“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

7 Μαρτίου 2012

ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ - ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ


ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ -  ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ

Η ολοσχερής απουσία συστηματικού απολογισμού και έμπρακτης αυτοκριτικής του ΠΑΣΟΚ για τις επιζήμιες και καταστροφικές κυβερνητικές επιλογές της τελευταίας διετίας,   πιστοποιούν την άρνησή του να αποδεχθεί  τις αδυναμίες και τα λάθη που οδήγησαν τη χώρα και το λαό στην σημερινή τραγική κατάσταση

Η ευθύνη βαρύνει κυρίως τον κ. Παπανδρέου. Βαρύνει, όμως, και όλους όσοι από προσωπικές σκοπιμότητες, ιδιοτέλειες ή ματαιοδοξίες, σιώπησαν, ανέχθηκαν και στήριξαν την «άκρα του τάφου σιωπή».

Έγκαιρα επισημάναμε ότι το ΠΑΣΟΚ μετεβλήθη σε άδειο σακί. Πολιτικά, ιδεολογικά, οργανωτικά.

Ο ελάχιστος χρόνος που  υπήρχε για την πολιτική ανάκαμψη του ΠΑΣΟΚ σπαταλήθηκε σε ανούσιες, φαιδρές και ακραίας γελοιότητας δικαιολογίες, με προφανή σκοπό να διασωθούν κενές περιεχομένου προσωπικές πολιτικές σκοπιμότητες.

Συνιστά τραγικό πολιτικό γεγονός και μέγιστη ιστορική ατυχία, η επιβίωση της χώρας να εξαρτάται από τις κυβιστήσεις και την απεμπόληση ευθυνών των ηγεσιών του πολιτικού κόσμου.

Το ΠΑΣΟΚ καλείται, την ύστατη στιγμή, να επιλέξει την ηγεσία του. Πρόκειται για κορυφαία πολιτική πράξη με απουσία πολιτικού περιεχομένου. Οι δελφίνοι αρκετοί, οι ιδέες και οι προτάσεις σπανίζουν και ο αναγκαίος συνθετικός διάλογος στο περιθώριο και εξαφανισμένος. Τα μέλη του ΠΑΣΟΚ θα κληθούν να επιλέξουν ηγεσία χωρίς να συζητήσουν, να σχολιάσουν, να αντιπαρατεθούν, να συγκρίνουν, να απορρίψουν, να δεχθούν, να συνθέσουν ένα σχέδιο αναγέννησης της παράταξης που θα συμβάλει στην έξοδο από την καθολική κρίση που μαστίζει την πατρίδα.

Το μέγα ερώτημα της ανομολόγητης μετάλλαξής του ΠΑΣΟΚ, από σύγχρονο κόμμα, με ευρωπαϊκό προσανατολισμό , σε ουρά και άθυρμα κυνικών και ατελέσφορων νεοφιλελεύθερων επιλογών, μένει μετέωρο και αναπάντητο.

Δεν θα συμμετάσχουμε στη διαδικασία επιλογής του νέου Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ούτε βέβαια στη συνδιάσκεψη.

H επιλογή μας αυτή συνοδεύεται από οδύνη και λύπη, αλλά την ενδυναμώνει η ισχυρή βούληση να εργασθούμε για την υγιή ανασύνθεση της παράταξης, για μια ΝΕΑ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ.

Δεν επιθυμούμε τον συγχρωτισμό με όψιμους πολιτικούς μεταμορφιστές, χθεσινούς οσφυοκάμπτες και σημερινούς αδέκαστους ελεύθερους σκοπευτές. Ούτε με αδιάβαστους, με ολίγον μελετηρούς και με τους στυλοβάτες της πλέον αυταρχικής και πολιτικά νεκρής περιόδου που γνώρισε το ΠΑΣΟΚ,  κατηγορίες που ενδημούν στα ηγετικά κλιμάκια του κινήματος.

Άλλωστε το εγχείρημα γρήγορα θα κριθεί ατελέσφορο και αλυσιτελές. Η αποτυχία του πιθανόν να συμπαρασύρει άξια και ικανά πρόσωπα που αποδέχονται να επαναλαμβάνουν τα ίδια λάθη παρά τα σκληρά διδάγματα που υπέστησαν.

Η δημοκρατική παράταξη υπάρχει. Την  αποδέχονται χιλιάδες πολιτών που επιλέγουν σήμερα να εκφρασθούν και από άλλους πολιτικούς σχηματισμούς, υπερβαίνοντας τα διλήμματα που επιχειρούν να θέσουν οι επίσημοι εκφραστές των δανειστών.

