“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

29 Ιανουαρίου 2010

Έτσι μας έμαθαν.

Γράφει ο Χρήστος Λουτράδης. Έτσι μας έμαθαν. Έτσι συνηθίσαμε. Ποτέ κανείς δεν μας τιμώρησε. Ποτέ κανείς δεν μας δημιούργησε την έννοια της συλλογικότητας.Νεο-βάρβαροι διεκδικητές του επόμενου δανείου. Νταβατζήδες με τα δανεικά των παιδιών σας. Κανείς δεν αμφιβάλλει ότι υπάρχουν αγρότες που αντιμετωπίζουν σκληρό πρόβλημα επιβίωσης , δεν νομίζω πως αυτοί οι αγρότες είναι στους δρόμους και αυτό με εξοργίζει.
http://www.parapolitiki.com/2010/01/blog-post_27.html

1 σχόλιο:

Casper είπε...

Και βεβαίως συμφωνώ. Στα μπλόκα μόνο αγρότες δεν υπάρχουν. Πως το καταλαβαίνουμε; Μα από τους σεκιουριτάδες που τις νύχτες φυλάνε τα τρακτέρ. Αμφιβάλετε; Γιατί, αυτοί που συζητάνε με το υπουργείο, σας φαίνονται για αγρότες;