“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

4 Μαρτίου 2010

Το αποτέλεσμα μετράει


Γράφει ο Σκευοφύλαξ.
Ο Πρωθυπουργός εξήγγειλε τα δύσκολα μέτρα για την αντιμετώπιση του δημοσιονομικού προβλήματος της χώρας. Όλοι γνωρίζουμε ότι η απόσταση από την εξαγγελία των όποιων μέτρων μέχρι την εφαρμογή τους είναι μεγάλη.
Χωρίς καλά οργανωμένους και αρθρωμένους μηχανισμούς εφαρμογής και ελέγχου τίποτα δεν μπορεί να γίνει. Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος τα μέτρα να ακυρωθούν στην πράξη και όλοι καταλαβαίνουμε τι θα σήμαινε αυτό.
Για πρώτη δόση τρiα παραδείγματα:
* Αυξήθηκε ο φόρος στα καύσιμα με στόχο εσόδων 1,8 δις ευρώ περίπου. Αμέσως άρχισε το ξήλωμα του μέτρου. Το λαθρεμπόριο καυσίμων στη Β. Ελλάδα οργιάζει ήδη. Έμποροι αγοράζουν καύσιμα για εξαγωγή (transit) άρα αφορολόγητα, στη Βουλγαρία τα οποία αδειάζουν σε παράνομες διάσπαρτες δεξαμενές στην περιοχή. Τα Βουλγαρικά σύνορα, τα βυτία αυτά τα περνάνε είτε άδεια είτε γεμάτα με νερό. Αυτό βέβαια δεν μπορεί να γίνει χωρίς την συνεργασία μελών των συνοριακών αρχών αμφοτέρων των χωρών.
* Παραδοσιακά την 1η Μαρτίου ξεκινά η παραλαβή των φορολογικών δηλώσεων από τις εφορίες για τους ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες. Οι αρμόδιες υπηρεσίες όμως του Υπουργείου (taxis) δεν είναι ακόμα έτοιμες. Έτσι η παραλαβή αναβλήθηκε για ένα μήνα! Σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο που τα έσοδα είναι υπέρτατη ανάγκη οι υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών χωρίς δική τους ευθύνη κινούνται στους ρυθμούς του παλιού καιρού.
* Ουδεμία αλλαγή εχει γίνει στο διευθυντικό προσωπικό των Υπουργείων.Ετσι και στο υπ.Οικονομικών το οποίο καλείται να σηκώσει και το μεγαλύτερο βάρος εφαρμογής του προγράμματος σταθεροποίησης της οικονομίας ζει και βασιλεύει το ανίκανο και χρεωκοπημένο σύστημα των Αλογοσκούφη-Μπέζα.Αυτό συμβαίνει επειδή ο μικρός Ναπολέων υπουργός Εσωτερικών επιθυμεί να ασχολείται μόνο με τα κατά τη γνώμη του μεγάλα προβλήματα του τόπου.

19 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

η τοποθέτηση σου ειναι σε ώτα μη ακούοντα..........

Ανώνυμος είπε...

Τελικά συμφωνούμε με το ΟΧΙ του Μεταξά ή κάναμε λάθος !!!

ΡΕΠΟΡΤΕΡ είπε...

το όχι το είπε ο Μεταξάς ή ο λαός;

babis o flou είπε...

Δεν συμφωνώ με τα μέτρα, αλλά διασκεδάζω μέχρι δακρύων με όσους στήριξαν με φανατισμό τον ΓΑΠ.
Ιδίως με τους συνδικαλιστές που τους μάζευε σε γεύματα και ανέλυαν τον σοσιαλισμό!
Ιδιαίτατα με τον Παπασπύρο που έλεγε πως θα φύγει από το ΠΑΣΟΚ αν εκλεγεί ο Βενιζέλος.
Εις υγείαν των κορόϊδων, που είπε κι ο ΓΑΠ!!

νικ είπε...

