“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

7 Μαΐου 2010

Ο κ.Παπακωνσταντίνου δεν μπορεί...

Χωρίς την συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ (μέχρι στιγμής),θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα η σύνοδος των πολιτικών αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων υπό τη προεδρία του κ.Παπούλια.Η πολιτικά και κοινοβουλευτικά πρωτοφανής ενέργεια του κ.Παπακωνσταντίνου είναι πιθανό να τινάξει στον αέρα την ελαχίστη πιθανότητα συναίνεσης που μπορούσε να διαμορφωθεί σχετικά με την βία, την σταθερότητα και την ομαλή πολιτική πορεία της χώρας.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου αποδεικνύεται εξαιρετικά ανεπαρκής στην άσκηση των καθηκόντων του. Αποτελεί πραγματική πηγή κινδύνων,για την χώρα, την οικονομία,την κοινοβουλευτική και δημοκρατική τάξη,για τους Έλληνες πολίτες.
Ο κ. Παπανδρέου οφείλει να αντιμετωπίσει άμεσα την πολιτική ανεπάρκεια του κ. Παπακωνσταντίνου και ολόκληρου του οικονομικού επιτελείου.Οι καιροί ου μενετοί.

4 σχόλια:

ΓΕΡΟΝΤΑΣ είπε...

προς CITIZEN

ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΙ ΠΙΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ!!!!!!!

ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΤΙ ΠΑΣΧΕΙ Η ΟΜΑΔΑ ΠΑΝΤΟΥ
ΑΛΛΩΣΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΤΣΟΥΚΛΙ
"ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ"

νικ είπε...

Νομίζω πως αυτή τη στιγμή πρέπει να ξεπεράσουμε το πρόβλημα προσώπων. Έχουμε ένα Γολγοθά μπροστά μας, και πέρα από τα πρόσωπα πρέπει να βάλουμε όλοι πλάτη για να:

1. Μην κυριαρχήσει ο φθηνός λαϊκισμός.

2. Να επιταχυνθούν οι διαδικασίες απορρόφησης των πόρων του ΕΣΠΑ με αξιοκρατικούς τρόπους.

3. Να ξεπεραστούν οι πάσης φύσης στρεβλές δομές της οικονομίας μας.

4. Να προστατευθεί ο τουρισμός ενόψη θερινής περιόδου.

5. Να επιταχυνθούν οι διαδικασίες απονομής δικαιοσύνης σε σχέση με υποθέσεις διασπάθισης δημοσίου χρήματος.

Επίσης, ο καθένας από το μετερίζι του, μπορούμε να αναδείξουμε επί μέρους τομείς που μπορεί να γίνεται σπατάλη δημοσίων πόρων.

Μην επικεντρωνόμαστε μόνο στα πρόσωπα. Χρειάζεται να δημιουργήσουμε και τις προϋποθέσεις για να αναδειχθούν καλύτερα πρόσωπα.

citizen είπε...

Την ιστορία την γράφουν οι άνθρωποι.Δεν πιστεύω στις νομοτέλειες.Τα πρόσωπα διαδραματίζουν ισχυρό ρόλο τόσο στην διαμόρφωση των πολιτικών όσο και των αποτελεσμάτων τους.Ιδέα,σχέδιο,εφαρμογή θέλουν και ικανά πρόσωπα.

νικ είπε...

@citizen

Ναι, αλλά οι άνθρωποι και τα πρόσωπα είναι απλώς το σύμπτωμα των νοοτροπιών που οδήγησαν σε αυτούς (αυτά). Η ουσία του προβλήματος είναι οι νοοτροπίες αυτές. Εκεί είναι το ζητούμενο. Καταπολεμώντας αυτές, καταπολεμώνται και οι γενεσιουργές αιτίες που ανέδειξαν τα πρόσωπα. Επικεντρώνοντας στα πρόσωπα, χωρίς να αντιμετωπίζουμε τις αιτίες, καλλιεργούμε το έδαφος για επανάληψη του προβλήματος...