“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

28 Φεβρουαρίου 2010

Ακούει κανείς?

Mέχρι το τέλος της εβδομάδας και μετά το πέρας της επίσκεψης του επιτρόπου κ.Όλι Ρέν,θα ανακοινωθεί το νέο εξοντωτικό(?) πακέτο μέτρων σωτηρίας της ελληνικής οικονομίας.Η ακατάσχετη μετρολογία των κυβερνητικών παραγόντων έχει επιβάλλει μία παραλυτική φοβία στον ελλήνικό λαό.Οι λαϊκίστικοι τσαμπουκάδες και οι ευρωσκεπτικιστικές κορώνες του κ.Παπανδρέου και της ηγετικής ομάδας του Πασοκ αποτελούν το πρόσχημα της επερχόμενης υποταγής στις βουλές της κ.Μέρκελ,συνιστούν την αδυναμία διαμόρφωσης συμμαχιών,την παντελή έλλειψη στοιχειώδους σχεδίου και την αποθέωση τυχοδιωκτικών κινήσεων αναζήτησης λύσεων στην Κίνα,το Ντουμπάϊ,ακόμα-ακόμα και στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.Βάσιμη είναι η υποψία των Ευρωπαίων οτι αποτελεί εξαιρετκά δύσκολο έργο η υλοποίηση του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης.Καθυστέρησε η στελέχωση του κράτους και ακόμα και σήμερα κρίσιμοι τομείς στερούνται διοίκησης.Η εμμονή στη "νέα διαδικασία" συνιστά επικίνδυνο παθολογικό σύμπτωμα της κυβερνητικής πολιτικής.Οι καίριες κυβερνητικές πρωτοβουλίες αποθεώνουν μία ναρκισσιστική αυτοκαταστροφική πολιτική συμπεριφορά που θρυμματίζει την αυτοεκτίμηση και τον αυτοσεβασμό ενός απελπισμένου λαού.Τα στελέχη του Πασοκ οφείλουν να στηρίξουν την αποτελεσματική εφαρμογή των μέτρων δημοσιονομικής εξυγίανσης,να δημοσιοποιήσουν τους όρους και της προϋποθέσεις μιάς νέας ευημερίας,να διαφυλάξουν την κοινωνική συνοχή,να συμβάλλουν στην αναγέννηση του πολιτικού συστήματος,να ενισχύσουν τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας,να επιβάλλουν την πολιτική στην οικονομία,στην επικοινωνία,στον δημόσιο χώρο.Τα στελέχη του Πασοκ οφείλουν να εγκαταλείψουν την κυβερνητική αυταρέσκεια,τις αποστάσεις ασφαλείας,την ανέξοδη κριτική,τις βερμπαλιστικές αναλύσεις του καναπέ,τις ευμενείς ουδετερότητες.ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ?

5 σχόλια:

ΣΑΜ είπε...

Ποιός να μιλήσει φίλε μου.Και τι να πεί?Χώρια που δεν έχουν κλείσει όλες οι θέσεις ακόμα και ελπίζουν τα στελέχη να καπαρώσουν κατι τις.Το Πασοκ των αγώνων και της γνώμης έχει πεθάνει χρόνια τώρα.

Ανώνυμος είπε...

Ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός των Πασοκων βγάζει μάτια.Στις κατ' ιδία συναντήσεις είναι αριστεροι και στην κοινωνία ουδέτεροι και άοσμοι.Τελειωμένα μυαλά σε βολεμένα κορμιά.

Ανώνυμος είπε...

Σήψη κοινωνική, πολιτική διαφθορά, οικονομική στενότητα. Τα αποτελέσματα όλων των κυβερνόντων με τη αμέριστη συμμετοχή των πολιτών σε εκλογές και ρουσφέτια. Ελπίζουμε να επιβιώσουμε απλώς τίποτα παραπάνω.

frank είπε...

στελέχη? μάλλον το αρθρο υποθέτει απο αυτα που υπάρχουν.Διότι τα περισσότερα ειναι καριέρας που στηρίζουν την επιχειρηματολογία τους σε σταθερές παρελθόντων ετών...χωρίς προτάσεις και ικανότητα προσαρμογής στην νέα κατάσταση που και οι ίδιοι ..εν πολλοίς..συνέβαλαν να διαμορφωθεί.Δεν βλέπω κατι καινούργιο δυστυχώς.Ο ηγετης και οι συνεργάτες του πρέπει να διαθέτουν και δεξιότητες αντιμετώπισης κρίσεων.Εσείς διακρίνετε καμμία??

ρεπορτερ είπε...

Έγκειρες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός αφού συγκινημένος αναφέρθηκε στον μισθωτό που είναι έτοιμος να καταθέσει τον μισθό του υπερ της πατρίδας, ο ίδιος κατέθεσε τους μισθούς του Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου στο ταμείο υπέρ της ελλάδας που ίδρυσε ο Πετσάλνικος, ο Πετσάλνικος το αυτοκινητό του, ο δε Παναγιωτακόπουλος μια γυροβολιά. Εγώ περιορίστικα στο καυτό μου δάκρυ.