Επιτέλους, δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχει το επαναλαμβανόμενο ερώτημα για το ΟΧΙ του Μεταξά με τα τεκταινόμενα σήμερα. Μήπως χάνουμε κάθε αίσθηση του μέτρου και της σοβαρότητας;

ΦΙΛΙΠΠΟΣ είπε...

Προς το Blog σας
Ένα νέο blog γεννήθηκε με σκοπό να δώσει βήμα σε όλους τους Έλληνες ..Ένα Blog όπου μπορεί ο καθένας μας να γράφει ότι τον απασχολεί επώνυμα η ανώνυμα…ένα blog που δίνει την ευκαιρία σε όλους τους Έλληνες να πούνε όλα αυτά που μέχρι τώρα διστάζανε να πούνε .. Αν θέλεις και εσύ να κάνεις κάτι για όλη αυτή την απάτη που βλέπεις γύρο σου ..έλα μαζί μας …..Το Blog σου δίνει την δυνατότητα να ακουστή η γνώμη σου σε ένα ευρύ κοινό χωρίς πολιτικούς ,κομματικούς ,εθνικούς, θρησκευτικούς, η άλλους περιορισμούς .
Κάνε τώρα την αρχή έλα μαζί μας…………
Οι απόψεις που θα γράφεις εδώ δεν λογοκρίνονται σε καμιά περίπτωση και δημοσιεύονται ακέραιες
Ζητάμε και την δική σας στήριξη καθώς το Blog προωθεί τις απόψεις των Blogger και των πολιτών, και όχι δικές μας…..
www.ksipnistere.blogspot.com

www.ksipnistere.gr
Βάλτε και εμάς στη λίστα με τα ιστολόγια σας... ότι θέλετε μπορείτε να το στείλετε στο e-mail μας και από κάτω το link σας και δημοσιεύετε ακέραιο.

kalamas είπε...

@Σκευοφύλακα έχεις δίκιο όταν λες πως από την εξαγγελία μέχρι την εφαρμογή των μέτρων είναι μεγαλη η αποσταση.

Όμως περισσότερο από την απόσταση με τρομάζει η απουσία ιδεολογικού οπλοστασίου που χαρακτηρίζει τον ΓΑΠ και τους έμπιστους εκ των συνεργατών του. Οπλοστάσιο που είναι αναγκαίο να δώσει τη δύναμη σε έναν λαό σαν τον ελληνικό,ώστε να αντέξει την "περίοδο των ισχνών αγελάδων" που έρχεται στη χώρα μας τα επόμενα χρόνια.

Ο σημερινός πρωθυπουργός κερδισε την λαική εμπιστοσύνη με όχημα τις υποσχέσεις για
-αναθέρμανση της οικονομίας
-επιδόματα αλληλεγγύης
-αυξήσεις μισθών στα όρια του πληθωρισμού και άλλες πολιτικές κοινωνικής ευαισθησίας, διαφάνειας αλλά opengov και πράσινης ανάπτυξης.
Σε μια τέτοια πορεία είχε ετοιμαστεί να οδηγήσει χώρα.
Όμως μπροστά μας προέκυψε "ανυδρος σαχάρα".
Σε μια τέτοια πορεία δυστυχώς ο ΓΑΠ είναι ο πλέον ακατάλληλος για το ρόλο του επικεφαλής ,το ρόλο του οδηγού.
Φοβάμαι πολύ γρήγορα θα φανεί, πως εδώ βρίσκεται το σοβαρότερο πρόβλημα της χώρας μας

ΣΑΜ είπε...

@Kαλαμάς.Συμφωνώ με την οπτική σου και επειδή καταλαβαίνω οτι βάζεις θέμα ηγεσίας-και σ' αυτό συμφωνώ-ο Βενιζέλος στο Mega έκανε πολύ καλή και αρχηγική εμφάνιση.Τ ο άμεσο μέλλον θα δείξει τις αντοχές του ΓΑΠ.

νικ είπε...

