“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

16 Φεβρουαρίου 2010

Ο νοών νοείτω


Του Στέφανου Μανίκα.Όλα τα σημάδια δείχνουν οτι για τους Έλληνες τα δύσκολα είναι μπροστά. Τα καινούργια κοστούμια ράβονται ήδη στα νεοφλελεύθερα άντρα των Βρυξελλών. Αλλά για τους Έλληνες πάντα η Σαρακοστή σήμαινε νηστεία και προσευχή. Ίσως φέτος αγνοούν οτι πρόκειται για μία σαρακοστή χωρίς τέλος. Για φέτος τουλάχιστον η λύτρωση αναβάλλεται. Στην καταθλιπτική ελληνική κοινωνία δεν διατίθεται κανένας να προσφέρει ούτε ελπίδα, ούτε παρηγορία.Ο ηγετικός και κυρίαρχος κυβερνητικός πηρύνας αναλώνεται στην επικοινωνιακή αυτοπροστασία του και δεν είναι προφανώς στις επιλογές του ο περιορισμός του φαινομένου του κοινωνικού αυτοματισμού. Αντιθέτως η ένταση του φαινομένου αποπροσανατολίζει και διασκεδάζει τις κυβερνητικές ολιγωρίες.Οι κυβερνητικοί προύχοντες οφείλουν να γνωρίζουν οτι, όσο βέβαιον είναι οτι η πέραν ενος ορίου μείωση των μισθών και των εισοδημάτων οδηγεί στον "αργό θάνατο" την ελληνική οικονομία, άλλο τόσο βέβαιον είναι οτι η παράταση της αδιαφορίας για την απειλούμενη κοινωνική συνοχή θα περιορίζει την αποτελεσματικότητα και την απόδοση των μέτρων του Προγράμματος Σταθεροποίησης και Ανάπτυξης. Μία τέτοια εξέλιξη ουδείς εχέφρων επιθυμεί και για τούτο επιτακτική είναι η ανάγκη ηγετικών πολιτικών πρωτοβουλιών, λίγο πιο ουσιαστικών απο την αναμέτρηση Ξυνίδη-Παναγιωτακόπουλου. Και ο νοών νοείτω.Πηγή. http://www.metarithmisi.gr/el/default.asp

6 σχόλια:

frank είπε...

ΣΥΜΦΩΝΩ.ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΠΕΧΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΜΗΝΕΣ

miKro είπε...

Συμφωνώ. Απαιτείται άμεσα η χάραξη πολιτικής για την αντιμετώπιση της κρίσης. Σταματείστε επιτέλους την αφωνία! Δεν καταλαβαίνετε οτι οδηγούμαστε στο γκρεμό; Βολεύτηκαν φαίνεται κάποιοι και αυτό τους είναι αρκετό! Κατα τα άλλα............. μούγκα στη στρούγκα!

Βικτωριανός είπε...

Ο Ν. Χριστοδουλάκης σε συνέντευξη ανέφερε ότι μέχρι το 2006 η χώρα δανειζόταν γύρω στα 7 δις ευρώ τον χρόνο, μετά ο δανεισμός ανέβηκε σε 17 δις τον χρόνο, τι έγινε τελικά που πήγαν τα ευρώ !!!, αν απαντηθεί το ερώτημα μπορεί και να υπάρχει λύση στο πρόβλημα.

kalamas είπε...

Αγαπητέ κ.Μανίκα κάνω λάθος η σωστά διακρίνω μια ελαφρά,λεπτή και ανεπαίσθητη δόση ειρωνίας για τη "διένεξη" Ξυνίδη-Παναγιωτακόπουλου?

Αν σωστά κατάλαβα τότε λυπάμαι αλλά θα διαφωνήσω,αφού πιστεύω οτι σφάλλετε κ. Μανίκα απαξιώνοντας την μόνη εντός ενός σοσιαλιστικού κόμματος,όπως είναι το Πασοκ, υπάρχουσα διαλεκτική αντιπαράθεση με σοβαρό μάλιστα πολιτικοιδεολογικό υπόβαθρο.

Σε μια περίοδο απειλούμενης οικονομικής και εθνικής χρεωκοπίας "άκρα του τάφου σιωπή στο... κόμμα βασιλεύει".Τα μεγαλοστελέχη-ταγοί του κόμματος,τα στελέχοι,οι βουλευτές,όλοι σωπαίνουν εκκωφαντικά.Κάτι πάει να πεί ο Λοβέρδος αλλά το ευνουχίζει η υπουργική νομιμότητα.Τι μένει λοιπόν πέραν του ΥΠΕΡ ΠΑΣΟΚ που να ταράζει τα λιμνάζοντα?
Από την πλήρη κομματική αφασία λοιπόν καλύτερη ειναι η διένεξη Ξυνίδη-Παν/λου

Βικτωριανός είπε...

@kalamas : αν και δεν έχω διακρίνει δόση ειρωνείας στα γραφόμενα του κ Μανίκα πιστεύω ότι μάλλον ο κ. Μανίκας συμφωνεί με τις διαπιστώσεις που κάνετε όταν γράφει για ανάγκη ηγετικών πολιτικών πρωτοβουλιών.

kalamas είπε...

Φίλε Βικτωριανέ σε δικαιολογώ που δεν βρίσκεις δόση ειρωνείας σε όσα ο κ. Μανίκας γράφει για τη διένεξη ΞΕΝ-ΠΑΝ επειδή είναι σχεδόν αδιόρατη.

Όμως δεν μπορώ να σου αναγνωρίσω δίκαιο όταν λες, πως λέμε το ίδιο,αφού εγώ επαινώ τη διένεξη,ενώ ο κ. Μανίκας την απαξιώνει