“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

27 Φεβρουαρίου 2010

Ο χρόνος στερεύει

Οι τεχνοκράτες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πραγματοποίησαν τους ελέγχους στα υπουργεία και τις υπηρεσίες- κι εκεί διαπίστωσαν πως το Πρόγραμμα Σταθερότητας δεν «περπατάει» καθόλου, ούτε αποδίδει τα υπεσχημένα. Οπότε προσέτρεξαν στονκ.Παπακωνσταντίνου, λέγοντας πως υπάρχει πολύ μεγαλύτερη «τρύπα» στον προϋπολογισμό και ότι ο στόχος της μείωσης του ελλείμματος κατά 4% το 2010 δεν πρόκειται να επιτευχθεί εάν δεν ληφθούν πρόσθετα μέτρα της τάξης των 3,5-5 δισ. ευρώ. Όπως είπαν χαρακτηριστικά, «ο πρωθυπουργός σας έκανε ανακοινώσεις στις 2 Φεβρουαρίου. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο σάς στήριξε πολιτικά στις 11 Φεβρουαρίου. Πλησιάζει ο Μάρτιος και δεν έχει εφαρμοστεί τίποτε». Αυτή δυστυχώς είναι η πικρή αλήθεια.Ας μην αναζητούμε σενάρια συνομωσίας και ανθελληνικά σχέδια.Ο κ. Παπανδρέου και η κυβέρνηση του Πασοκ φέρουν στο ακέραιο την ευθύνη.Επι πέντε μήνες διαβουλεύονται,δεν αποφασίζουν και τυχοδιωκτούν με την επιδίωξη αδόκιμων και επιβλαβών κινέζικων λύσεων.Ο ατσαλάκωτος κ.Παπανδρέου,ο αχαμνός κ.Παπακωνσταντίνου και ο πρωθυπουργεύων κ.Πάγκαλος έχουν την απόλυτη ευθύνη της επικίνδυνης παράστασης που δίνει ο "θίασος ολιγωρίας" που διαφεντεύει τις τύχες και τις προοπτικές της χώρας.Ουδέποτε στο παρελθόν ο ελληνικός λάος,προσέφερε τόσο απλόχερα την εμπιστοσύνη και την ανοχή του σε κυβέρνηση,όσο στην σημερινή.Και δεν του αξίζει να επιβαρύνεται έτι περαιτέρω,απο την υψιπετή αίσθηση μιας ηγετικής ομάδας οτι εχει το απόλυτο δικαίωμα να κυβερνά χωρίς όρους,δίχως προϋποθέσεις και κυρίως με αποφυγή ανάληψης των σωστών αποφάσεων στον κατάλληλο χρόνο.

2 σχόλια:

νικ είπε...

εμ βέβαια, τι να αποδώσει κάτι που είναι ακόμη στα χαρτιά; στο μεταξύ οι κενολογίες και οι φλυαρίες δίνουν και παίρνουν, ενώ καιγόμαστε... μην τυχόν και τσαλακωθεί ο Ηγέτης...

νικ είπε...

τα αποτελέσματα της ολιγωρίας