“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

25 Φεβρουαρίου 2010

Παγκάλου έπη.

Σχολιάζοντας το επίπεδο των σημερινών πολιτικών ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης κ.Πάγκαλος το χαρακτήρισε «πολύ, πολύ φτωχό» και υποστήριξε ότι οι ηγέτες της δεκαετίας του ΄80 όπως ο Μιτεράν, η Μάργκαρετ Θάτσερ και ο Χέλμουτ Κολ δεν θα είχαν επιτρέψει να συμβεί η σημερινή οικονομική κρίση. http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&pubid=10421034.Απορείς πράγματι με τις αβάσταχτες κυβερνητικές ελαφρότητες.Απορείς με την αδυναμία του κ. Παγκάλου να διδαχθεί απο τα λάθη και τις εμπειρίες του.Απορείς με τον κ. Παπανδρέου που δεν παρεμβαίνει και κάνει οτι δεν καταλαβαίνει.

6 σχόλια:

κοραλια είπε...

Οι κατά την γνώμη μου πολιτικάντες όλων των κομμάτων σπεύδουν να συμπαραταχθούν στο θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων. Είδαν εύκολα ψηφαλάκια και τρέχουν μη χάσουν. Και γω φοβισμένη θυμάμαι τους Μακεδονομάχους του 90, πόση λαική απήχηση είχαν. Τι οικτρά μειοψηφία αποτελούσαν όσοι διαφωνούσαν. Προσωπικά θυμάμαι μόνο τον Ροζάκη, και πόσο όλες αυτές τις μ... τις πληρώνει ακόμα η χώρα.

ΣΑΜ είπε...

@Κοραλία. Συμφωνώ.

νικ είπε...

@κοραλία

Τελικά μήπως η χώρα αυτή δεν αξίζει κάτι καλύτερο; Μπορεί να ακούγομαι απαισιόδοξος, αλλά πραγματικά τι θα μπορούσε να με κάνει αισιόδοξο;

κοραλία είπε...

έλα ντε @ νικ. Περιμένω να μιλήσουν επώνυμοι πολιτικοί και πρόσωπα με δημόσιο λόγο με το βλέμμα όχι να αλλοιθωρίζει στις δημοσκοπήσεις, αλλά κοιτάζοντας κατάματα την ευθύνη τους απέναντι στη χώρα. Διαφορετικά δεν αξίζουν το τίτλο τους.
Και άντε να δούμε τι θα γίνει στις ΗΠΑ, πίσω από τις πόρτες, μετά τις παράτες, έτσι ανοιχτοί που είμαστε, με πληγωμένες τις σχέσεις μας με τους συμμάχους στην ΕΕ, αδύναμοι οικονομικά και ....τον ΓΑΠ πρωθυπουργό.
Χθες διάβασα στο spiegel ότι οι γερμανοί βάζουν θέμα στις ΗΠΑ για τα πυρινικά όπλα που έχουν στο έδαφός τους (20 σε σύνολο 200 στην ευρ.), ίσως είναι χρήσιμη πληροφορία.

νικ είπε...

Πάγκαλος, συνέντευξη στο BBC

κοραλια είπε...

χρησιμο @νικ