ανώνυμος είπε...

@ Κοπρόγατο ΑΡΗανό

ΕΙΣΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑΣ ΡΕ!!

Ούτε για να φυτεύεις μαρούλια στο χωριό δεν κάνεις ρε...

σκώληξ ο αιλουροειδής είπε...

http://xilapetres.blogspot.com/2012/02/blog-post_3498.html