Είμαστε βέβαιοι ότι στο άμεσο μέλλον θα συναντηθούμε με όσους συνεχίζουν να αγωνιούν και να προβληματίζονται. Οι σχολάζουσες δυνάμεις της πατρίδας, διαθέτουν ικανό και επαρκές μέρισμα και στο ΠΑΣΟΚ. Τώρα ανοίγει ένας νέος διάλογος. Για την Ευρώπη που ανήκουμε, θέλουμε και επιδιώκουμε. Για την σύγχρονη, ανταγωνιστική, ασφαλή και κοινωνικά δίκαιη Ελλάδα. Για την Ελλάδα των Νέων Ανθρώπων

Η νέα εποχή θα αναδείξει νέες συλλογικότητες, θα απαιτήσει νέες δράσεις, θα επιβάλει νέα πολιτικά σχήματα, νέες πολιτικές διαδρομές, νέες συμφωνίες.

ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΚΕΙ.

Δασκαλάκης Δήμος
Θωμάς Γιώργος
Καραγιαννάκης Κώστας
Κόκκας Βασίλης
 Κρητικός Μανώλης
Μαλέσιος Βαγγέλης
Μανίκας Στέφανος
 Νικολάου Γιάννης
Παπαδέλλης Φραγκλίνος
Σκαρτσολιάς Τάκης
Σταυρακάκης Μηνάς

13 σχόλια:

Only Left είπε...

Οι πολλοί θα πάνε για το μερίδιο στις νέες καταστάσεις. Δεν αντέχουν εκτόσ ρόων και εκτός εξουσίας.

Ανώνυμος είπε...

Το ΠΑΣΟΚ έχει πεθάνει οριστικά και αμετάκλητα. Το ζητούμενο είναι ΝΕΑ, ΑΦΘΑΡΤΑ πρόσωπα. Το ΣΥΣΤΗΜΑ όμως δεν θα επιτρέψει εύκολα να βγουν στην επιφάνεια. Εκεί είναι όλο το ζήτημα. Διότι σήμερα όσο το ΣΥΣΤΗΜΑ κρατά τις δυνάμεις ΚΑΤΑΚΕΡΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ τότε πάλι το ανίσχυρο ΠΑΣΟΚ είναι 'ισχυρό' γιατί οι παραπάνω δυνάμεις είναι πιο ανίσχυρες δυστυχώς. Αυτό που απαιτείται είναι μια ΔΙΚΤΥΩΣΗ όλων των μεταρρυθμιστικών ΔΙΚΤΥΩΝ-ΠΥΡΗΝΩΝ. Πρέπει λοιπόν να υπάρξει μια ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ τους. Αν εσείς ή κάποιοι σας εσάς πάρουν την πρωτοβουλία να γίνει αυτή η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ τότε θα έχετε προσφέρει μια ΜΕΓΑΛΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ στον τόπο. Για να το πετύχετε όμως πρέπει να (απο)δείξετε πως δεν είστε το ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. Και για να γίνει αυτό πρέπει στο 'κάλεσμά' σας να ΔΗΛΩΣΕΤΕ ΕΥΘΑΡΣΩΣ ότι εσείς ΔΕΝ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΗΓΕΤΙΚΟ ΡΟΛΟ στο ΝΕΟ. Δείξτε λοιπόν ΑΝ μπορείτε να κάνετε κάτι αλλά χωρίς κανένα ΙΔΙΟ ΟΦΕΛΟΣ.
ΔΟΜΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Κι αν θέλετε ..'βοήθεια' ΠΩΣ θα μπορούσε να γίνει αυτό, ελάτε να το δούμε και παρέα.
Βάλτε και τη Ν80 στo 'παιγνίδι'.
ΔΟΜΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Το ΠΑΣΟΚ καταδικάσθηκε από τους ανθρώπους του...

Fabian είπε...

Γίνε πιό σαφής.Οι δηλώσεις έχουν περιορισμένη αξία. Οι δράσεις μετράνε και οι πολιτικές συμπεριφορές. Με τις δηλώσεις δεν τα πάω καλά. Μου θυμίζουν άλλες εποχές. Με εμπνέουν κοινές δράσεις, ηθικές δεσμεύσεις,πολιτική αντιμότητα και οι ευθείες κουβέντες,

Λεωνίδας. είπε...

Το Ν80 τι ακριβώς πιστεύει, τι υποστηρίζει και ποιοί το συγκριτούν. Βοηθήστε με λίγο.

Ανώνυμος είπε...

θα μπορούσε κανείς και να συμφωνήσει. Όταν όμως φτάνει στις υπογραφές, θυμάται το ευαγγελικό, "ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο..." και το ξανασκέφτεται.
Καληνύχτα, σύντροφοι

Σίμος είπε...

