“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

1 Μαρτίου 2010

Σε παρακαλώ, μη με δουλεύεις.

Γράφει ο "Δημόσιος Υπάλληλος του Δρόμου". "Είναι έτοιμοι οι άνθρωποι του ενός μισθού να βοηθήσουν τη χώρα", σημείωσε ο Γ. Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι συγκινείται ειλικρινά όταν τον σταματούν στο δρόμο και του λεν ότι "για την πατρίδα δίνουμε και το μισθό μας".Τάδε εφα ο πρωθυπουργός κ. Γ.Παπανδρέου στο υπουργικό συμβούλιο.Προφανώς δεν είμαι απο εκείνους που ο πρωθυπουργός συνάντησε στους περιπάτους του στα Βόρεια Προάστεια.Τελευταία δεν συχνάζω εκεί και δεν γνωρίζω πολλούς συναδέλφους μου να βολτάρουν Κηφισιά,Εκάλη και στα περίχωρα.Πρόεδρε,εγώ δεν δίνω τον μισθό μου γιατί αν το κάνω δεν θα πληρώσω νοίκι,φως νερό,τηλέφωνο.Μπορεί να κάνω δίαιτα για να μου φύγουν τα παχάκια στην μέση,αλλά για να μην τρώω και καθόλου δεν το βλέπω.Πρόεδρε,θα ψοφήσω.Εντάξει,η κυρία μου θα το ξεχάσει το κομμωτήριο και τα νύχια θα βάφει μόνη της.Θα στεναχωρηθεί,δε λέω αλλά χαλάλι για την πατρίδα του Δασκαλόπουλου,του Βγενόπουλου,του Κόκκαλη και των λοιπών εχόντων που προφανώς δεν συναντάς στου περιπάτους σου.Βλέπεις Πρόεδρε,αυτοί κατοικούν Καμίνια,Δραπετσώνα,Κυψέλη, Άγιο Παντελεήμονα και σε βγάζει απο τον δρόμο σου να τους συναντήσεις. Πρόεδρε,επειδή με το Πασοκ μεγάλωσα,επειδή νομίζω οτι προσέφερε στον τόπο και σε εμένα και επειδή κάτι με την Δημοκρατία,κάτι με τα γράμματα,κάτι με το διαδίκτυο (που αρέσει και σ' εσένα), άνοιξαν τα μάτια μου και το μυαλό μου,μπορείς σε παρακαλώ,να μην με δουλεύεις?Πρόεδρε,υποψιάζομαι οτι οι υπάλληλοι που συνάντησες ήταν μαϊμούδες.Να αλλάξεις αμέσως του επικοινωνιολόγους σου.Θα σε βάλουν σε μπελάδες.Πρόεδρε σε χαιρετώ και θα στα πω αναλυτικά,όταν σε συναντήσω σε καμμιά βόλτα.

16 σχόλια:

kalamas είπε...

@"Δημόσιο υπάλληλο του δρόμου" Άψογος φίλε.
Να πάρει τα μέτρα που επιβάλλουν οι δημοσιονομικές ανάγκες,αντε να το δεχτούμε εστω και βαρυγκομώντας.
Αλλά να μας δουλεύει κι από πάνω ο κ.Πρωθυπουργός, ε αυτό πάει πολύ.
Του άξιζε λοιπόν η "πατσαβούρα" που αμόλησες στη μάπα του

ρεπορτερ είπε...

αγαπητέ citizen δεν κατανοώ την ανάρτηση του ποιήματος του Καβάφη, εκτός κι αν εννοείς ότι η "αριστερή πρωτοβουλία" με αρχηγό τον Παναγιωτακόπουλο και άλλα επιφανή μέλη του ΠΑΣΟΚ πήγαν στο πολιτιστικό κέντρο "ιερά οδός" για να αποχαιρετήσουν την Αλεξάνδρεια που χάνουν.

Ανώνυμος είπε...

Πρόεδρε σε παρακαλώ πότε θα έλθει ο καιρός να ξαναψηφίσουμε και τότε θα τα πούμε !!!

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια για το post...

Εκπληκτικό...

ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ είπε...

