“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

13 Μαρτίου 2010

Εξελίξεις στο Αιγαίο.


Αμερικανοί οικονομικοί παράγοντες αναμένονται,πιθανά και την ερχομένη εβδομάδα,με σκοπό την ρύθμιση και την τακτοποίηση των οικονομικών θεμάτων που συμφωνήθηκαν κατά την πρόσφατη συνάντηση του κ.Παπανδρέου με τον τον κ.Ομπάμα.Το βασικό θέμα των συζητήσεων θα περιλαμβάνει την αξιοποίηση των κοιτασμάτων πετρελαίου στο Αιγαίο απο εταιρείες αμερικανικών συμφερόντων.Οι σχετικές συζητήσεις έχουν φαίνεται προχωρήσει μέχρι του σημείου να έχουν ήδη προσδιορισθεί τα σημεία εγκατάστασης των εξεδρών άντλησης,στα όρια των τουρκικών χωρικών υδάτων.Οι εν λόγω κινήσεις είναι σε απόλυτη σχέση με τις συζητήσεις για την μετατροπή του,πέραν του 25ου μεσημβρινού εναερίου χώρου,σε χώρο αποφυγής στρατιωτικών εντάσεων.

5 σχόλια:

Μουργκάνα είπε...

Iσχύει αυτό ?????

citizen είπε...

Δεν γράφεται τυχαία.Υπάρχουν σχετικές πληροφορίες.

νικ είπε...

Η πηγή ποιά είναι;

Μουργκάνα είπε...

Λογικά θα είναι σε ανεπίσημο επίπεδο οι πληροφορίες νικ ... Πολύ περίεργη και απότομη δεν είναι η στροφή των ΗΠΑ υπέρ κάποιων συμφερόντων της Ελλάδας. Παραδοσιακά με την Τουρκία κάνουν χωριό και μας, μας πετάν κανα κόκαλο.

citizen είπε...

@νικ.Οι πηγές είναι στελέχη επιχειρήσεων στην Αθήνα που ετοιμάζουν την υποδοχήτων αμερικανών επενδυτών και πολιτικοί αναλυτές που εργάζονται στις Η.Π.Α..