“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

6 Μαρτίου 2010

Μήπως είστε φιλέλληνες?

Toν επικεφαλής της νέας Στατιστικής Υπηρεσίας αναζητά η ελληνική κυβέρνηση, με αγγελία στον βρετανικό Economist που δημοσιεύεται την Παρασκευή.
Η αγγελία, που καλύπτει το ένα τέταρτο της σελίδας (μαζί με αγγελίες για θέσεις στη Γραμματεία της Κοινοπολιτείας, την Αναπτυξιακή Τράπεζα της Αφρικής και την Oxfam στο Αφγανιστάν), αναφέρει ως απαιτούμενα προσόντα τα εξής: διδακτορικό, ακαδημαϊκή ή επαγγελματική εμπειρία στην στατιστική και ικανότητα επικοινωνίας στην ελληνική γλώσσα.
Θα προτιμηθούν, σημειώνει η αγγελία, υποψήφιοι με εμπειρία σε διευθυντικές θέσεις «σημαντικού μεγέθους». Η αποστολή των βιογραφικών, καταλήγει η αγγελία, μπορεί να γίνει στο δικτυακό τόπο του υπουργείο Οικονομικών και στο opengov.
Βρε καλόπαιδα του Μαξίμου,βρε Παμπούκη μου,βρε Κώστα Θέο ,βρε κυρ Νίκο Αθανασάκη πάτε καλά?Μαζί με την Αφρική και το Αφγανιστάν βγήκαμε στη γύρα για την στελέχωση της στατιστικής υπηρεσίας?Τόση αυτοπεποίθηση?Είστε Έλληνες η μήπως είστε φιλέλληνες?

4 σχόλια:

κοραλια είπε...

Άσχετο. μήπως ξέρει κάποιος τι γίνεται με το φάρμακο και τα νοσ.; Ποιός έχει δίκιο ή καλύτερα τι μπορει να γίνει με το κόστος τους;

ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ είπε...

Για το φάρμακο στα νοσοκομεία.Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου.Η συνταγογράφηση είναι στοιχείο που διευρύνει τα εισοδήματα μιας μεγάλης ομάδας γιατρών(και οχι μόνον)Η χορήγηση ακριβών φαρμάκων,οι προσθέσεις και οι ιατρικές πράξεις που δεν υπακούουν σε θεραπευτικά πρωτόκολλα δίνουν και παίρνουν.Μία απάντηση μπορεί να είναι η υποχρεωτική ηλεκτρονική συνταγογραφία και ο έλεγχος των θεραπευτικών πρωτοκόλλων.Επίσης πρέπει να υπάρξουν κανόνες συμμετοχής των γιατρών στα συνέδρια που δεν είναι όλα χρήσιμα,αλλά και η πολιτεία να οργανώει την συμμετοχή του ιατρικού προσωπικού στην συνειζόμενη εκπαίδευση και την νέα γνώση.Σχετικά με το πρόσφατο επεισόδιο για την τιμή των φαρμάκων,κατ'αρχην νομίζω οτι το δλικαιο είναι με το μέρος των βουλευτών.Δεν είμαι απόλυτα σίγουρος και το ψάχνω το θέμα.

frank είπε...

@Κοραλία Το κόστος του φαρμάκου εντός η εκτός νοσοκομείου λειτουργεί εδω και πολλά χρόνια ως κερδοσκοπική δράση μέσω προκλητής ζήτησης,αφου στο ελλάδα δεν υπηρξαν κανόνες στην περίθαλψη.Να σταθούμε λίγο να θυμηθούμε τον νομο του Αλέκου Παπαδόπουλου συνολικά, να θυμηθούμε την θετική λίστα κλπ.Η κερδοσκοπική δράση δεν μπορει κατα την γνώμη μου να επικεντρωθεί μόνο στην τιμή του.Πεταμε την μπάλλα εξω απο το γήπεδο.Η Νεα Πορεία δικαίως ομιλεί για πρωτόκολλα,αλλα αυτά δεν εχουν υιοθετηθεί ποτέ.Πρέπει να κοιτάξουμε συνολικά την παροχή της υγείας και μέσα απο εκεί να δούμε μέσω της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης ποιός? κανει τι? σε ποιόν και ποιός ειναι ο προμηθευτής .είτε δευτεροβάθμια ,ειτε πρωτοβάθμια ,αφου ομως εισαχθεί καποια μορφή θετικής η αρνητικής λίστας η η χρήση δραστικής ουσίας.Τωρα πέντε πάνω πεντε κάτω αν δεν πιάσεις την ροή και την διαδρομή του χρήματος δεν βγαζεις ακρη.Ετσι κατα την γνώμη μου, ισως, η Λούκα εχει δίκιο απο την άποψη οτι οι εναπομείνασες φαρμακοβιομηχανίες πρέπει να στηριχθούν,αφου όμως.... επιστρέψουν τα χρεωστουμενα 4% πέντε ετών.Οι βουλευτές, εαν περάσει η άποψη τους καθιστούν την εγχώρια παραγωγή μη ανταγωνιστική ,αφου κατεβαίνουν οι τιμές στατιστικά ,στο βαθμό που υπαρχει σαφές δείγμα 17 χωρών,άρα στηρίζεσαι στην προμήθεια μέσω εισαγωγής,συνεπώς πρέπει να μας πουν την άποψή τους εαν αυτό ειναι επιθυμητό.Ετσι κατα την γνώμη μου χονδρικά εχει το θέμα

Μουργκάνα είπε...

Μπορεί κάποιος να δώσει μία βιβλιογραφία - αρθρογραφία για το θέμα για να ενημερωθούμε και εμείς που δεν έχουμε ιδέα για το ζήτημα;;