“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

22 Δεκεμβρίου 2009

Πρωτοβουλίες γιά την Θεσσαλονίκη

Ο Γ. Μπουτάρης, οι άλλοι δύο δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη», Π. Αβραμόπουλος και Α. Κουράκης, μαζί με τον ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλη Τρεμόπουλο, έδωσαν κοινή συνέντευξη Τύπου και υπογράμμισαν πως στις δημοτικές εκλογές του 2010 πρέπει να υπάρξει αλλαγή στη διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης. Εξέφρασαν την πεποίθησή τους ότι ο μόνος τρόπος είναι η συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-Οικολόγων Πράσινων, με την υπόδειξη κοινού υποψηφίου.http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=22/12/2009&id=114373

7 σχόλια:

νικ είπε...

Με όλα τούτα έχουμε ξεχαστεί με τους Γραμματείς. Πώς πάει;

Ή μήπως αναρωτιούνται στο εκεί στο opengov τι σημαίνει «πτυχίο με τη στενή έννοια» που κάποιος Γραμματέας ήδη δήλωσε πως δεν έχει;

Ιωάσεφ είπε...

Αμα είναι έτσι κι εγώ έχω διδακτορικό με την ευρεία έννοια.

Μουργκάνα είπε...

Άσχετα με την καταχώρηση τα σχόλια παίδες.

Τι μπορεί να φοβηθεί το ΠΑΣΟΚ και να μην κάνει ένα τέτοιο άνοιγμα? Παρόμοιο σκηνικό υπάρχει και σε άλλες πόλεις που επικρατούν συντηρητικές δυνάμεις αλλά δεν γίνεται κάποια συνεργασία μεταξύ των προοδευτικών δυνάμεων για να σπάσει το μπλοκ.

Το όφελος της κοινωνίας δεν υπερκαλύπτει την κομματική υπερηφάνεια ?

νικ είπε...

Μην μας μαλώνεις βρε Μουργκάνα που κάποια σχόλια είναι άσχετα.

Είθισται στα blogs η πιό πρόσφατη ανάρτηση να είναι ευκαιρία να σχολιαστούν και άλλα σχετικά ή λιγότερο σχετικά.

Για παράδειγμα, που θα μπορούσε κανείς να αναφερθεί στην πρωτοτυπία της πρόσκλησης του αρχιεπισκόπου στο Υπουργικό Συμβούλιο;

Κοραλία είπε...

Στη χώρα των αγιατολάχ και των μουλάδων, δεν ξεχνώ τα λάβαρα των μαυροφορεμένων στο σύνταγμα για τις ταυτότητες, δεν με ενοχλεί αν παπάς συμμετέχει στο υπουργικό συμβούλιο, εφόσον το μήνυμα είναι για καλο σκοπό. Η ελληνική ιθαγένεια πρέπει να δοθεί επιτέλους σε παιδιά μεταναστών.
Ο συγκεκριμένος παπάς είναι ό,τι καλύτερο έχει περάσει από την ελλ. εκκλησία.
Αυτή είναι η ελλάδα, όπως είχε πει και ο Σημίτης, και είχε κακοφανεί σε ορισμένους.

νικ είπε...

@Koραλία

Αυτή είναι η Ελλάδα, αλλά δικαιούμαστε και μπορούμε μία Ελλάδα που ξεφεύγει από τον Βυζαντινό Μεσαίωνα κληρονομιά των τελευταίων 600 ετών. Τα δε θετικά μέτρα για τους μετανάστες δεν χρειάζονταν την παρουσία του παπά για να ανακοινωθούν.

Κοραλία είπε...

Συνέχεια "αυτή είναι η Ελλάδα":
Οι έλληνες βουλευτές με προεξάρχοντα τον κ. Πετσάλνικο, σε ρόλο αρχηγού συντεχνίας, υπεραμύνονται των αμοιβών τους (σύμφωνα με άρθρο της ελευθεροτυπίας).
Ακολουθούν και αυτοί την λογική όλων των ελλήνων, για την οικ. κρίση να πληρώσουν οι άλλοι και κοιτούν τον διπλανό τους.
Εξαιρετικά αφιερωμένο ο αριθμός των βουλευτών σε κάποιες χώρες της ΕΕ, σύμφωνα με βικιπαίδια:
Βέλγιο 150 έδρες πληθ. 10εκατ
Αυστρία 183 έδρες πληθ. 8εκατ.
Πορτογαλία 230 έδρες πληθ.10εκ
Δανία 175 έδρες πληθ.5,5εκ
Ολλανδία κοιν.150 έδρες, γερουσία 75 έδρες πληθ. 16εκατ.
Από το άρθρο φαίνεται πως οι βουλευτές μας, αν υπολογισθούν και τα επιδόματα και οι λοιπές παροχές αμοίβονται όπως σε Γαλλία και Γερμ.
Είμαι περήφανη που επιτέλους φτάσαμε το βιοτικό επίπεδο των άλλων ευρωπαίων.