@ρεπόρτερ.Εννοώ οτι οφείλουμε να αποχαιρετίσουμε νοοτροπίες,συμπεριφορές και στάσεις που διαχρονικά μας καθορίζουν και μας βυθίζουν στη ραστώνη και τον ωχαδερφισμό.Και εννοω την ανάγκη αναζήτησης μιας νέας ευημερίας που θα στηρίζεται στις αξιες της εργασίας,της γνώσης,της δικαιοσύνης,των προτεραιοτήτων και της αξιοκρατίας.

Βικτωριανός είπε...

@ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ απορώ που την βρίσκεις την δύναμη να μιλάς στο αστερισμό του ΓΑΠ για τη νέα ευημερία !!!

ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ είπε...

@Βικτωριανός.Ακριβώς,τώρα,στον αστερισμό του ΓΑΠ,δεν πρέπει να παραιτηθούμε απο το δικαίωμα για μια καλλίτερη ζωή.Χρειάζεται να γίνουμε "Κυναίγειροι",φίλε μου.

Όλοι ρε.. είπε...

Kalo kouragio..

Poletti είπε...

Δυστυχώς τα είχαμε πεί έγκαιρα.Η απόφαση του ΓΑΠ να καθυστερήσει τα μέτρα τον οδηγεί σε πολιτική βίαιας προσαρμογής, την οποία θα μπορούσε να είχε αποφύγει.
Το μεγάλο πρόβλημα όμως είναι ότι κινδυνεύει , παρά τα μέτρα που θα ανακοινώσει, να μην πετύχει τους στόχους και να αναγκαστεί και σε νέο πακέτο το φθινόπωρο.
Ποιό κυβερνητικό επιτελείο θα εφαρμόσει αποτελεσματικά αυτή την πολιτική?
Ούτε γνωρίζουν, ούτε θέλουν, ούτε μπορούν..

ρεπορτερ είπε...

"Η ελπίδα δεν βγαίνει πάντα σε καλό, μπορεί να οδηγήσει και σε ανεπανόρθωτες συμφορές" τάδε έφη Θουκιδίδης, ως απάντηση σε ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ. Επειδή μας της βγαίνεις με τον Κυναίγειρο τον οποίον ωφείλω να ομολογήσω ότι δεν γνωρίζω, ας το γυρίσουμε και σε φωτεινό παντογώστη.

citizen είπε...

@ρεπορτερ.Κυναίγειρος

Από την Live-Pedia.gr

Περίφημος ήρωας της Αθήνας. Ήταν γιος του Ευφορίωνα κι αδερφός του Αισχύλου. Στη μάχη του Μαραθώνα, η ηρωική του πράξη έμεινε μοναδικό παράδειγμα στην Ιστορία. Όταν δηλ. οι Πέρσες νικήθηκαν στη μάχη του Μαραθώνα, έτρεξαν πανικόβλητοι στα καράβια τους για να φύγουν. Ο Κυναίγειρος τότε άρπαξε ένα καράβι και προσπάθησε να το συγκρατήσει. Ένας Πέρσης του έκοψε το χέρι κι ο ήρωας έπεσε στη θάλασσα. Οι Αθηναίοι του απέδωσαν μεγάλες τιμές κι ο ζωγράφος Μήκωνας απαθανάτισε την πράξη του στην τοιχογραφία που στόλιζε την Ποικίλη Στοά.

ρεπορτερ είπε...

Κατάλαβα προτείνεις να γίνουμε κοψοχέριδες.

citizen είπε...

@ρεπορτερ.Οχι,απλά προτείνω να μην παραιτηθούμε και να αγωνισθούμε γιαοτι καλλίτερο.

νικ είπε...

@ΔΥ του Δρόμου
"Σε παρακαλώ, μη με δουλεύεις."
@kalamas
"Αλλά να μας δουλεύει κι από πάνω ο κ.Πρωθυπουργός, ε αυτό πάει πολύ."


Ενώ όταν μας έλεγε "τα λεφτά υπάρχουν" δεν μας δούλευε;

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ Ο ΛΗΣΤΗΣ ΝΑ ΣΟΥ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΟΥ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΘΑ ΤΑ ΔΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑΣΩΣΕΙΣ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

Μεγαλύτερη απογοήτευση και διάψευση από αυτή του Γιωργάκη δεν έχω ξαναζήσει και δεν νομίζω να ξαναζήσω...