“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

8 Φεβρουαρίου 2010

Γρίφος η απώλεια χρόνου.


Συνέντευξη του Μίμη Ανδρουλάκη για τη διαχείριση της κρίσης στην Ημερησία και τον Γιάννη Αντύπα.Παραμένει και για μένα γρίφος – πολιτικός, γνωσιολογικός, ψυχαναλυτικός και οργανωτικός – η απώλεια χρόνου. Στη διαχείριση κρίσεων υπάρχει πάντα ένα “βέλος χρόνου” μέσα στο οποίο πρέπει να ενεργήσεις για να έχεις το μέγιστο αποτέλεσμα με το μικρότερο κόστος. Ο χρόνος εδώ σημαίνει πολύ χρήμα. Δημόσια διακήρυσσα πριν τις εκλογές ότι η κυβέρνησή μας έπρεπε να ενεργεί με τα αντανακλαστικά και την αίσθηση του επείγοντος κυβέρνησης έκτακτης εθνικής ανάγκης σε καιρό πολέμου.http://mimisandroulakis.blogspot.com/2010/02/blog-post.html

3 σχόλια:

κοραλια είπε...

Ο Ανδρουλάκης έγκαιρα έχει προειδοποιήσει.Τρεις μικρές παρατηρήσεις.
Στη σύνοδο G7 διεφάνη ότι η ΕΚΤ θα συνεχίσει την παροχή ρευστότητας προς τις τράπεζες.
Επιτέλους κάποιος λέει ότι το οικ.πρβλ. της Ελλ. δεν αντιμετωπίζεται με road show και δημόσιες σχέσεις. Όταν έχεις οικ. πρβλ. δεν βγαίνεις συνεχώς να το διαφημίζεις, εκτός αν το κάνεις για εσωτερ. κατανάλωση Οι Ισπανοί όπου σταθούν δηλώνουν ότι η οικ.τους δεν έχει σχέση με την ελλ., έτσι θα οικοδομήσει ο ΓΑΠ την συνεργασία μαζί τους?
Έχω όμως και μια μικρή απορία: ποιοι είναι "οι πολιτικοί ακόμα και μεγάλοι που έγραψαν ιστορία λέγοντας ας πάρουμε την εξουσία και μετά βλέπουμε?" Έτσι χωρίς πρόγραμμα? Δεν μου έρχεται κανένας στο μυαλό. Ίσως η μνήμη μου δεν είναι καλή.
σημ: απορία, πόσο μας στοιχίζουν τα road show και τι συμβόλαια έχουμε υπογράψει με τους διοργανωτές? Μπορούμε να τα βρούμε στο internet, σύμφωνα με τις εξαγγελίες της κυβέρνησης?

κοραλια είπε...

Με αφορμή τα δημοσιεύματα στο ξένο τύπο για την έξοδο ελλην. καταθέσεων στο εξωτερ. έχω την περιέργεια (δυστυχώς δεν προκειται να λυθεί) ποιοι ήταν οι έλληνες? Που τοποθέτησαν τα χρήματά τους?
Ξέρουμε ότι η goldman sachs διαθέτει fund που παίζει σορτάροντας τα ελλ. ομόλογα (πολσον ας πούμε, έχει γραφτεί στον ελλ. τύπο) άραγε υπάρχουν έλληνες που συμμετέχουν σ' αυτό το fund? δεν ξέρω απλά ρωτώ.

ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ είπε...

@Κοραλία.οι γνωστοί άγνωστοι του χρήματος.Η σύμπτωση του άκρατου καπιταλισμού με τον άνου αντιεξουσιασμό?