“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

3 Ιουνίου 2012

Το πραγματικό δίλημμα είναι: ριζική αλλαγή στο μνημόνιο ή καταστροφή.

του Γιάννη Νικολάου
Αν δεν αλλάξει ριζικά η πολιτική των μνημονίων, η χώρα μας οδηγείται σε οικονομικό και κοινωνικό μαρασμό. Το αδιέξοδο είναι βέβαιο.
Ανεξάρτητα από τον τρόπο που τίθενται τα εκλογικά διλήμματα στα πλαίσια της προεκλογικής τακτικής και στόχευσης των κομμάτων, η αλήθεια της ελληνικής οικονομίας θα είναι παρούσα και την επομένη των εκλογών.
Με όποιο τρόπο και αν τεθεί το δίλημμα, αν δεν γίνουν μεγάλες αλλαγές στις συμφωνίες με τους δανειστές, η πορεία μας προς το αδιέξοδο είναι περισσότερο από βέβαιη. Με τους ισχύοντες όρους θα καταρρεύσουμε, αργά ή γρήγορα.
http://www.neasimfonia.gr/node/533

Δεν υπάρχουν σχόλια: