“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

5 Μαρτίου 2010

Εδώ καράβια χάνονται...


Η λήψη των αναγκαίων μέτρων αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης δεν συνεπάγεται την αποδοτική εφαρμογή τους.Απαιτείται ικανότητα στην πολιτική διαχείριση,επάρκεια συντονισμού και αποδοτικοί ελεγκτικοί μηχανισμοί.Προϋπόθεση αποτελεί αναμφίβολα η ύπαρξη ηγετικής ομάδας με συνοχή,βούληση και πίστη στις αποφάσεις και στους σκοπούς της.Για τούτο με έκπληξη παρακολουθήσαμε τον αδαή και αμήχανο κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Πεταλωτή να ανακοινώνει τις κυβερνητικές αποφάσεις.Η χώρα σε καμπή και ο κ. Παπανδρέου δεν επιθυμεί να παρουσιάσει τις αποφάσεις τους.Αποφεύγει να εκτεθεί ,ενω το υπουργικό συμβούλιο έκλεισε, για πρώτη φορά, τις πόρτες του στις τηλεοπτικές κάμερες.Μαζί με τον πρωθυπουργό κρύφθηκε και ο κ.Παπακωνσταντίνου.Αμφότεροι ακολουθούν τις οδηγίες των επικοινωνιακών συμβούλων τους."Μην ταυτίζεστε με αρνητικά γεγονότα".Γνωστή πολιτική συμπεριφορά που θεμελιωτή της είναι ο κ.Αβραμόπουλος.Απο κοντά και οι Γιώργηδες του Πασοκ.Τα ανησυχητικά σημάδια μιας επιβλαβούς πολιτικής συμπεριφοράς εντείνονται είτε με τα κολπάκια της κ Κατσέλη με τις τιμές των φαρμάκων,ειτε με τις λαϊκιστικες επιθέσεις του κ. Παπουτσή στον αδύνατο κρίκο ,τον υφυπουργό κ.Σαχινίδη. Με άλλα λόγια,εδώ καράβια χάνονται, βαρκούλες αρμενίζουν

3 σχόλια:

ΣΑΜ είπε...

Η εικόνα της κυβέρνησης του ΓΑΠ στην Βουλή υπήρξε τραγικη.Ο κολλητος του Γιώργου ,το παιδί της Μαργαρίτας ο Παπουτσής το παίζει αριστερος με σκοπό την επαύριο της πτωσης του ΓΑΠ.Τι κοινό έχουν?Και οι δυό είναι έτοιμοι να ξεπουλήσουν την Ελλάδα για την προσωπική τους επιτυχία.

νικ είπε...

Θα πονέσει, αλλά αν στοιχημάτιζα κάτι, θα έλεγα πως το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω... Θα περάσουμε πολλά, αλλά παρακολουθούμε τις απαρχές της γέννησης ενός νέου μετα-μεταπολιτευτικού κράτους... Στο οποίο δεν έχουν θέση όλοι αυτοί... Ας είναι καλά ο Μέγας Σημίτης που έθεσε τις βάσεις...

κοραλία είπε...

Συμφωνώ @νικ. Είμαι περίεργη αν το "συνοθύλευμα" του Πασοκ που με τόση επιτυχία έχει επιζήσει σε ομαλές πολιτικές συνθήκες μπορεί να τα βγάλει πέρα ενωμένο σήμερα. Η εξουσία στο παρελθόν αποτέλεσε την ενωποιητική του βάση με αποτέλεσμα όμως συχνά τον συμβιβασμό της ακινησίας. Σήμερα?