“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

10 Φεβρουαρίου 2010

Το φτηνό δικαίωμα.

Γράφει ο "Δημόσιος υπάλληλος".Eίναι δύο μέρες τώρα που σκέπτομαι την απεργία της Τετάρτης,10/02/2010.Η καρδιά μου λέει ναι στην απεργία,η λογική μου όχι.Τελικά αποφάσισα να μην απεργήσω.Διάολε πως φτάσαμε ως εδώ.Χρωστάμε της Μιχαλούς.Άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου,το απόστημα έσπασε.Βλέπω το τέλος της δανειοτροφοδοτούμενης καταναλωτικής μου ευδαιμονίας.Συλλογίζομαι την διαδρομή μου στο Δημόσιο,τους συναδέλφους μου,τις στιγμές εργασίας.Συλλογίζομαι πως αρκετοί απο μας φιλήσαμε κατουρημένες ποδιές για να διοριστούμε.Συλλογίζομαι τις ατελείωτες ώρες αναμονής σε βουλευτικά γραφεία για την εξασφάλιση προαγωγής και καλής μετάθεσης.Συλλογίζομαι τα νταραβέρια με τους συνδικαλιστές για να έχουμε στήριξη στην δύσκολη στιγμή.Συλλογίζομαι τα στραβά μάτια που κάναμε για όσα περίεργα,παράτυπα και άνομα συνέβαιναν γύρω μας.Συλλογίζομαι τις κοπάνες μας,το αραλήκι μας,την λούφα μας.Συλλογίζομαι οτι γι' αυτά και άλλα πολλά πρέπει να απεργήσω.Όμως η λογική και ναι η επανεμφανισθείσα συνείδηση μου με στέλνουν στην δουλειά.Αυτή την φορά θα απεργήσω ενάντια στον ωχαδερφισμό,την ραστώνη, την αδιαφορία,τον δημοκρατισμό,την αναξιοκρατία,την αβλεψία, την ατιμωρησία και το φτηνό "δικαίωμα" του κάθε Παπασπύρου να μπαίνει απο την πλαϊνή πόρτα στο Μαξίμου.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εγώ πάλι συλλογίζομαι τις ατελείωτες ώρες διαβάσματος που έριξα για να μπώ με τον ΑΣΕΠ την ώρα που εσύ φίλε έμπαινες με το...δόντι σου.
Συλλογίζομαι τις δυσμενείς μεταθέσεις που μου έριξαν,την απαξιωτική συμπεριφορά των κομματόσκυλων όπως εσύ,το ότι ενώ εγώ εργαζόμουν σκληρά,εσύ την κοπάναγες για να το παίξεις συνδικαλιστής και πρώτη μούρη στο Καβούρι.
Συλλογίζομαι πως όσο λαμόγια σαν εσένα υπάρχουν στο Δημόσιο αυτό δεν θα φτιάξει ποτέ είτε απεργήσουμε αύριο,είτε όχι.
Και να ξέρεις "συνάδελφε" ότι δεν φιλήσαμε όλοι μας κατουρημένες ποδιές.
Υπάρχουν και άνθρωποι με φιλότιμο,έννοια σίγουρα άγνωστη σε ένα κομματόσκυλο σαν εσένα.

Ενας δημόσιος υπάλληλος.

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!!!!!!!!! ΣΟΣΙΑΛΗΣΤΗΣ ΜΕ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΗΘΟΣ........ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΜΑΖΙ ΣΑΣ...

Ανώνυμος είπε...

Συμβουλή ενός μη δημόσιου υπάλληλου. Μην τρώγεστε στο καζάνι της μίζερης ελληνικής πραγματικότητας του τρεις και εξήντα.

Βικτωριανός είπε...

Συλλογίζομαι αν θα πρέπει να χαρίζουμε έτσι εύκολα το μεροκάματο . Θα πει κάποιος μια μέρα είναι αξίζει, μα αφού τα όρια μας είναι για μια δυο μέρες γιατί δεν τις καθιερώνουμε αργίες εθνικές επετείους για την σωτηρία της σύγχρονης Ελλάδας!!! (βέβαια στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να πέφτει το μεροκάματο).