@ Ανώνυμος 7 Μαρτίου 2012 9:05 μ.μ.
Να το σκεφθεί και νατο ξανασκεφτεί.Έτσι χρειάζεται. Άλλωστε ίδιο των μικροαστών, εκείνων που τολμούσαν στους καναπέδες και σκιάζονταν στα πεζοδρόμια, ήταν να δικάζουν εκ του ασφαλούς και να καθαγιαζουν εξ ανανακλάσεεως τηνβολή τους και την αιδήμονα ραστώνη τους. Μικρές ανθρώπινες αδυναμίες. Ανεπιτυχώς συγκεκαλλυμένα συμπλέγματα.Και τραύματα αδικαίωτης προσωπικότητας.Τότε το ρίχνουμε στη θρησκεία για να προστατεύσουμε τη βολή μας και την οικογενειακή απροσμένως αθλία οικογενειακή επιτυχία. Εν ολίγοις το σκατό μας παξιμάδι.

Helen Roth είπε...

οι μεταρρυθμιστές του Πασοκ κατά πλειοψηφία προσέρχονται στον Βενιζέλο και διεκδικούντην χαμένη πενταετία (2007-2008), τότε πουτα πλάκωνε η πράσινη ανάπτυξη του ΓΑπ. Τώρα όμως δεν υπάρχει κάτι για να εξεγερθεί. Τώρα όλα ειναι προδιαγεγραμμένα, καθορισμένα, σχεδόν παγιωμένα. τώρα είναι η ώρα του χαρισματικού,ευφυούς Βενιζέλου. Ένας νέος πρίγκηπας προ των θυρών. Θα τον προλάβει ο Σαμαράς που διαθέτει την προτίμηση της Εσπερίας. Φοβούμαι ότι για τον Βαγγέλη πρώτος ρόλος δεν θα υπάρξει. Όχι γιατί δεν το θέλει. Απλά δεν το μπορεί. Δεν έχει τα γκατς

σκώληξ ο αιλουροειδής , ο πασοκοφάγος είπε...

....Μωραίνει γαρ Κύριος Πασόκους, ους βούλεται απολέσαι ...

ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΣ είπε...

Δεν υπάρχει λόγος να νομιμοποιήσουμε με τη συμμετοχή μας μια διαδικασία παρωδία. Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν υπάρχει πιά, σήμερα είναι όσο ποτέ αναγκαία η σύγκλιση των δυνάμεων της κεντροαριστεράς σε μια προγραμματική συμφωνία αρχών και θέσεων, για τη συγκρότηση πολιτικού φορέα που θα εκπροσωπεί το χώρο αυτό στις επερχόμενες εκλογές. Μια νέα πρόταση διακυβερνησης.Μπορούμε αν συσπειρωθούμε, αν αφήσουμε στην άκρη το παρελθόν μας, αν ξεπεράσουμε τα λάθη και τις προκαταλήψεις. Η αριστερά μπορεί να διατυπώσει, επιτέλους, πρόταση εξουσίας, ξεφευγοντας από το μηδενιστικό "οχι σε όλα¨" του ΚΚΕ.Αξίζει να προσπαθήσουμε λοιπόν.

DARE είπε...

Οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες. Η αδράνεια είναι φαινομενική και ολιγόχρονη. Νέα σχήματα θα εμφανιστούν και θα είναι κυρίως προγραμματικής σύγκλεισης. Πρόσωπα-γέφυρες θα υπάρξουν. η Ιστορία δεν γνωρίζει παρθενογεννέσεις. Να σεβασστούμε την ιστορία, αλλά το κρίσιμο είναι να επιβάλλουμε το αυτονόητο, το ορθολογικό και να ταυτισθούμε με το νέο, το καινοτόμο, τις νέες σύνθετες απαντήσεις. Η ακινησία σκοτώνει και πολιτικά μαραζώνει. Αντέστε λοιπόν.

Λεωνίδας. είπε...

Η Σοσιαλδημοκρατία δεν προσφέρει ολοκληρωμένη πρόταταση διεξόδου απο τη χρηματιστηριακή κρίση. Ταυτόχρονα εμμένει στην άρνηση των αυτονοήτων. Να κάνει σημαία της τον ορθό λόγο, την ασφάλεια στην εργασλια , στη ζωή στην υγεία,και να εγκαταλείψει τους κομματικούς και συνδικαλιστικούς νταβατζήδες που αγκάλιασαν και αγκαλιάσθηκαν απο τον Βενιζέλο.