H περίοδος δεν είναι κατάλληλη για να τεθεί θέμα ηγεσίας. Ο ΓΑΠ μπορεί να υπήρξε εκτός τόπου και χρόνου αλλά αφήστε αυτό το πρόβλημα να αντιμετωπιστεί εξελικτικά. Προς το παρόν, τα δύσκολα εξακολουθούν να είναι μπροστά και απαιτείται συντεταγμένη πορεία και ομοψυχία ενάντια στον παραλογισμό εντός και εκτός συνόρων. Το διακύβευμα είναι τεράστιο και, δυστυχώς, του ΓΑΠ του έμελλε να το διαχειριστεί.

ΣΑΜ είπε...

@Νικ.Δεν τίθεται άμεσα θέμα.Αλλά θα προκύπτει καθε μέρα και πιο πολύ κατω απο το βάρος του ΓΑΠ να διαχειρισθει με επάρκεια την κρίση.Επειδή το διακύβευμα είναι μεγάλο,οι πολιτικές εξελίξεις απο ενα σημείο και πέρα θα είναι εξαιρετικά ταχείες και πυκνές

νικ είπε...

@ΣΑΜ
Όταν θα τον πάρει πλήρως από κάτω, θα πέσει σαν ώριμο φρούτο. Μέχρι τότε απαιτείται ομοψυχία. Οι καιροί είναι δύσκολοι και δεν πρέπει να δώσουμε λαβή στο λαϊκισμό και σε κάθε μορφής παραλογισμό που ελλοχεύει.

Green river είπε...

O Βενιζέλος στο MEGA ήταν ένας καλύτερος και πιο πολιτικός ΓΑΠ.
Βγήκε στην γραμμή Μαριλίζας, της ιδεολογικής κλάψας για τα μέτρα που είναι αντίθετα με την ιδεολογία του ΠΑΣΟΚ.
Αν πιστεύεις ότι ξεπερνάς τα ιδεολογικά σου όρια, παραιτείσαι.
Δεν αρχίζεις τη δημόσια συγνώμη,παραστράτησα, αλλά για το καλό σας.

ΣΑΜ είπε...

@Green river.H περίοδος θέλει ψυχραιμία και κρύο αίμα.Οι παραιτήσεις δεν ωφελούν.Η ζωή και η πολιτική απεχθάνοντε τα κενά.Αστοχη η σύγκριση Βενιζέλου-Μαριλίζας.

Green river είπε...

Αν η ζωή και η πολιτική απεχθάνονταν τα κενά θα είχαμε τον ΓΑΠ?

ρεπορτερ είπε...

Τι έγινε αλλάζουμε ηγεσία; μη βιάζεστε ο ΓΑΠ δεν αποχωρεί από το μαγαζί ούτε σαν ¨ωριμο φρούτο, ούτε σαν φρούτο σκέτο. Η κρίση θα αναδείξει τις αντιθέσεις στο ΠΑΣΟΚ που θα κρίνουν και την ενότητά του. Όσο για το κρύο αίμα χρειάζεται φτάνει να μην σημαίνει στρογγυλέματα και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ. Να δω πως θα υλοποιήσουν την πολιτική που καταγγέλλουν.

ρεπορτε είπε...

Το δώσε και μένα μπάρμπα είναι σοσιαλιστική πολιτική και άσε την χώρα να βουλιάξει;

ΣΑΜ είπε...

@Green river.Πολύ καλό.Με ρούμπωσες.

νικ είπε...

"Το δώσε και μένα μπάρμπα είναι σοσιαλιστική πολιτική και άσε την χώρα να βουλιάξει;"

Ποιός ξέρει; Κάποιοι φίλοι και φίλες του Ηγέτη μπορεί να θεωρούν πως το χρήμα είναι μέγεθος μη πεπερασμένο όπου ανοίγεις μια κάνουλα και ρέει συνεχώς... Κάτι παραπάνω από μένα θα ξέρουν...

νικ είπε...

@Green River

Υπό άλλες συνθήκες ίσως να έμπαινα στον πειρασμό να παραπέμψω στη γνωστή πραματεία του Λεμπέση...