“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

20 Φεβρουαρίου 2010

Ετσι (δεν) θα εφαρμοσθεί το Πρόγραμμα Σταθερότητας

Γράφει o Γιάννης Nικολάου Πρώην διοικητής OAEΔ
H αδυναμία να υλοποιηθούν οι στόχοι του Προγράμματος Σταθερότητας, η ανάγκη εφαρμογής νέων μέτρων και οι έντονες πιέσεις των Eυρωπαίων δημιουργούν ευνοϊκές συνθήκες για νέο κύκλο λαϊκισμού. Yπάρχουν, άλλωστε, δυνάμεις που ακόμα και με ορατό τον κίνδυνο της χρεοκοπίας υπερασπίζονται τον εύκολο δρόμο της υπεκφυγής από τα προβλήματα, αναζητώντας εξωτερικούς εχθρούς. Aμφισβήτηση του ευρώ, ενίσχυση του ευρωσκεπτικισμού, επίθεση στην Eυρωπαϊκή Eνωση. Γνώριμες συνταγές για να αποφύγουμε τις ευθύνες μας και τον δύσκολο αλλά αναγκαίο δρόμο της προσαρμογής, αρχίζουν ταυτόχρονα να καταγράφουν δειλά ένα αντιευρωπαϊκό μονοπάτι αλλαγής των στρατηγικών προσανατολισμών της χώρας. http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12338&subid=2&pubid=25759157

3 σχόλια:

ΣΑΜ είπε...

Γιατί άραγε να μην τιμωρηθεί και κάποιος υπεύθυνος?Πολιτικά δεν υφίσταται παραγραφή.Σκεφτείτε να έρθει ο Καραμανλής σε 10 χρόνια και να γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας?Σκεφθείτε αν σε επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ ο Παπαθανασιου αναλάβει υπουργείο και ο Κοντοπυράκης επανέλθει στην στατιστική υπηρεσία.

ρεπορτερ είπε...

@Σαμ καταψηφίστηκε η ΝΔ στις εκλογές. Δεν φτάνει; με την πόλωση μπορεί να αναστηθούν και ο Καραμανλής να γίνει συμπαθής.

miKro είπε...

Όταν εφαρμόζεις πολιτική νομίζοντας οτι το κέντρο του κόσμου είναι η Ελλάδα τότε είσαι επικίνδυνος. Το μείζον για να σωθεί η χώρα δεν είναι η τιμωρία. το μείζον είναι σχέδιο και πρωτοβουλίες. Αυτό που θα έπρεπε να είχαμε κάνει μέχρι σήμερα δεν το έχουμε κάνει. Ας σκεφτεί ο καθένας πόσα μέτρα έχουμε νομοθετήσει μέχρι σήμερα. Εκτός της αύξησης της τιμής των καυσίμων ΤΙΠΟΤΑ άλλο! Είμαστε σοβαροί; Και ζητάμε και εξεταστική; Με ποιό αντικείμενο; Για να μετάσχει στις θυσίες πρόθυμα ο λαός απαιτεί σχέδιο και προοπτική. Υπάρχει;