“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

26 Φεβρουαρίου 2010

Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και το αγόρι μου

Γράφει ο Σκευοφύλαξ.Πως είναι δυνατόν η ευφυής πολιτική ηγεσία της χώρας, από την ακροδεξιά ως την ακροαριστερά, να μη σκέφτηκε νωρίτερα το αυτονόητο: να μας δώσουν οι άθλιοι Γερμανοί μέχρι τελευταίου ευρώ τις πολεμικές αποζημιώσεις της Ναζιστικής κατοχής, να καλύψουμε μ’ αυτές το δημόσιο έλλειμμα και να συνεχίσει η χώρα τον ανέμελο βίο της.
Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και το αγόρι μου όπως μας τραγούδαγε η αγαπημένη μας Μαρινέλα.
Χρειάζεται να έχει κανείς μεγάλα αποθέματα αντοχής και χιούμορ έτσι ώστε να αντέξει την ανευθυνότητα και αβελτηρία του πολιτικού προσωπικού της χώρας μας.
Αντί να θέσουν καθαρά τα σημαντικά και δομικού χαρακτήρα οικονομικα προβλήματα της χώρας στον Ελληνικό Λαό, αναζητούν καταφυγή στην επίκληση του «εχθρού». Οι «άλλοι» φταίνε μας λένε. Τι να κάνουμε μας αναγκάζουν οι κακοί ξένοι που μισούν τον τρόπο ζωής μας.Μια αφελής απορία.Σε τι συγκεκριμένα και πρακτικά βοηθά η αναμόχλευση των πολεμικών επανορθώσεων της Ναζιστικής κατοχής τα σημερινά πιεστικά προβλήματα της Ελλάδας;
Είναι όμως τόσο εξοργιστικά διαφανείς οι προθέσεις τους.
Θέλουν να φορτώσουν τα επικείμενα σκληρά μέτρα στις πλάτες της Ε.Ε της Γερμανίας και οποιουδήποτε άλλου βρουν μπροστά τους.
Πρωταρχικός στόχος λοιπόν η Γερμανία.
Ο κ. Θ. Πάγκαλος πρωτοστατεί. Έχει όμως τραυματική προϊστορία. Όταν ήταν αναπληρωτής ΥΠΕΞ 1993-1996 με τον γνωστό του στόμφο αποκάλεσε τη Γερμανία γίγαντα με πήλινα πόδια και κεφάλι μικρού παιδιού.
Στην επόμενη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε στις Βρυξέλλες, η τότε πολιτική ηγεσία της Γερμανίας (καγκελάριος Χ. Κολ, ΥΠΕΞ Χ. Γκένσερ), την οποία τόσο θαύμαζε ο κ. Πάγκαλος για το υψηλό επίπεδο ηγετικότητας της, απαίτησε από τον Α. Παπανδρέου ο υπουργός του να ζητήσει συγγνώμη για τις δηλώσεις του.
Σε αντίθετη περίπτωση απείλησαν ότι δεν θα συμμετείχαν στη Σύνοδο.
Τότε ο προπέτης κ.Παγκαλος ντροπιασμένος και με συνεχείς ρινορραγίες ζήτησε ταπεινά συγνώμη.
Αυτά έτσι για την ιστορία για να μην ξεχνάμε.

3 σχόλια:

κοραλια είπε...

Mέλη της "αριστερής διανόησης" υποστηρίζουν ότι υπάρχουν λαοί που έχουν στο DNT τους την γενοκτονία. Ο ορισμός της φασιστικής ιδεολογίας ποιός είναι ακριβώς; Σιωπή.
Ο κατήφορος έχει δρόμο ακόμα.

Καραφέσκος είπε...

Συμφωνώ και προσυπογράφω.

νικ είπε...

@κοραλία, δυστυχώς υπάρχει δρόμος ακόμη... όσο για τη 'διανόηση' να τη χαιρόμαστε... αυτή είναι η Ελλάδα...