“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

11 Μαρτίου 2010

Η βλακεία είναι αήττητη


Η βλακεία είναι γνωστό ότι δεν έχει όρια. Στη σημερινή όμως συγκυρία μπορεί να αποδειχθεί καταστροφική. Η φήμη κυκλοφορεί και εξαπλώνεται σε κομμωτήρια, καφενεία, γυμναστήρια, σαλόνια, ταβέρνες κ.α. Ορισμένοι (οι πιο ηλίθιοι) το μεταφέρουν με βεβαιότητα ενώ άλλοι ρωτούν με αμφιβολία: Είναι αλήθεια ότι τυπώνουν στο Χολαργό δραχμές; Ο Ν. Εγγονόπουλος έγραψε ότι οι ηλίθιοι είναι αήττητοι. Ας ελπίσουμε ότι η περίπτωση που βιώνουμε είναι η εξαίρεση του κανόνα. Διαφορετικά κινδυνεύουμε με όλεθρο από φαντασιόπληκτους και εύπιστους που πιστεύουν ότι είναι δυνατόν τη νύχτα στο Χολαργό να τυπώνουν δραχμές.

3 σχόλια:

νικ είπε...

Μην ξεχνάτε πως η ηλιθιότητα μπορεί να αναπτύξει δυναμικές απίστευτης ισχύος... Αν και μένα, στην παρούσα συγκυρία, με προβληματίζει περισσότερο η ολιγωρία των καπεταναίων... Κλειστά επαγγέλματα, σπατάλες στο Δημόσιο, πράγματα που θα έπρεπε να έχουν ξεκινήσει από τον Οκτώβριο...

Μουργκάνα είπε...

Η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα.

Τα ζητήματα που θέτεις νικ θα έπρεπε να τα είχε καθαρίσει ο Σημίτης εδώ και μία δεκαπενταετία. Δεν το έκανε όμως ...

νικ είπε...

Τι να πρωτοπρολάβαινε να κάνει ο Σημίτης...