“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

18 Απριλίου 2012

Αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας. Μία Οικονομικά και Κοινωνικά Ισόρροπη Πρόταση

του Καθηγητή Δημοσθένη Ι. Δασκαλάκη
Το πρόβλημα της υπερχρέωσης των ελληνικών νοικοκυριών μετατρέπεται καθημερινά ολοένα και σε μεγαλύτερο βραχνά για πολλά νοικοκυριά. Και μάλιστα, όχι μόνον για τα νοικοκυριά των χαμηλοτέρων εισοδηματικά τάξεων και στρωμάτων αλλά και για τα μεσαία στρώματα, που είχαν αποφασίσει -αντί να καταναλώνουν το επαρκές εισόδημα που προσπορίζονταν προ της κρίσης- να επενδύσουν δανειζόμενοι με αποτέλεσμα σήμερα να βρίσκονται και οι μεν και οι δε σε δεινό αδιέξοδο. Τα εισοδήματα έχουν υποστεί καθίζηση, όπως εξάλλου και οι τιμές των ακινήτων. Αυτό σημαίνει αδυναμία πληρωμής δανείων, εκποίηση ακινήτων σε εξευτελιστικές τιμές, πλειστηριασμοί ακινήτων, φοβερές απώλειες για μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας. Το πρόβλημα προσλαμβάνει τώρα εκρηκτικές διαστάσεις
http://www.neasimfonia.gr/node/288

1 σχόλιο:

Alanis Alitampourakis είπε...

50 δις - 60 δις... 100 δις... να κάνει η μάνα μήπως; Το πώς κοστολογείς τα ακίνητα ειναι μεγάλο θέμα και αυτο το 50 δις βγηκε για να βγει και κανείς δεν είπε πώς. Ακόμα κι αν ειναι τόσο, η αξία μειώνεται όταν βίαζεσαι να πουλήσεις. Αν θέλει κανείς λύση στο πώς θα αξιοποιηθεί η περιουσία του δημοσίου καλό και πιο εύκολο θα ήταν να κοιτάξει τι εχου κάνει αλλες χώρες, πετυχημένες σε αυτό οπως Σκανδιναβία και Αυστραλία... ΣΔΙΤ (PPP) αλλά εκεί βέβαια έχουν διαφανής διαδικασίες και ΜΗ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ διαχείριστές (managers) .